/ / / /

Kabátmustra karcsúsító és elegáns ötletekkel

A kabátokról már tavaly télen is írtunk blogcikket, illetve több videónk és közösségi média postunk témája is volt, mégis azt érezzük, nem mondtunk el még mindent róluk. Hoztunk néhány trükköt, amelyeknek hasznát veheted. Ezekre figyelj, ha téli kabátot vásárolsz vagy több kabát közül kell döntened, melyiket viseld aznap:

Maxi kabátok: hogyan viseljük?

Nagy divatját éljük a maxi kabátoknak, amelyek akár köntösfazonban is trendinek számítanak mostanában. Nagy bakit lehet azonban elkövetni azzal, ha egy hosszú kabát alól még kikandikál egy picivel még hosszabb ruha. Akármilyen szép a ruha, akármilyen szép a kabát, az összhatás mégsem lesz nyerő. A maxi ruhához, ha hosszabb a kabátnál, rövid, derékig érő kabátka illik jobban. Vagy a ruhát érdemes úgy kiválasztani a maxi kabáthoz, hogy ne lógjon ki alóla.

Maxi ruha rövid kabáttal

Pufi kabát is lehet elegáns?

Lehet. Nem anyag, hanem fazon kérdése. Ha a boltokat járod, találhatsz olyan darabokat, amelyek ugyan pufi anyagból készültek, de karcsúsított fazonúak. Ezeket magassarkú csizmával gyerekjáték elegánssá emelni. Sőt, egy kabátövvel a derekat kihangsúlyozva még csinosabb lesz.

A pufi kabátoknak gyakran van kapucnija is. Van, aki szereti, és van, aki nem. Az biztos, hogy a pufi kapucninak van egy nagyító hatása, tehát nem épp az a „kiegészítő”, amitől vékonyabbnak fogsz tűnni. Ugyanakkor praktikus, nem mindenki szeret esernyővel járkálni, és nem mindenki sapkás típus. Egy nagy kapucnit gyorsan a fejedre tudsz húzni és még a frizurádat sem teszi feltétlenül tönkre.

Mivel lehet még elegánssá tenni a kabátot?

Ha elegáns összhatásra vágysz, akkor V-kivágású kabátot ajánlunk, s alatta egy szép, karcsúsított garbóval lesz a nyerő szetted. Magassarkú, hegyes orrú harisnyacsizmával vagy hagyományos csizmával nagyon csinos lehetsz benne.

Milyen fazonok kövérítenek?

A kétsoros gombolást csak azoknak ajánljuk, akiket nem zavar, ha a kabátjuk szélesíteni fogja őket. Aki karcsúsítani szeretné magát, annak nem lesz jó választás. Ugyanez a helyzet azokkal a kabátokkal, amelyeknek a gombolása a szokásosnál lejjebb kezdődik a mellkason, vagy akár a mell vonala alatt. Ez a fajta gombelrendezés növeli a ciciket, plusz kilókat tesz a felsőtestre. Mielőtt ilyet vásárolsz, gondolj bele, biztos-e, hogy ez a célod.

Ami pedig még szintén kilókat pakol rád, az a szőrmekabát, vagy mellkason végigfuttatott szőrmedíszítés. Ha karcsúsítás a célod, óvakodj ezektől.

V-nyakú kabát garbóval

Milyen trükkökkel karcsúsíthatsz?

Szinte minden témánál elmondjuk, hogy a feltűrt ujj karcsúsít. Nincs ez másképp a kabátok esetében sem, nyugodtan tűrd fel a kabátujjat, ha nem szeretnél hóembernek látszani. De azért arra senkit sem biztatunk, hogy a szépség oltárán feláldozza egészségét, ezért ezt a trükköt csak enyhe időjárás esetén javasoljuk.

Ha nincs épp fagyhőmérséklet, akkor egy másik karcsúsító hatású tipp, hogy hagyd nyitva lógni a hosszú kabátodat. Így tulajdonképpen 3 függőleges részre vágja a testedet, és optikailag nyújtó hatást fogsz vele elérni. A kötőjét akár hátul meg is kötheted, amivel enyhén karcsúsítani tudod derékban a nyitva viselt kabátot is. Megmutatjuk Kinga gyönyörű kék gyapjúkabátján:

Nyitva viselt kabát karcsúsít

A kabátövek időszakát éljük

Ez igaz, de nem kell ám mindenhez erőltetni. A kabátöv fő tulajdonsága, hogy széles, és ha ügyesen választasz a boltban, akkor jól variálható lesz, több szettedhez is fel tudod majd venni. Előnye, hogy feldobja az összehatást, kiemeli a derekadat. Vigyázz viszont a gombok, nagy zsebek és az öv, övcsat találkozására, nehogy túl sok legyen a jóból.

Kabátöv

Kifogyhatatlanok vagyunk az ötletekből, és szívesen megtanítjuk a stílusos öltözködés alapjait neked is. Kérd online stíluskurzusunkat, amelyet tudatos nőknek állítottunk össze!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Stílusosan otthon is? Miért ne?

Beszéljünk a kiegészítőkről!

Hogyan ne érezd magad hógolyónak kabátban

A női önbizalom és a stílus – 2. rész

Elegáns és praktikus is: Fel a kalappal!

Hogyan csomagolj a nyaralásra

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: