Öltözz ruhába– 1. rész

Stílusos öltözködés ruhában, kiskutya szoknyás nővel

A téli szoknyás kihívásunk annyira sikeres volt, annyian szerettétek, hogy megígértük, hamarosan előrukkolunk egy hasonlóval. Május közepén elindítottuk hát az Öltözz ruhába 5 napig kihívást, és ismét záporoztak a fotóitok, és persze a kérdések is. Miről is szólhatna a következő két blogbejegyzésünk, ha nem erről?

  • Hova, hogyan, milyen ruhát viselj?
  • Mire figyelj, ha fesztiválra mész, és mire, ha irodában dolgozol?
  • Milyen hosszú legyen?
  • Mit kezdj az átlátszó anyagokkal és az izzadással?
  • Hogyan válassz fehérneműt a ruha alá?

Ezeket a kérdéseket boncolgatjuk, és közben csemegézünk a követőinktől a kihívás videói alá érkezett képekből – természetesen csak olyanokat felhasználva, amelyekhez a tulajdonosuk hozzájárult. Most is csodálatos képeket kaptunk, amelyek élő példái lettek annak, hogy a stílusos, divatos öltözködés a hétköznapokban is elérhető és korra, testalkatra, kilókra való tekintet nélkül megvalósítható. 

Irodai ruha szett

Mit adott az Öltözz ruhába 5 napig kihívás?

A legjobb az egészben, hogy akkora adag motivációt adtok egymásnak, annyira kedves és összetartó a Yurkov követőtábora, köztük te is, hogy ennél jobb közösséget álmodni sem tudnánk. Az inspiráló szettek, az idegenektől érkező dicsérő szavak észrevétlenül is erősítik az önbizalmat. Lehet, hogy első nap még bátortalan vagy, nem mersz ruhát felvenni, vagy legalábbis fotót közzétenni róla semmiképpen, aztán ahogy látod napról napra mások szettjeit, úgy leszel egyre magabiztosabb és merészebb.

Lássuk, milyen tapasztalatok, tippek, ötletek törtek felszínre a kihívás hete alatt, amelyekkel szeretnénk arra inspirálni téged is, hogy gyakrabban viselj ruhát!

Ne hergeld magad ruha fazonra!

Minden nőnek el kell fogadnia, hogy vannak olyan szabásvonalak, olyan fazonok, amik nem állnak jól a testalkatához. Nincs ezzel semmi gond, nem kell belefeszülni, hogy mindenképp magadra erőltess olyan ruhát, amiben nem érzed jól magad. De ha mégis kacérkodsz a gondolattal, hogy ruhát viselj, adunk ötleteket, hogyan tedd!

Öltözz ruhába 5 napig kihívás

Átlátszóság, aláöltözés

Az átlátszó, áttetsző anyagok alá felvehetsz egy kombinét vagy aláöltözetet. Ha testszínűt választasz, olyan az összhatás, mintha be lenne bélelve a ruha valamilyen anyaggal. Fehér, de átlátszó, áttetsző ruhánál nagyon látszanak a dupla réteg anyagok, pl. a nyaknál visszahajtott rész illetve a zseb is átlátszik a ruha anyagán. Ez általában nem mutat jól. Ügyesen megoldható azzal, ha nem testszínűt, hanem fehéret veszel fel alá, így nem lesz a fehér zseb kontrasztos az alatta levő testszínnel, és kevésbé lesz szembetűnő. A testszínű kombinét sem kell elfelejtened, jól használható lesz más színű ruhák alá.

Fehérnemű esetén is gondolj a kontrasztra! Ha egy áttetsző fehér ruha alá fehér bugyit vagy melltartót veszel fel, az sokkal kontrasztosabb és ezáltal feltűnőbb lesz, mintha testszínűt választasz. Utóbbival eltűnik a fehérnemű a szem elől.

Ha már fehérnemű…

Gyakori probléma, hogy a pánt nélküli vagy vékony pántos nyári ruhák alá milyen melltartót válassz. Ha nálad nem dolgozik még a gravitáció és nem feltétlenül van szükséged melltartóra a kánikulában, akkor persze elhagyhatod, de vigyázz, mert világos ruha alatt minden át szokott látszani. Sőt, még a sötét alatt is átsejlik, ha „fázol”, mondjuk egy légkondis boltba vagy étterembe betérve.

Öltözz ruhába 5 napig kihívás

A pánt nélküli melltartó jó ötlet, de tapasztalataink szerint ez A-B kosarú melltartónál működik, C-től már elkezd a melltartó külön életet élni. E-F-G kosárnál pedig már kimondottan felejtős.

Mit kezdhetsz az izzadással?

Mi nők is izzadunk, különböző intenzitással, amire még a ciklusunk is hatással van. Előfordul, hogy egyik héten jobban, másik héten kevésbé, harmadik hétre pedig teljesen elmúlik ez a probléma, majd kezdődik az egész elölről. Mit tehetsz, amikor ruhát választasz?

A sötét ruhán kevésbé látszik az izzadás, mint a világoson, de a színválasztáson kívül azt is megteheted, hogy olyan ruhát választasz, aminek nagy a hónaljnál a kivágása, tehát nem helyezkedik el (sok) anyag a felkar alsó részénél.

Vannak olyan rafinált szabású ruhák, amelyeknek hónaljnál ugyan nagy a kivágásuk, mégis van egy kis ujjuk. Ez azért jó, mert az ujjatlan ruha optikailag egyenesebb testalkatot ad neked, míg egy kis ujjal rendelkező ruha kijjebb viszi látványra a váll vonalát, és így a vállcsúcs-derékvonal különbségét kihangsúlyozza, ezzel karcsúsítva az összhatást.

Sokaknak gond az is, hogy a ruha alatt összedörzsölődik a két belső combjuk. Ez a terület pedig kellemetlenül izzadt, irritált lesz. Erre kaphatóak belül szilikonpántszerű felülettel kialakított combra húzható pántok, amelyek ezt az összedörzsölődést enyhítik.

Öltözz ruhába 5 napig kihívás

Gyűrött a ruha? Viseld büszkén!

A melegben a természetes anyagú ruhák sokkal kényelmesebbek és szellősebbek, mint a szintetikusak. A természetes anyagok viszont gyűrődnek, ha bekapcsolod az autóban a biztonsági övet, ha felveszed a válladra a táskádat vagy leülsz egy székre. Ez így természetes, viseld büszkeséggel! Nem ér annyit a gyűrődésmentesség, hogy nyáron szintetikus ruhában szenvedj.

Ruha övvel vagy nélküle?

Azokat a ruháidat, amelyeket máskor övvel viselnél, a nagy melegben öv nélkül is viselheted. Ha elkötöd a ruhádat derékban, a levegő áramlását akadályozod, nélküle viszont szellősebben fogod érezni magad. Ettől persze még lehet a ruha vonalvezetése derékban karcsúsított, szemben az oversize, bő fazonokkal. Ez már a te döntésed.

Akár hiszed, akár nem, még a legtökéletesebb alakúnak tűnő hölgyeket is „el lehet rontani”, adható rájuk olyan szett, ami nem emeli, hanem lehúzza az adottságaikat. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a számára előnyös szabásvonalakat, színeket, fazonokat. Ebben segítünk neked online stíluskurzusunk keretében. Gyere, várunk szeretettel!

A stílusos ruhaviselés témáját pedig a következő blogbejegyzésünkben folytatjuk, kövess minket jövő héten is!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több