Így vágj neki stílusosan a nyárnak!

A nyári trendek és szettek témakörében múltkor már említettük, milyen praktikákat tudsz bevetni, ha pl. spirituális táborba vagy érettségi találkozóra készülsz. A tipikus nyári események sora viszont szinte végtelen, a fesztiválok világától az esküvőkön át a kerti partiig. És közben az „élet” sem áll meg, dolgozni és bevásárolni járunk, elkísérjük a gyerekünket az edzésére, vagy koktélpartiban végződő előadásokon, céges rendezvényeken domborítunk. Sokféle helyre kell stílusosan felöltöznünk. Lássuk, hogyan érdemes nekilátni a szettek megtervezésének!

Így öltözz a csodás nyári esküvőkre

Vannak események, ahol te szeretnél lenni a legszebb feleség, a legcsinosabb kolléganő, és ezért a címért bedobsz anyait-apait, nem sajnálva az időt és akár a pénzt sem, hogy beszerezz egy új ruhát. Na, az esküvő pont nem ilyen! Ott nem kell senkit túlöltöznöd, túlragyognod, sőt, az etikett szerint az ifjú párnál egyenesen tilos feltűnőbbnek és szebbnek lenni.

Mi egy egyszínű, anyagában letisztult ruhát választanánk, ami nem mintájában, hanem esetleg a szabásvonalában rejt némi egyediséget. Ettől lesz igazán csinos, pl. egy elől aszimmetrikusan ráncolt, összehúzott, vagy egy hátul ízlésesen dekoltált ruha különleges lehet, jól mutat, de nem harsog.

Nyári irodai és utcai divat

Munka, gyerek, bevásárlás – mit viselj a nyári melegben

Az iroda és gyerekprogramok közötti rohangáláshoz is számos lehetőséged adódik. Praktikus úgy elindulni reggel a munkába, hogy a táskádban van egy váltó felsőrész. Ha a csinosabb, irodai blúzban, ingben a nap második felére megizzadnál, egy másik, kevésbé üzleti megjelenésű felsőrészre váltva tovább szaladgálhatsz a délutáni programjaidra.

Egy bőr hatású vagy pamut leggingset egy blúz, egy csinos kistáska és az elmaradhatatlan magassarkú cipő elegánssá vagy üzletiessé emel, míg sportcipőre és laza pólóra váltva vagány ügyintézős, gyerek után szaladgálós szett válik belőle.

nyári szettek

Kényelmesen a koktélpartin, órákig tartó beszélgetéseken

Mi gyakran kapunk olyan eseményekre meghívást, ahol akár színpadon kell megjelennünk egy díjátadó, egy előadás vagy valamilyen szakmai beszélgetés, bemutató kapcsán, utána pedig svédasztalos falatozás és órákig is elhúzódó beszélgetések következnek. Ha te is jársz hasonló rendezvényekre, adunk néhány tippet a megjelenésedhez.
Beszélgetni ugye általában állva szoktunk, megtisztelve a másik felet. Ezért nagyon fontos, hogy olyan cipőt válassz, ami csinos, de kényelmes is benne állni. Ha pl. egy magassarkú szandált választasz, viselheted olyan hosszú nadrággal vagy szoknyával, ami épp csak egy picit mutat a lábbeliből. Így senki nem veszi észre, hogy nem 15 cm-es sarkakon állsz már két órája, hanem épp csak egy picit magas az a magas sarok.

Táskának egy pici darabot javaslunk, amiben elférnek a legfontosabb cuccaid (rúzs, púder, szemceruza, lakáskulcs, mobiltelefon, zsebkendő), de semmi más. A koktélpartin vagy a svédasztal melletti társasági életben fontos lehet az is, hogy szabadon legyenek a kezeid. A clutch ugyan nagyon elegáns tud lenni, de lehet, hogy egy ilyen alkalomra inkább egy keresztpántos kis alkalmi táskát választanánk, amit nem kell fogni, így tudsz tányért, poharat is a kezeidben tartani, és még kezet is fogni.

Ülős elegáns ruha

Ugyanígy gondolj bele abba is, hogy ha ülős a program, akkor hogy fog szétnyílni a ruhád, akár a felső részén, akár alul. Borzasztó kellemetlen tud lenni, ha ott jössz rá, hogy folyton kilátszik valamid, amit nem szeretnél.

Ha fotós is lesz, gondolkodj előre!

A másik, amire figyelj, hogy ezeken az eseményeken mindig van fotós. Gyakran előfordul, hogy még akár magazinok számára is készülnek fényképek, de ha nem is a sajtó vonult ki, akkor is van valaki, aki egész végig kattintgat. Ezért a színpadon állva, de a koktélpartis tömegben is fontos, hogy viselj színeket. Nem kell sok, de most inkább ne egy pasztell, semmilyen színű ruhában jelenj meg, hanem olyanban, amin legalább egy öv vagy egy kis díszítő elem színes. S itt nagyon kell a szolid smink is, főleg egy piros rúzs, hogy a fotókon se legyél sápadt.

A jó választás mindig az a szett, amiben jól érzed magad. Annál fontosabb nincs, mert ha egész este, egész délután feszengsz, az a teljes megjelentésedet és a programodat is tönkreteheti. Ha viszont igazán jól érzed magad a bőrödben és a választott szettedben, akkor nem fogsz közben azon gondolkodni, hogy lehet, hogy mást kellett volna felvenni, lehet, hogy más anyagban nem izzadnál, lehet, hogy túl harsány vagy a menyasszonyhoz vagy a főnöködhöz képest.

A megfelelő darabok kiválasztásának alapja, hogy tisztában legyél a testalkatoddal és a színtónusoddal, így mindig tudni fogod, mi áll jól, és mi az, amit megvenned sem érdemes. Ha még nem vagy ennek az önismeretnek és tudásnak a birtokában, jelentkezz be valamelyik következő kiscsoportos stíluskonzultációnkra, és megtanítjuk neked személyre szabottan.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,