Irodai szettek kánikulában

Irodai szettek kánikulában

Nyári nagy melegben utazol a munkahelyedig és onnan haza, de az irodában annyira hideget fúj a klíma, hogy folyton megfázol? Nem ritka jelenség. Ebben a blogbejegyzésben igyekszünk olyan irodai szettekre ötletet adni, amelyek a hőérzetednek és a munkahelyi dress code-nak is megfelelnek.

Irodai szettek kánikulában: de a klímák sem egyformák

A tökéletes irodai hőmérsékletre a megoldás még nem született meg, mert pl. a férfiak és a nők hőérzete sem azonos. A férfi kollégák gyakran mosolyognak rajta, hogy amikor beindítják a légkondit úgy istenigazából, ahogy ők szeretnék, akkor a hölgyek fázni kezdenek. Azt tudjuk tanácsolni, hogy  gondold végig, amikor az irodai ruhádat választod ki, hogy ugyan nyár van, de az munkahelyeden milyen a hőmérséklet! És gondolkodj rétegezésben, gyors csipőcserében!

Irodai szettek kánikulában

Hogy öltözz a 30+ fokos irodába?

A Jolly Joker a laza, vékony anyagú overall magassarkúval, ami szandál vagy nyitott orrú cipő is lehet, hogy szellőzzön a lábad. Az overall azért jó választás, mert „upgradelhető” és „downgradelhető”, azaz egy elegánsabb lábbelivel emelni tudod a szintjét, ha pl. egy tárgyaláson kell részt venned, de ha épp szaladgálós, vagy kényelmesen ülős munkád van, akkor egy kevésbé elegáns cipővel vagy utcai papuccsal is viselheted.

Ugyanígy tudsz a szetten emelni vagy lazítani a kiegészítők, a táska, az öv megválasztásával.

Ugyanez a helyzet a hőérzettel is. Alakíts ki olyan szetteket, amelyeket egyszerűen „melegebbé” tudsz tenni. Pl. egy overallhoz fel tudsz venni egy kis blézert vagy könnyű kardigánt, amikor fázik a vállad.

Irodai szettek kánikulában

Jó hír, hogy az átlapolt ruhák is tökéletesen megállják helyüket az irodai környezetben. Praktikusak, mert általában vékony anyagból vannak és lengék, de ami a legjobb: sokféle testalkatú hölgynek jól állnak. Viseld őket bátran!

Elegáns és szellős a tubusruha

Klasszikus ruhafazon, a 60-as évek amerikai filmjeiben láthattunk hasonlókat. Azóta nem tud kimenni a divatból. Tényleg olyan, mint egy tubus, enyhén trapéz alakú, és akár kiengedve, akár övvel is viselhető, ugyanakkor mozog alatta a levegő.

Léteznek olyan szabásúak, amelyek igazán elegánsak és csinosak. A tubusruha jellemzője, hogy általában kerek kivágású nyaka van, és nincsenek rajta gombok, hanem a hátán vagy az oldalán egy alig láthatóan elhelyezett zipzáras megoldással nyitható, hogy könnyebb legyen belebújni.

Irodai szettek kánikulában

Vigyázz az övekkel!

Már biztos tudod, hogy egy lenge ruhát teljesen más hangulatba lehet helyezni, ha egy övvel beszűkíted, és fordítva is igaz. Az övvel azonban nyáron vigyázz. Egy széles öv nagyobb részen préseli a testedhez a ruhát és hermetikusan lezárja a levegő útját, ezért inkább a keskeny öv, vagy az öv nélküli, laza esésű ruhák előnyösebbek a kánikulában. Ez azonban természetesen testalkat kérdése is, hiszen van, akinek a széles öv áll jobban.

Rafinált cipők

Kényelmes, lapostalpú lábbelit tudsz csalafintán is választani. Léteznek olyan lapos talpú, balerina cipőhöz nagyon hasonlóak, amelyek pl. állatbőrmintásak, így nem a sportos-romantikus, hanem inkább a nőies vonalat képviselik. Valamint nem gömbölyű, hanem hegyes, hosszú az orruk, így nyújtják a lábat. Szemből nézve egészen csalóka, mert olyan, mintha magas sarkú, elegáns cipő lenne rajtad. Ezek is praktikusak a nyári irodai szettekhez.

Irodai szettek kánikulában

De persze választhatsz magas sarkú, finom vonalvezetésű szandált, vagy ha nem a lábad szokott izzadni, akkor klasszikus, zárt orrú magassarkú cipőt is.

A természetes alapanyagok kevésbé izzasztóak

A lentől a bőrön át a pamutig elmondható a természetes anyagokról, hogy inkább hűsítenek, mint fűtenek. Igen, a bőr sem izzaszt, ha nincs egy műszálas bélés benne, és a ruha szabásvonala nem teljesen testhezálló, tehát mozog alatta a levegő. Próbáld csak ki!

Irodába ugyan nem lenne dress code-nak megfelelő egy hátul mélyen kivágott ruha, de ha olyat sikerül találnod, aminek – ízléses mértékben – csipke a kivágott részen a háta, akkor jól fog mozogni benne a levegő és mégsem leszel strandszerűen, közönségesen kevés textilben.

A másik trükk, hogy egy mélyen kivágott ruha alá nem sima melltartót, hanem egy szép bralette-et választasz, aminek szintén lehet csipke a hátsó része, így az fog kikandikálni a hát kivágásánál. Szép, finom tud lenni, csak jól kell tudni választani.

Irodai szettek kánikulában

Felejtsd el a buliszetteket

Az erőteljes ékszerek és ruhák, amelyek bulihangulatra vannak tervezve, nem az irodába valók. Akkor sem, ha rövidek, szellősek, áttetszőek, tehát alapvetően jobb lenne bennük a hőérzeted. Lehet az irodában akármekkora hőség, egy olyan rövid szoknyában vagy szétnyíló ruhában, amelyben, amikor leülsz, szinte bugyiig be lehet látni, vagy egy túl mélyen dekoltált ruhában nem stílusos dolgozni menni.

Ne felejtsd, hogy a munkahelyen a tudásodat adod el, és nem a testedet!

A pasztell színek elegánsak

A harsány, túl sokat mutató ruhákkal szemben van azonban egy épp ellenkezőleg elsülő tippünk. Irodai környezetben mindig nagyon elegánsan hatnak a pasztell színek. Egy pasztell világoskék, bézs, nude vagy világosszürke anyag, vagy egy halvány mentazöld elképesztően jól tud kinézni, emel a megjelenéseden.

Ha nem tudsz eligazodni a  színek és fazonok között, ha szeretnéd jobban ismerni, mi áll jól neked, és mi nem, vegyél részt online stíluskurzusunkon! Várunk szeretettel!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több