Lehet a pulóver csinos és elegáns?

Pulóverben is nőiesen és elegánsan

Amikor hölgyekkel beszélgetünk a pulóverekről, a legtöbben idegenkednek tőle. Te is ilyen vagy? Talán a gyerekkorunkból származhat az az érzetünk, hogy a pulóver nem csinos, nem szép, nem nőies, csak ránk szülői presszionálás eredményeként fel kellett vennünk, amikor hideg volt. Funkcionális darabnak tekintjük, nem trendinek, pedig…

Mantrázzuk együtt: a pulóver csinos

Mégpedig akkor, ha megfelelő színű és fazonú darabot választunk. Erről már sokszor beszéltünk és írtunk: ha megismered a színtónusodat és a testalkatodhoz illő fazonokat, akkor nem lesz olyan, ami tiltólistás. Csak tudnod kell, hogy építheted azt be ügyesen a szettedbe, hogy téged szolgáljon.

Pulóverben is elegánsan

Tévhit, hogy a pulóver kövérít

A pulcsikról gyakran a nagyon vastag anyagok jutnak eszünkbe, arról pedig a hóember-érzet. Te is szoktad úgy érezni, mintha hatalmas gombóccá alakulnál, ha belebújsz? Nem vagy vele egyedül. Lehet azonban olyan fazont találni, ami nem pakol rád plusz kilókat, ha nem szeretnéd.

A laza anyagú, puha pulóverekkel sokat lehet játszani. Sokan hordják kilógatott derékkal, de próbáld ki betűrve is. Lehet asszimetrikusan, csak az egyik oldalon becsípni az alját az övvonal alá, de lehet körben, teljesen betűrni is. A legtöbb hölgynek ez kiemeli a derekát, és hosszítja a lábát, összességében nyújtó hatást ad.

Csinos, elegáns lehet a pulóver, ha megfelelő nyakút választasz

Garbó vagy V-nyakú pulóver?

Akár egy nem kimondottan neked való fazonú pulóver is jobbá tehető, ha a nyakrésznél nagyobb kivágással rendelkezik, légiesen hagyja a nyak és a cici közötti részt, pl. egy szép kerek kivágással vagy V-nyakkal. Szintén nyújtó hatású, ha hosszú, lógó, és ráadásul a színtónusodhoz jól illő színű fülbevalót viselsz hozzá. Ez egyébként akkor is emeli a szetted szintjét, ha jó szabásvonalú, de nem hozzád illő színű pulcsit választottál.

Ha szereted, akár garbót is felvehetsz, de ha nincs hosszú nyakad és nagy cicivel áldott meg a természet, akkor jó, ha tudod, hogy ez néhány plusz kilót fog rátenni optikailag a felsőtestedre. Mégsem kell tűzre dobnod kedvenc garbódat, csak újíts be hozzá egy V-alakban lógó, hosszú nyakláncot, ami nyújtani fog.

Szintén ügyeskedhetsz a garbóval úgy, hogy ráveszel egy V-kivágású, vékony, pici gombokkal összegombolható kardigánt. Ilyeneket mindenféle gyönyörű színekben lehet kapni a legtöbb fast fashion üzletben is.

Lehet elegáns vagy sportos a pulóver

Ha van egy kis vagy (szerinted) nem kis tokád, akkor a magas, de elálló nyakú pulóverek a barátaid. Az álladat fogják kiemelni, nem a nyakad többi részét.

Lehet egy pulóver elegáns?

Sose magában nézz egy ruhadarabot! A pulóver valóban nem a legelegánsabb önmagában, de mindig tudsz az összhatáson szintet emelni. Társítsd olyan ruhákkal és kiegészítőkkel, amelyek elegánsak, és fel tudod húzni a laza stílusból. Egy nőies táska, egy klasszikus ceruzaszoknya, magassarkú cipő vagy csizma, és máris elegáns az összkép. Ugyanez a pulóver farmernadrággal, sportcipővel vagy bakanccsal sportosabb, lazább összhatást kelt. De azzal sincs baj, a kérdés mindig az: mi a célod és milyen környezetben kell viselned?

Pulóver nadrággal, csizmával, ceruzaszoknyával

Pulóverek szettben

Hordhatod betűrve és kitűrve. Övvel vagy öv nélkül. Nadrággal vagy szoknyával.
A nagy, széles pulóverhez szinte biztos, hogy jobban fog mutatni a szűkebb fazonú nadrág vagy szoknya. Majd a karcsúsítást viheted tovább a lábfejek végéig: a hegyes orrú cipők vagy pl. harisnyacsizmák tovább karcsúsítanak. De természetesen, ha a te stílusodhoz közelebb áll a bakancs vagy a kerek orrú csizma, azt is viselheted.

Ha szeretnéd megtanulni, milyen színek, szabásvonalak és stílus áll neked jól, akkor az online stíluskurzusunk pont neked szól. Kattints és jelentkezz!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,