Szoknya, gonna, skirt

Mindenki kedvence, ott lakozik bennünk a vágy kislánykorunk óta hogy viselhessük. Aztán felcseperedtünk és észrevettük hogy rajtunk kívül a másik nem kedvenc ruhadarabja is. Ki másról is lenne szó, mint a SZOKNYÁRÓL?!

A milánói kifutók abszolút főszereplője a hűvösebb napokra is.

Anyagát, fazonját tekintve széles a paletta; Gucci, Prada és még Tod’s is – a maga komfortos eleganciájával – a szoknyát favorizálja idén.

A vágy, a nőiesség, a „femminilitá” valódi szimbóluma a szoknya. Többször szó esett már a trendek aktualitásáról, mindaz amit viselünk, a butikok kirakatában csodálhatunk, évekkel ezelőtti ötlettára a legnagyobb divatdiktátoroknak, mégis közbe szól a jelen. Az aktualitások direkt módon befolyásolják a ruhatárunkat is. Olaszország – csakúgy mint számtalan más kultúra – ismét kénytelen szembenézni egy bizonyos kényszerhelyzettel ahol a tolerancia és az optimizmus kulcsfontosságú. A híres „utca divatjának” megdönthetetlen hatalma kerül előtérbe.

A divat úrnője lép színpadra és puha esésével kedvességet, nőiességet sugall ebben a cseppet sem egyszerű időszakban, szebbé, könnyedebbé varázsolva mindennapjainkat.

Givenchy lapszoknyát bomber felsőrésszel kínál a 24 órás napszakban. Egy ilyen rendhagyó kosztüm helytáll reggeltől estig számtalan szituációban.

Már-már építészeti precizitással ruházza föl remekművét Armani, az elegancia nagymestere.

Max Mara finom, puha, légiesen könnyű gyapjú anyagból álmodta meg téli kedvencünket, az A vonalú szoknyát magas derékkal.

Maxi vagy mini, a lényeg hogy kasmír legyen. A bézs árnyalataiban adja vissza leginkább eredeti jelentését. A rakott szoknyák már jó ideje jelen vannak ruhatárunkban, a zordabb napokra is megfelelő viseletet garantálva. Prada némi csillogással párosítja, teret adva az esti, alkalmi viseleteknek. ETRO velúr, elöl gombos változatban a kisiskolás hangulatot idézi föl, megfelelő kiegészítőkkel felnőtt viseletté alakítható ez a klasszikus darab. GUCCI a nélkülözhetetlen mindennapos hosszú szoknyát valósította meg, akár lapos cipővel, a „nem tudom mit vegyek föl” napok mentődarabja.

A virágminták, vidámságot, frissességet csempésznek az ősz tél trendjeibe is. Ha már a mintákról esik szó, a kockás ismét hódít, geometrikus formája révén igényel némi finomítást az összhatáson de valóban remekül hasznosítható a mindennapjaink során. A bőr, ökobőr (ahogy mi szeretjük) háttérbe szorítva az örök feketét a színeket preferálja. A ceruzaszoknya VAN, VOLT, LESZ. Idén a középen felhasított verzió a legtrendibb, de valójában ez egy alkatfüggő dolog, mindenki a saját lábformájának legidillikusabb verziót válassza. A hosszú szárú csizmák komfortot és ultra nőies megjelenést kölcsönöznek ezen szoknyák tárasaságában de azért ne feledkezzünk meg róla hogy nadrággal is megvan a miértjük.

Valójában hogy az A vonalú szoknya édes kedves ding-dongja vagy a ceruzaszoknya határozott, eltökélt inputja lesz a napi mottónk nem változtat a tényen, a lényeg hogy élvezzük mindennapjainkat, csinosan, nőiesen, YURKOV módon!

Néhány hasznos gondolat a szoknyaválasztást illetően KOVÁCS ORSITÓL, a YURKOV nemzetközi stílusszakértőjétől:

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

A hegyekből a kifutókig

A farmer 1000 arca

Overall nyárra hangolva

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Megérkezett az Emporium & Yurkov limited edition kollekciója

Átmeneti kabátok és réteges öltözködés tavasszal

Kreatív ruhatár:

vásárlás helyett variálás

Tanuld meg kihozni a gardróbodból a maximumot és költekezés helyett sajátítsd el a kombinálás rutinját!

Még több olvasnivaló: