/ / / / /

Elegáns szettek nyárra

Ismét sok kérdés jutott el tőletek hozzánk, amelyekben a nyári szettekről, az elegáns öltözködést megkövetelő helyzetekről kérdeztetek minket. Örömmel segítünk ebben is nektek, lássuk, milyen témák merültek fel!

Mehetek-e nadrágban esküvőre?

Persze, nyugodtan választhatsz nadrágot, de természetesen az alkalomhoz megfelelőt! Vendégként szoknya, nadrág vagy bármilyen ruha lehet alkalmas. Lényeg, hogy kényelmes és számodra önazonos legyen, hiszen elképzelhető, hogy egy kora délutáni templomi vagy polgári szertartás után még a vacsorára is azt fogod viselni, és az bizony majdnem egy teljes nap hossza.

Az egyetlen fontos szabály, hogy semmilyen értelemben ne vond el a menyasszonyról, illetve az ifjú párról a figyelmet! Mit is jelent ez a gyakorlatban? A színválasztás ne legyen harsány, feltűnő. A ruha szabása, anyaga ne legyen szebb, drágább, mint a menyasszonyé, de még ugyanolyan se! Ne legyen olyan mélyen dekoltált a felsőrész, vagy olyan mini a szoknya, hogy minden szempár rád szegeződjön. A szolid, diszkrét elegancia tökéletes, és ha vagy olyan közeli viszonyban a menyasszonnyal, legjobb neki meg is mutatni, mit tervezel viselni az ő nagy napján. Ha áldását adja, akkor mehet!

Elegáns szettek nyárra monokróm színben

Elegáns szettek nyárra – A monokróm mindig elegáns

Ha nagyon gyorsan szeretnéd a napi szettedet kiválasztani, de eleganciára is törekszel, a nyári programokhoz ajánljuk a könnyed overallokat. Nem kell azon gondolkodnod, hogy melyik alsórészhez melyik felső illik színben, mintában, hiszen ha az overallt egyszer megvetted, akkor az mindig passzolni fog alul-felül. A nyári elegancia része lehet egy ehhez választott vékony pántos, magassarkú szandál, de viselhetsz olyan fonott talpú cipőt is, ami elegáns vonalú. Ehhez illik a szalmakalap és a szalmatáska, de vigyázz, mert ezek többnyire inkább laza, strandolós hangulatúak, de lehet kimondottan elegáns darabokat is kapni belőlük, érdemes körülnézni az üzletekben.

Elegáns szettek nyárra

Pasztell szín, pliszírozott szoknya

A pasztell színű pliszírozott szoknyák vagy ilyenben végződő egészalakos ruhák is nagyon szépek tudnak lenni, és léteznek olyan vékony, finom anyagból is, amelyekben, akármilyen hőség van, nem sülsz meg.

Ne feledd, nyáron a napszemüvegek is öltöztetnek

Az egyik legfontosabb kiegészítőként viselheted őket. Egy aranykeretes darab emeli a szetted szintjét, különösen, ha egy olyan oversize modellt választasz, ami előnyös az arcformádhoz is. Ha már a nyári kiegészítőknél tartunk, említsük meg a kendőket is. A nyakadba és a hajadba kötheted, többféle módon is. Üde és elegáns hatást kölcsönöz, akár a hófehérkés hajpántszerű megkötést választod, akár lófarokba kötöd vele a hajad, akár a Grace Kelly-féle, kabrióval szerpentinezős fejkötőt szereted viselni.

Elegáns szettek nyárra

Mozgás közben összegyűrődik. Most mi lesz?

Elegáns ruháknál gyakori, hogy olyan anyagokból vannak, amelyek könnyen gyűrődnek. A közhiedelemmel ellentétben ez nem mindig baj. A pamut, a puplin (ami a férfiingek anyaga), a vászon, a len olyan anyagok, amelyekre jellemző a gyűrődés hordás közben. Meglátszik rajtuk, ha leülünk bennük, keresztbe vetünk rajtuk egy táskapántot vagy az autóban a biztonsági övet. Azért gyűrődnek, mert természetesek. Ha zavar, válassz inkább kevertszálas anyagot!

Elegáns szettek nyárra oversize napszemüveggel

Szeretnéd megtanulni, mi áll jól a testalkatodhoz, milyen színtónussal rendelkezel, milyen szemüveg vagy egyéb kiegészítők a “barátaid”? Online stíluskurzusunkon mindezt megtanulhatod.

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Átmeneti kabátok és réteges öltözködés tavasszal

Szoknya, gonna, skirt

Megnézted már, hogy nézel ki hátulról?

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Fókuszban a blézer

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: