Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Kardigán stílusosan

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán és a rétegezett öltözködés. Ha ezt olvasod, és már most, a 3. sorban felszisszensz, hogy neked nem áll jól a kardigán, akkor mindenképp olvass tovább. Ugyanis nincs olyan, hogy valakinek nem áll jól, legfeljebb az a kérdés, hogy:

Neked melyik kardigán áll jól?

Ezt alapvetően akkor tudjuk meghatározni, ha ismerjük a testalkatodat. Mivel te vagy magadnak kéznél minden reggel, amikor a gardróbszekrényed előtt állva döntesz az aznapi szettedről, és te vagy ott magaddal a boltban is, amikor megveszed és hazaviszed a ruháidat, ezért legjobb, ha te vagy tisztában az adottságaiddal, a színtípusod mellett a testalkatoddal is. Ha néhány alap tudnivalót elsajátítasz és megfigyeled magad, szinte ösztönösen fogsz azok után a darabok után nyúlni, amelyek valóban a tieid. Na de ne szaladjunk előre, hiszen a kardigánokról szerettünk volna mesélni neked.

Kardigán és kardigán között hatalmas különbség van

Kardigán és kardigán között hatalmas különbség létezik. Érdemes rászánni az energiát, hogy megtaláld azt a néhány darabot, amelyek aztán éveken vagy évtizedeken keresztül elkísérhetnek.

Karcsúsít vagy tömeget pakol rád?

Egy bő kardigán, főleg, ha vastag, kötött anyagból van, tömeget helyez rád. Míg egy testhezálló, könnyed, mélyebben kivágott légies és csinos tud lenni. Mindkettő más és más összehatást eredményez.

A vékonyabb, testhezálló fazonút hordhatod felsőrészként is, pl. szoknyába vagy nadrágba betűrve. Sőt, ha igazán testhezálló, akkor még egy másik kardigánt is vehetsz rá. Melegebb lesz, de még mindig csinos, karcsú maradsz benne. Ha viszont nem tűröd be, de begombolva viseled, tehát zárt lesz a felsőtesteden, mint egy pulóver, és az alja lejjebb ér, mint ahol a derekad elhelyezkedik, visszahozhatod a derék vonalát egy övvel. Így optikailag hangsúlyozod a legkeskenyebb részedet, és a felsőtested-alsótested arányát is egyensúlyba hozod. Tehát nem lesz túl hosszú a felső tested és rövid a lábad.

Tömeget növel vagy karcsúsít a kardigán?

A nyitva viselt kardigán a testedet 3 függőleges részre vágja optikailag, aminek nyújtó, karcsúsító hatása van. Míg egy nyakig begombolt darab általában tömeget pakol a felsőtestedre és rövidíti a nyakad, és akár kilókkal többnek mutat. Így csak akkor viseld, ha pont az a célod, hogy vastagabbnak, több kilónak tűnj.

A combközépig vagy tovább érő kardigán sok nő problémáján segít

Te is szeretsz hosszú kardigánt hordani? Azért érezzük benne komfortosan magunkat, mert egyrészt, ha fázunk, deréktájon szoktuk leginkább érezni, másrészt a comb, popsi vagy akár a pocak jótékony elrejtésére gyakran van igényünk. A hosszú kardigánokkal ez könnyen megoldható.

A pocak-popsi elrejtésének problémájára szintén jó ötlet, ha egy inget viselsz kardigánként. Ha egy topra, pólóra ráveszed és nyitva hagyod, akkor az laza, sportos összhatást kelt. Szemből nézve sejteti a nyitott résen át az alakodat, oldalról viszont elrejti a pocakot.

Kardigán sportosan vagy nőiesen elegánsan

A hosszú kardigán rövid átmeneti kabáttal vagy dzsekivel sok hölgynek fejtörést szokott okozni. Ha neked is gond, hogy ilyenkor hogy rétegezd, ajánljuk, hogy fordítva gondolkodj. Ne a kabátot vedd a kardigán fölé, hanem a kardigánt a bőrkabát vagy a farmerkabát vagy akár egy farmermellény fölé. Dögös lesz és laza, hidd el!

Nőiesen elegánsból sportosan laza

Ugyanaz a ruha egész más összhatást kelt egy hosszú, maxi kardigánnal, mint egy röviddel. A rövid, testhezálló kardigán vagy a boleró egy nőies, elegáns cipővel vagy szandállal gyönyörű szettet tud varázsolni. Ha viszont maxi kardigánra váltasz, és a cipőt is lecseréled egy sportos stílusúra, laza és kényelmes lesz. Ilyenkor egy cross body táska, akár élénk színben is, tökéletes kiegészítő, míg a bolerós, elegáns női cipővel inkább egy clutchot javaslunk.

Kardigán vagy blézer?

Kardigán vagy blézer?

Ha már az eleganciáról beszéltünk, érdemes belegondolni, hogy a kardigán többnyire ugyanazt az eleganciát tudja hozni, mint egy blézer, csak melegebb és kényelmesebb viselni. De ha van egy óriás sálad, a két válladra fektetve az is tud kardigánként funkcionálni. Elrendezés, anyag- és színválasztás kérdése, hogy jól áll-e neked és emeli vagy összenyomja a szettedet.

Ha érdekel, hogyan tudsz ügyesen bánni a ruhatáraddal és a testalkatoddal, elsajátíthatod online stíluskurzusunk keretében.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig