A farmer 1000 arca

„Ha arra kérnénk az olvasókat, hogy nyomjon egy lájkot, akinek van farmernadrágja, bizonyára ez lenne a leglájkoltabb posztunk, amit valaha írtunk.” – így kezdtük ezt a témát egy évekkel ezelőtti blogbejegyzésünkben, és ez a kijelentés a mai napig megállja a helyét. A farmer megkerülhetetlen, megunhatatlan alap darab szinte mindannyiunk ruhatárában, 0-99 éves korig.

A farmerdivat viszont változik, a répaszárútól a trapézon át az overálig, a koptatottól a magas derekún át a csípő fazonig ezerféle változat bukkanhat fel az aktuális trendek, és a klasszikus fazonok között. És akkor még csak a nadrágokról beszéltünk, de ott van a farmerdzseki, a farmerszoknya és a sort is.

Azon kívül viszont, hogy mit diktál éppen a divat, természetesen ez az alap darab is olyan, amit érdemes a testalkatodhoz és a mindennapi szokásaidhoz választani.

Milyen farmernadrág előnyös a testalkatodhoz?

A testhezálló, skinny fazon még mindig divatos, de minden évben máshogy menő hordani. Volt, amikor az számított trendinek, ha a bokánál redőzött lett az anyag, máskor pedig levágtuk a szárát, hogy kikandikáljon a bokacsontunk. Manapság pedig egy befőttes gumit tehetünk a szára vége felett pár centivel, hogy vissza tudjuk hajtani a farmer alját.

A combján és csípőnél teltebb hölgyeknek egy tipp, hogy a bokájukat nyugodtan villantsák meg, hiszen ez a legvékonyabb része a lábuknak, így optikailag karcsúsító hatást fognak elérni vele.

A bőszárú farmer – újra trend, nézzük, kinek áll jól!

Ha már a csípőnél elkezd bővülni, és onnan omlik alá, ugyanazt a hatást érjük el vele, mintha egy “A” vonalú szoknya lenne rajtunk. Tehát akinek jól áll a bővülő szoknya, jól fog állni a bővülő nadrág is. Ha ilyen fazonba szerettél bele, válassz olyan nadrágot, aminek a szára leér a földig, ezzel ugyanis nyújtani fogod a lábad, és téged is magasabbnak és vékonyabbnak fog mutatni – már ha ez a cél.

A bőszárú nadrághoz alap esetben szűk felsőt érdemes viselned, valamint a csípő szélessége optikailag csökkenthető azzal is, ha egy karcsúsított blézert vagy kis kabátot viselsz a nadrághoz.

Magas derék vagy csípő-nadrág?

A magas derekú farmer azoknak áll jól, akiknek eleve jól áll a derékhangsúlyozás.  Ezért is jó, hogy ennyiféle fazon létezik, hiszen így a csípőben erősebb hölgyeknek jobb választás lehet a csípőnadrág, ami a külföldi trendeket nézve hamarosan visszatér!

Szakadt farmernadrág?

A szakadt farmer már rég nem olyan, mint egy szakadt akármi más. Zakóval lezseren elegáns, csizmával szexi, flipflop papuccsal laza, egy fehér edzőcipővel univerzális szaladgálós szett, magassarkúval pedig randira való összeállítás. A szakadt farmer fehér pólóval és bőrdzsekivel az örökzöld alap szett mindenki ruhatárában. Persze csak akkor viseld, ha belefér a stílusprofilodba!

Koptatott farmer

A koptatott farmer vagy bejön valakinek, vagy nagyon nem. Ha te szívesen viseled, arra vigyázz, hogy a koptatott (világos, fehéres) rész ne arra a területre essen, amit nem szeretnél tovább hangsúlyozni. A popsin vagy a combon levő koptatott folt odavonzza a tekintetet és plusz kilókat tesz rájuk, ránk.

A farmer helye az üzleti öltözködésben

Az üzleti világ merev szabályai már sokat lazultak. Akadnak olyan üzleti körök, olyan munkahelyek és pozíciók, ahol még mindig nem nézik jó szemmel, ha farmerben jelensz meg. A kompromisszumos megoldás ilyenkor a sötét, indigókék farmer lehet, valamelyik klasszikus, konzervatív fazonban, egy blúzzal, blézerrel, visszafogottan magas sarkakkal és egy üzleti stílusú nőies táskával. Ha elképzeled ezt a szettet, biztos te is érzed, hogy nem rí le róla, hogy „csak” egy farmerba öltöztél.

Érdekelnek a további trükkök, szeretnél megtanulni bánni a testalkatoddal? Akkor jelentkezz valamelyik következő kiscsoportos stílustréningünkre!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több

Cipő kisokos és stíluskalauz

Íme, a cipő kisokos

Egy igazi nőnek rengeteg cipője van – szokták mondani. Lehet, hogy neked is sok pár papucs, szandál, sportcipő, balerina, csizma és bakancs sorakozik a szekrényedben,