Egy ruhadarab, egy kiegészítő fel tudja emelni a szettedet, a megjelentésedet, vagy agyon is tudja nyomni azt. Sokszor tesztek fel olyan kérdéseket nekünk, hogy mit gondolunk arról, ha egy nő férfi nyakkendőt visel, vagy ha neon színekbe öltözik, vagy hasonlókat, de nincs ezekre egyetlen jó válasz, mindig azt kell megnézni, milyen karakterű az illető, aki viselni szeretné azt a darabot.

Lássuk részletesebben, mire is gondolunk!

Férfi nyakkendő = női viselet?

Magazinokban, hírességek stúdiófotóin sokszor látni, hogy nő létükre férfi nyakkendőt viselnek. Vagányul, szexin mutat rajtuk, már-már vágyunk rá, hogy mi is hasonló szettben jelenjünk meg a következő irodai napon vagy az üzleti ebéden. Igen ám, csakhogy kimarad az az apróság, hogy ez nagyon-nagyon keveseknek áll jól. Annak a bizonyos színésznőnek vagy sportolónőnek, akinek a fotóján ilyet láttál, pont szuper, de lehet, hogy a nők 70-80 %-án nem lenne az.

neon színek divat stílus

A titok ugyanis a kontrasztokban rejlik. Ha amúgy is egy határozott, erős nő vagy, aki többnyire a nadrágot is viseli, legyen szó a családról vagy az üzleti életről, akkor egy ilyen maszkulinitást hangsúlyozó kiegészítő bizony még keményebbé fogja tenni az összhatást. Persze ha az a cél, akkor jó, de valami azt súgja nekünk, hogy nagyon kevesen vágynak igazából erre.

Ha viszont egy nagyon finom, törékeny, nőies hölgyet képzelsz el, akiből árad a feminin szexuális energia, neki lehet egy férfi nyakkendő szexi és kihangsúlyozhatja pont az ellentétek miatt a nőies lágyságát.

Olyan ez, mint a rózsaszín ing férfiakon. Egy vékony, kedves, pirospozsgás, kicsit kisfiús vagy feminin arcú fiún vagy férfin még tovább lágyít egy ilyen ing, és kimondottan nőies lesz tőle, míg egy markáns, határozott arccsonttú, kicsit talán borostás, maszkulin férfinak a rózsaszín ing még jobban kihangsúlyozza a férfias kisugárzását.

Azt javasoljuk, hogy legyetek ezzel óvatosak, mert bár valakin nagyon jól állhat, de hihetetlen könnyű melléfogni vele. Ha mindenképpen szeretnél a nyakadba kötni valamit, egy lágyabb szalagszerű anyagot ajánlunk, vagy akár a ruhátok textil övét, aminek lehet nyakkendő feelingje, de mégsem olyan „keményítő” hatású, mint egy férfinyakkendő.

Nadrágtartó

Aranyszabály: ha nadrágtartót választasz, akkor viszont felejtsd el az övet! Együtt ezt a kettőt ne viseld!
A nagy keblekkel megáldott hölgyeknek nem előnyös, mert a cici alatt el fog állni. Ha már be tudod tenni a kézfejed a nadrágtartó és a törzsed közé, akkor az nem szép. Ha viszont a cicid mellett vezeted el, akkor plusz kilókat fog a felsőtestedre pakolni látványban. Mint az October Festen a nagy söröskorsókat hordó pincérnők, olyan hatása lesz. Tehát, ha nagy a cicid, sehogy sem mutat igazán jól a nadrágtartó.

neon színek

Neon színek: menő vagy ciki?

A 90-es években hódítottak a neon színek, de újra és újra visszatérnek a divatba, most is tele vannak az üzletek az ilyen ruhadarabokkal. Alapból jópofa. Friss, üde, fiatalos, vagány. De ha túltolod, akkor borzasztó hatást is kelthet. Arra figyelj, hogy ha neon, akkor csak egy féle ilyen szín legyen rajtad, és mindenképpen egy basic darabbal viseld. Pl. jól működik egy neonszínű felső egy farmernadrággal, vagy egy neonszínű nadrág vagy szoknya egy egyszínű fehér vagy fekete felsővel. A neonparádét, amikor alul-felül neonszín van rajtad, felejtsd el! Sőt, a sok neon kiegészítőt is.

Aki pl. sötét ősz típus, viselhet neonszíneket? Alapvetően nem a te színtónusod, ha ilyen színtónusba tartozol, de miért ne viselhetnéd pl. alulra nadrágként, vagy körömlakként, vagy cipőként, ha beleszerettél? A színtónusodnak megfelelő színeknek az arc közelében van igazán jelentőségük.

Ha szeretnél még többet tudni arról, hogy mi áll neked jól, várunk szeretettel kiscsoportos stíluskonzultációnkon!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!