Öv-kisokos minden testalkatra

A stíluskonzultációkon tapasztaljuk, hogy sokan nem tudják, hol is van pontosan a derekuk. Erről már beszéltünk itt a blogban is, de most újra tegyük meg egy rövid emlékeztetővel: a válladtól lógass le egy szalagot, és a függőleges szalag valamint a tested vonala egy háromszöget fog alkotni. A háromszög tompa csúcsában, a törzsed legkeskenyebb pontján lesz a derekad. Ott, ott! Ha nem találod meg a derekad, ne aggódj, övet nem csak a derékon lehet viselni! Mindjárt eláruljuk, még hol. Öv-kisokos következik – mindenkinek!

Hol viseld az övet?

Sokaknál a derék az a legkeskenyebb rész, amit derékvonalnak hívunk, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek biztosan ide előnyös tennie az övet meghúzva ezzel a felső és az alsó teste közötti határt. 1-2 cm-t ugyanis lehet trükközni, és így optikailag akár a felsőtestet, akár az alsótestet meg lehet nyújtani. Mindig attól függ, mi a cél!

Öv dzsekivel

Ha pl. neked D vagy annál nagyobb kosaras melltartóméreted van, akkor egy közvetlenül a mell alatt elhelyezett öv a mellrészt nagyítani fogja, azaz plusz kilókat rak rád optikailag. Ha nem ez a célod, akkor javasoljuk, hogy egy picit lejjebb viseld az övet, ezzel megnyújtva a derékrészt. Dúsabb kebelnél egyébként a mell “helyére húzása” a melltartóval felszabadítja, és szintén nyújtja a derekat.

És persze teheted a csípődre is az övet, ami a legtöbb hölgy esetében a legszélesebb része a testnek, ez viszont a pocakrészt hangsúlyozza ki, tehát csak akkor bátorítunk rá, ha nem zavar, hogy a hasi részre irányítod vele a tekinteteket, a figyelmet. Csípőn viselni az övet: az alma testalkat egyik kedvelt trükkje.

Nem kell mindenre és mindig öv

Egy öv meg tudja változtatni az egész szetted hangulatát, és fordítva is igaz: ha nem viselsz övet, az is egy más hangulatot, más összképet fog mutatni. Miért ne lehetne olyan hangulatod, hogy egy oversize egybe szabott ruhát csak úgy lógva szeretnél viselni? Természetesen hordhatod így is, de pont ennél a tudatosan túlméretezett fazonnál lesz hatalmas a változás. Amikor övet viselsz hozzá, megszűnik az oversize jelleg, és a derekad hangsúlyozásán lesz a fókusz. Amikor viszont kiengeded, mintha egy egész más ruha, és egy más hangulat lenne.

A másik nagy hangulatváltó a derékra kötött pulóver vagy dzseki, ami funkcionálhat övként, de tudd, hogy mindig lezserebbé, sportosabbá teszi a szettedet. Sportcipőt ajánlunk hozzá.

Dzseki öv helyett a derékvonal hangsúlyozására

Az övtáska csak a lapos hasúak kiváltsága?

Nem, dehogy, ez is csak egy tévhit. Ha nem a válladon keresztezed, hanem funkcionálisan a derekadon szeretnéd viselni, van számodra néhány trükkünk! Ráadásul nyugodtan viselheted akkor is, ha pocakod van vagy L-es méret feletti ruhákat hordasz. Ha van derekad, akár egy kicsi is, akkor egy 1 cm-es vékony övvel mindig ki lehet emelni azt, és egy ilyen vékony övön nyugodtan lehet övtáska is. A titok csupán – ahogy már sokszor említettük – az aszimmetria nyújtó hatása. Tehát az övtáska “táska” részét ne középre, hanem kicsit oldalra tolva viseld!

Szintén testsúlytól és testalkattól függetlenül hordhatsz fűzőszerű övet is. Ez a fazon nagyon szépen kiemeli a vékonyabb és a gömbölydedebb hölgyek derekát is.

Széles öv vagy vékony öv?

Azoknál a ruháknál, ahol deréktájékon van egy varrás, a széles öv jobb választás, mert szépen eltakarja a varrt részt, míg egy vékony öv könnyen máshova csúszik és kilóg alóla a varrás, általában nem túl elegáns és rendezett összhatást nyújtva.

Szoknya vagy ruha derekának hangsúlyozása övvel

Tudod, mire jó még az öv?

Arra, hogy ha beleszerettél egy olyan színbe, amelyik egyébként nem illik a színtónusodhoz, de szeretnéd viselni, övként nyugodtan felveheted. Tehát a tél típusok is hordhatnak kávébarnát magukon, vagy a nyár típusok is élénk magentát vagy éjfeketét, a lényeg csak az, hogy ne az arcod közelében viseld ezt a tónusodhoz nem illő színt. Az öv erre remek lehetőség.

Ha szeretnél magabiztossá válni abban, hogy milyen színek és szabásvonalak hozzák ki belőled a legtöbbet, akkor online stíluskurzusunkon megtanítjuk neked!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Pulóver, Maglione, Pullover

Fenntartható divat nyáron is? Igen!

Télen szoknya? 6300-an mondtatok rá igent!

Bőr, műbőr vagy vegán bőr?

Körte vagy és homokóra testalkatra vágysz?

Légy barátságban a gardróboddal!

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: