Milyenek a 2024 őszi-téli trendek?

Izgalmas időszakát éljük a divattrendeknek. Az elmúlt hetekben a nagy divatházak bemutatóit és idei őszi-téli kollekcióit figyelve érdekes megállapításokra jutottunk. Ez a blogbejegyzés eltér a tőlünk megszokottól, hiszen nem saját magunkon mutatjuk be szettjeinket, és még az sem biztos, hogy amiről most mesélünk nektek, az Magyarországra még ebben a szezonban meg is érkezik, mégis úgy gondoltuk, meg kell osztanunk veletek, mi zajlik a nagyvilági, trendformáló divatban.

A 2024 őszi-téli trendeket mutatjuk

A jelenlegi irányzatok a letisztult, elegáns vonalat képviselik, és akár ki is mondhatjuk: nőknek szólnak, nem kislányoknak. A kifutókon és a fotókon szereplő modellek között is az érettebb hölgyek a szembetűnőbbek, szinte háttérbe szorítva az elmúlt évtizedekben látható 16-22 éves lányokat.

Persze ettől még a divat mindenkié, korosztálytól függetlenül. Itt kell azonban megjegyeznünk, hogy a trendeket sosem érdemes egy az egyben átemelni a saját ruhatáradba. Ezek csak hatások, amelyeket jó megfigyelni, követni, de a saját stílusodat és a neked jól álló darabokat keresd, ne azt, ami egy amerikai topmodellen jól mutat.

Lássuk, 2024-ben milyen őszi-téli trendek határozzák meg a divatvilágot!

2024 őszi-téli trendek, divatba jön a burgundi vörös

A szezon fő témája a kor felvállalása

Sokunk örömére ez lett az a téma, amit a tervezők a maguk módján meg szerettek volna mutatni a 2024 őszi-téli kollekcióikban. Az old money is, bár az egyetemista egyenruhákra emlékeztet, itt marad velünk, de természetesen nem old money-sodik mindenki, nem kopik ki az egyéni stílus sem a hölgyek öltözködéséből.

A rossz hír, hogy a legtöbb kollekció még mindig a 36-38-as méretű nőket célozza meg. A jó hír viszont, hogy:

A 2024 őszi-téli trendben rengeteg szín jut szerephez

Kétségkívül a földszínek a legjellemzőbbek, uralkodik a khaki, a rozsda és a barna is. Mégis ez a szezon lehet a legfényesebbek egyike, annyi élénk árnyalat is bekúszik a trendekbe.

Az elegáns nő szimbólumaként pedig visszatér a szettekbe a burgundi szín, amelyet magyarul borvörösként is szoktunk emlegetni. Ehhez kapcsolódóan a Yurkov hamarosan egy meglepetéssel is készül, de pszt!, ez még szupertitkos.

Ha épp a kardodba készülnél dőlni, mert ezek nem tűnnek a te színtípusodhoz illőknek, akkor megnyugtatunk, hogy mindegyiknek van hideg és meleg árnyalata, ezért bármelyik színtípus tudja viselni. Illetve az örök trükkünket is bevetheted: amikor beleszeretsz egy színtípusodba nem tartozó színbe, viseld az arcodtól távol, pl. nadrág vagy szoknya formájában, felülre pedig válassz olyat, ami jobban áll a tónusaidhoz. De akár burgundi táskákkal színesítheted a téli ruhatáradat.

Kifinomult elegancia burgundi vörössel a 2024 őszi-téli trendek egyikeként

Ugyanakkor a monokróm is hódít

Monokróm, tehát egyszínű szettek, de nem ám csak fekete. Tetőtől talpig borvörös vagy alul-felül méregzöld… és még sorolhatnánk. Ez egy titkos fegyver, hiszen összehangolt, kifinomult megjelenést kölcsönöz. S mivel az azonos szín miatt akadálytalanul végigfut a tekintet a szetten, tehát semmi nem töri meg, ezért optikailag nyújtó, karcsúsító hatása is van.

Óriási kockák és leopárdminta

Ami a mintákat illeti, talán egyik őszi trendből sem maradhattak még ki a kockás szövetek, mégsem unalmas és sosem ugyanazt az arcát mutatja. A 2024 őszi-téli szezonban például felnagyított kockákkal találkozhatunk majd. A másik, feltűnően sok idei kollekcióban szereplő minta pedig a leopárdminta.

Milyen felső, milyen alsó jön divatba?

A kardigánok időszaka is lesz ez a szezon. Ennek a ruhadarabnak a praktikumát évek óta hangsúlyozzuk, mégis mintha sokan még a kissé igénytelen, vagy a nagyszülői ruhatárból előkerülő darabokra gondolnának, ha szóba kerül. Pedig jól variálható, letisztult, elegáns darabok is kaphatók belőle.

A nadrágfazonok közül a hordószárú tér vissza és lesz egyre felkapottabb. Ez a fazon a csípőrésznél szélesedik, a bokánál szűkül. Kiemeli a vonalakat, elrejti a zavaró részeket, pl. elviszi a fókuszt a csípőről. Ezért el tudjuk képzelni, hogy népszerű fazon lesz, mire úgy 2 év múlva megérkezik Magyarországra is.

2024 őszi-téli trendek khakitől a leopádmintáig

Beszéljünk az anyaghasználatról!

A bőr, a műszőrme és a tollak, valamint a jó minőségű szövetek is feltűnően sok kollekció alapját képezik az idei őszi-téli időszakban. A lágy esésű szatén is népszerű lesz, ami elképesztően elegáns anyag. Ha még fényes burgundi színt is kap, különlegessé teszi a legegyszerűbb szettet is.

Természetesen a farmer sem hagyja el a fedélzetet. A 2024 őszi-téli trendekben kicsit merészebb, határozottabb formában jelenik meg, mint az elmúlt időszakban. Egy egészen karakretes westernes jelleget kap ugyanis.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan tudsz magabiztosan öltözködni, a neked legjobban álló színeket és szabásvonalakat kiválasztani, akkor vegyél részt 10 részes online stíluskurzusunkon!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Farmer: az örök divat

Öv-kisokos minden testalkatra

Hozd ki a legtöbbet a testalkatodból!

Ismered az old money stílust?

5+1 tipp: Így viseld az átmeneti kabátot

Elegáns szettek a fekete-fehéren túl

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Stílusos fegyvertár az ütős üzleti fotókért:

zsebeld be a legjobb szakértői tippeket, hogy a képeid is a szakmai profizmusodat tükrözzék!

Még több olvasnivaló: