Még egy blogcikk erejéig a kiegészítőkre szeretnénk terelni a figyelmedet! Ezek világa ugyanis olyan színes és olyan sok területre oszlik, hogy még kezdő szinten sem tudjuk valamennyit egyetlen írásunkba belesűríteni. A múltkor az ékszerek és a smink volt terítéken, most lássuk, hogyan válassz táskát, fejfedőt és (nap)szemüveget!

Táskák

Táskákból még mindig divat a hátizsák. Persze nem a csővázas túrakompatibilis változatról van szó, hanem a nőies, mindennapi szaladgáláshoz illő, a legfontosabb cuccaidat magába rejtő kis hátizsákokról. Szerencsére az ilyen kényelmes darabok sokáig divatban szoktak maradni.

divat a hátizsák

Divat az is a hétköznapi szettekhez, hogy akár több táska is van nálad. Egy kézi táska a laptopodnak, munkádhoz szükséges cuccaidnak, és mondjuk egy nőies hátizsák az egyebeknek.

Nem lesz túl sok?

Egyéntől függ, ki mit érez magán soknak. A stílustréningeken és a videóinkban is mindig hangsúlyozzuk, hogy a statement darabok mellé már ne válassz kiegészítőnek is feltűnő, nagy, színes kiegészítőket. A legszembetűnőbb baki talán az, amikor a különböző állatmintákat halmozzuk, állatmintás kalap, kesztyű vagy táska egy eleve állatra emlékeztető, pl. szőrme vagy műszőrme kabáthoz mindenképp túlzás lesz.

állatmintás táska

Ha viszont fekete vagy nude ruhákba öltözöl, tőled függ, hogy pl. egy magenta vagy pink táskát soknak érzel-e. Ha igen, akkor az valóban sok – neked. De ha nem, bátran viseld, mert nagyon fel tud dobni egy szettet egy ilyen táska. Viszont arra már figyelj, hogy ha egy ilyen, meghatározó színű (pl. magenta) válltáskát, karra akasztható táskát vagy clutch-ot választasz, akkor cipőből már nem jó ötlet ugyanazt a színt felvenni. Ha van rajtad egy nagyon erőteljes kiegészítő, akkor az alap ruhánál érdemes megtartani a monokróm (egyszínű) jelleget.

nude és élénk szín együtt

Vannak, akik imádják a kontrasztokat, és vannak, akik visszafogottabbak.

Általában a tél típusok hajlamosak a drámaibb, egymással kontrasztos színek viselésére, míg a nyár típus a legszolidabb ilyen téren, de ez csak a mi megfigyelésünk. Érdekes lenne egyszer egy ilyen felmérést végezni.

kontrasztos színek

Hasitasi – menő vagy kínos?

Az övtáska egy időben nagyon lecsúszott a divatos, sikkes kiegészítők listájáról, az elmúlt néhány évben viszont visszakéredzkedett oda. Léteznek belőle finom darabok is, és igazán praktikus viselet, hiszen mindkét kezed szabad lehet, ha ilyenben viszed magaddal a mobilod, lakáskulcsod, pénztárcádat.

Nem muszáj ám a csípődön viselned, a felsőtesteden keresztpántosan is hordhatod. Ha neked bőven adott ciciket a teremtő, akkor ez a cross body megoldás nem biztos, hogy kényelmes és előnyös lesz. Ilyen esetben a pántjával kicsit lejjebb is engedheted, vagy a tárolórészét elforgathatod az oldalad irányába, vagy a hátadra, és akkor tényleg csak a pántja keresztezi a mellkasodat.

hangsúlyos, stílusos kalap

Fejfedők: sapkák, kalapok

Egy szép kalap annyira meghatározó tud lenni a szettedben, annyira feldobja az egész megjelenésedet, hogy ahhoz nem kell már semmi, egy letisztult garbóval és egy farmerrel (akár szaggatottal) vagy egy sima letisztult kabáttal is remekül működik.

Ez olyan értelemben is igaz, hogy ha van egy ütős sapkád vagy kalapod vagy bármilyen fejfedőd, ami látványos, erős darab a szettedben, mondjuk egy piros sapka, ami jó akár fekete, akár nude ruhákhoz, akkor ahhoz már nincs szükség piros cipőre, piros sálra stb. Sőt, egyenesen hiba lenne, hogy több kiegészítőd is a sapkádra rímeljen.

A napszemüveg is öltöztet

A napszemüveg ma már télen-nyáron divatos kiegészítő. Egy szettet elegánssá vagy akár sportosan elegánssá tud tenni egy megfelelő hangulatú darab. Most a szögletesebb keretűek, sőt, akár az egészen keskeny és lapos csík szemüvegek divatosak, de egy nagyobb lencséjűvel is viselheted a szettedet és tudod általa eltolni az elegáns vagy a sportos irányba.

napszemüveg, hátizsák

Ha érdekel, hogyan tudod kihozni a legtöbbet a külsődből, várunk szeretettel a következő stílustréningjeink egyikén!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!