Új év, új te? – A stílusos megjelenés 5+1 kulcsa!

Sok hölgy hiszi, hogy a stílusos megjelenés és a kellemes külső csak tökéletes alakkal érhető el, és örök fiatalság szükséges hozzá. Ha azonban belenéz a tükörbe és nem látja „hibátlannak” a testét, akkor azonnal elveszti a reményét, hogy valaha is olyan lehet a megjelenése, amilyennel elégedett lenne. Pedig a vonzó megjelenés nem a modell alkaton múlik. De akkor min?

Stílusos megjelenés, önbizalom 2023

Lássuk, mi a stílusos megjelenés 5+1 kulcsa.

1. kulcsa: Az önbizalom

A jó megjelenés sokkal inkább belülről, a személyiségből, és még annál is inkább az önbizalomból táplálkozik, nem pedig abból, hogy tökéletes alakkal áldott-e meg a teremtő. Érdemes tehát belülről (is) építkezni, miközben a stílusos öltözködés mikéntjét megtanulod. Egy gyönyörű ruhában, irigylésre méltó alakkal sem mindenki vonzó, és apró szépséghibákkal is lehet valaki nagyon attraktív, ha a kisugárzása, az önbizalma a helyén van. Dolgozz tehát ezen is!

Stílusos megjelenés, önbizalom 2023

2. kulcsa: Szeresd a tested!

Mennyiszer halljuk ezt, nem igaz? Mintha olyan könnyű lenne megnyomni a gombot és mostantól szeretni – de mit is? Azt a testedet, amit nem is ismersz igazán?

Gondolj csak bele, amikor valakit vagy valamit először látsz, maximum tetszhet, szimpatikus vagy érdekes, de még nem szereted. Megszeretni úgy tudod, ha közel kerülsz hozzá, ha alaposan megismered. És ha megismered, kiderülnek számodra a jó tulajdonságai mellett a hibái is. Ezeket elfogadni, megkedvelni, kezelni pedig már maga a szeretet.

Stílusos megjelenés, önbizalom 2023

Ugyanezt a folyamatot érdemes a testeddel is végigjárnod. Ismerd meg, lásd és fogadd el a hibáit, és tanuld meg kezelni. Felöltöztetni. Kihangsúlyozni rajta, ami előnyös.

3. kulcsa: A szabadság

Szabadítsd fel magad a környezeted és saját magad által állított korlátok alól, és fel fog szabadulni benned a stíluserőd is! Adj teret annak, ami és aki igazán vagy!

4. kulcsa: A bátorság és kísérletező kedv

Ha mindig ugyanazokhoz a fazonokhoz és színekhez ragaszkodsz, amelyeket már ismersz, kicsit nehezebb dolgod lesz, mintha vennél egy nagy levegőt és felpróbálnál olyan darabokat is, amelyek mellett máskor elsétálsz. Feszegesd a komfortzónád határait, és csodára fogsz lelni.

Stílusos megjelenés, önbizalom 2023

5. kulcsa: Az önazonosság

A közösségi médiában és a különböző magazinokban rengeteg olyan képpel találkozhatsz, amelyen „beleszeretős” ruhákban pózolnak tökéletesnek tűnő nők. Próbálhatod leutánozni ezeket a szetteket, frizurákat, testtartásokat, de inkább lebeszélünk róla. Miért? Azért, mert sosem lesz önazonos veled. Neked a saját hangodat, a saját stílusodat kell beazonosítanod és megtanulnod alkalmazni.

Mit jelent ez?

Stílusos megjelenés, önbizalom 2023

6. kulcsa: Ismerd meg a színtónusodat és a testalkatodat!

Ha megtanulod, mi áll jól neked, a te színtónusoddal és testalkatoddal, és mi nem, magabiztosan fogsz tudni válogatni a ruhaboltok kínálatából. Olyan ruhatárat alakíthatsz ki, amelyben minden darab olyan, mint most a kedvenc ruhád. Csodálatos lenne, ugye? Reggelente, amikor a szekrény előtt állva kiválasztanád az aznapi szettedet, csupa kedvenced lógna a vállfákon és sorakozna a polcokon. Csak rá kellene böknöd valamelyikre, amelyikhez aznap épp hangulatot érzel. Ösztönösen tudnád, melyik darabhoz melyik passzol, és milyen kiegészítőt viselj hozzá.

Stílusos megjelenés, önbizalom 2023

Álomszerűen hangzik? Pedig megvalósítható. Kezd a 2023-as évedet azzal, hogy megszerzed ezt a tudást magadról. Ebben segít a tudatos nőknek összeállított online stíluskurzusunk.

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Körte vagy és homokóra testalkatra vágysz?

Apró és kevésbé apró tippek szettekhez

Fehér póló stílusosan

Légy barátságban a gardróboddal!

Nadrágok nyáron – a sortokon túl!

Nincs hosszú lábad? Csinálunk!

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: