Pocakos szettek: így lehetsz stílusos kismama

A pocakunkat, amikor felszaladt néhány kiló, takargatjuk, amikor viszont áldott állapotban vagyunk, akkor büszkén kihangsúlyozzuk. Ez utóbbival fogunk most foglalkozni: lássuk, hogyan öltözz stílusosan kismamaként!

Szerencsére az a kor már elmúlt, amikor kertésznadrág és zsákszerű, formátlan ruhák jelentették a kismamadivatot. A nagy fast fashion boltokban is találunk már nagyon sokféle ruhát a várandós hölgyek számára, illetve sok kismamadivattal foglalkozó kisebb bolt is nyílt az elmúlt 10 évben, érdemes őket megismerni.

Fast fashion vagy kismamabutik?

Senkit nem szeretnénk egy olyan ruhamárkáról sem lebeszélni, amit szeret, de mi azt tapasztaljuk, hogy várandósan sokkal ötletesebb és jobb minőségű ruhákat tudunk beszerezni a kimondottan kismamákra specializálódott boltokban, mint a fast fashion világmárkák üzleteiben.

Stílusos kismama, kismama szettek

Modellünk a hazai designer termékeknek otthont adó HOF – Home of Fashion gyönyörű tulajdonosa, Farkas Ildikó.

Tévhit, hogy babát várva le kell mondanod a korábbi stílusodról

Vagy olyan darabokról, amelyeket korábban nagyon szerettél. Ma már sokféle stílusban, az egyéniségedet megőrizve is lehet öltözködni, amikor pocakod van. A ceruzaszoknyás femme fatale-tól a lezseren elegáns stíluson át a sportos, joggerig nagyon sokféle szettet össze tudsz állítani életmódod, hangulatod, stílusprofilod alapján, akkor is, ha épp babát vársz.

Ahogy egy gyerek is rengeteget nő néhány év alatt, ugyanígy egy várandós hölgy teste is sokat változik, hétről hétre nagyobb a derékkörmérete, változik a csípőjének és a mellének a mérete is. Érdemes olyan nadrágot választani, ami a derekánál állítható, hogy ne kelljen néhány havonta a teljes ruhatárat újra kifizetni. Erre a derékrész belső oldalán szokott lenni egy gumírozott rész, amelyen gomblyukakat vágtak ki, és egy gomb segítségével szűkebbre vagy bővebbre állítható a nadrág. Így nem kell a 9 hónap alatt egy kisebb vagyont elköltened kismamaruhákra, ugyanazokat a nadrágokat hordhatod végig. Sőt, még a szülés után is, hiszen tudjuk, hogy nem rendeződik vissza minden azonnal, nem lesz rögtön lapos hasunk a baba megszületése után sem.

Stílusos kismama, divatos kismama szettek

Egy nagyon praktikus megoldás, hogy a kismamanadrágoknak a csípő feletti részére egy derékmelegítőhöz hasonló pamut részt varrnak, ami rugalmas, így a kisebb pocaktól az egészen nagyig végig viselhető. Ez a derékvédő rész abban is segít, hogy ha felcsúszik a pólónk vagy lehajolunk, ne látsszon ki a hasunk, vagy éppen a hátsó részen bármi, amit nem szeretnénk közszemlére tenni. Gyengéden körülöleli a terhespocakot, nagyon kellemes viselet.

A kismamák gyakran elfelejtik kihangsúlyozni a derekukat

Pedig a has feletti, mell alatti rész szépen kiemelhető, és szép homokóra testalkatot varázsol neked. Tehát egy tunikát, amit farmerrel vagy leggings-szel viselsz, is fel tudsz dobni egy vékony övvel, amellyel a melled alatt a legkeskenyebb részedet hangsúlyozod.

Stílusos kismama, divatos kismama szettek

Ősszel, télen pedig javasoljuk a kardigánt. Nem összezárva, hanem elől úgy nyitva hagyva, hogy a törzsed három függőleges részre legyen vágva általa optikailag. Ezt pedig egy övvel a derekadon fixálni is tudod, szépen meg fogja nyújtani a testedet akkor is, ha egyébként sok kiló szaladt fel rád a terhesség során.

Stílustanácsadás kismamáknak?

Gyakran kérdezitek, lehet-e hozzánk kismamaként stílustanácsadásra jelentkezni. Jelenleg online stíluskurzusunk érhető el, amelyben olyan tudásanyagot adunk át, amellyel várandós anyukák is el tudják sajátítani a stílusos öltözködéshez szükséges ismereteket. Kattints a linkre és kérd az stíluskurzus videóit!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,