Stílusosan otthon is? Miért ne?

A gardróbodba a darabokat válaszd meg mindig úgy, hogy a stílusodnak megfelelőek legyenek. A ruhatárad kialakításához fontos, hogy:

  • tisztában legyél vele, milyen a testalkatod és ahhoz mi áll jól és mi nem,
  • ismerd a színtónusodat,
  • kifejezd magad a szettjeiddel,
  • tudatosítsd, hol és milyen körülmények között töltöd a napjaidat, milyen helyzetekhez öltözködsz. (Erről már az előző blogunkban is írtunk.)

Légy önazonos!

Annak nincs értelme, hogy magadra ölts egy olyan jelmezt, ami nem te vagy és nem fogod benne jól érezni magad. Akkor tudsz igazán feltöltődni a ruhatárad által, ha amikor viseled a ruháidat, azt érzed, hogy „végre megmutathatom magam”. Nagyon fárasztó épp az ellenkezőjét tenni, úgy összeállítani szetteket, hogy azok elrejtik az igazi énedet. Annak sincs értelme, hogy tele legyen a szekrényed azzal, ami egyszer megtetszett, de nincs hova viselned.

A stílusunk megtalálása tehát fontos, azonban nem állandó, hanem az életünk során akár többször is változhat. A stílusunkat sokszor befolyásolja, hogy milyen életszakaszban vagyunk, de akár az is, hogy mit látunk a médiában, a közösségi oldalakon, a celebek-influenszerek fotóin.

Otthon is stílusosan

Otthon is stílusosan

A világjárvány miatt szinte biztos, hogy te is sokkal több időt töltesz otthon, mint korábban. Akár karantén van, akár csak bizonyos programok esnek korlátozás alá, vagy home office-ban dolgozol, a legtöbbször ki sem lépsz otthonról. Ilyenkor hajlamosak vagyunk akár délig pizsamában lenni, vagy ha online videó meetingünk van, akkor csak felülre felvenni egy blúzt vagy egy üzletiesebb megjelenést adó felsőrészt, de deréktól lefelé már nem teszünk energiát a szett kialakításába.

Elindult ugyanakkor egy mozgalom, az Otthon is stílusosan, amely szakít ezzel a szokással. Sokkal jobb energiákkal tölti fel a napodat ugyanis, felhúzza a hangulatodat, ha otthonra is stílusosan öltözöl fel. Ez nem jelenti azt, hogy ceruzaszoknyában és magassarkúban kell az emailekre válaszolnod vagy enni adni a macskának, de a kinyúlt-kitérdelt tréningnadrág helyett választhatsz kényelmesen stílusos darabokat is. Hidd el, jobban fogod magad érezni a bőrödben és könnyebben fog menni minden, amit csinálsz, és a párod is örülni fog – ha van.

Az, hogy valamit szívesen viselsz-e, attól függ, hogy jól áll-e, kényelmes-e, szereted-e az anyagát, a színét, a szabásvonalát. Ezeket érdemes végiggondolnod. Lehet, hogy egy ruha nagyon tetszik, de csak rakosgatod a szekrényedben, mert nem jó viselni az anyaga miatt, vagy évente csak egyszer mész olyan helyre, ahova azt tudod felvenni. Ilyenkor érdemes inkább elengedni és olyanokat helyezni az előtérbe, amiket gyakrabban tudsz hordani.

Otthon is stílusosan

2 tipp, hogy ne ragadj bele egy unalmas ruhatárba

1. Játssz el a gardróboddal!

Válaszd ki a kedvenc ruháidat, amelyeket gyakran és örömmel viselsz, és tudod, hogy jól állnak! Tedd őket el, hátra, a szekrény mélyére! Nem lesz semmi baj, ezek később is jók lesznek, szeretni fogod akkor is őket, de most feledkezz meg róluk egy időre, és kezdd el hordani azokat, amik valamikor bekerültek a gardróbodba, de a kedvenceid miatt mindig háttérbe szorulnak.

2. Ruhaboltban csak a színeket figyeld!

Ha ruhaboltban nézelődsz, és tudod, hogy a színtónusod alapján jól áll neked egy szín, ne foglalkozz vele, hogy a vállfán lógva nem szerettél bele a ruha fazonjába! Vigyél be néhány ilyet a próbafülkébe, és adj nekik egy esélyt, nézd meg őket felpróbálva! Így tudod a komfortzónádon kívüli darabokat is megtalálni, amelyek lehet, hogy felvéve szuperek lesznek és új színt visznek a stílusodba!

Ha pedig a stílusod megtalálásához és az ideális ruhatárad kialakításához segítségre van szükséged, akkor az online stíluskurzusunk pont neked való!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Íme, a cipő kisokos

Hangsúlyozd a derekad!

Pocakos szettek: így lehetsz stílusos kismama

Beszéljünk az eper testalkatról!

Nyaraláson is stílusosan

Májusi overall kihívás:
több mint 10 ezer résztvevő

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: