Ha a ‘nadrágok nyáron’ a témánk, sokatoknak rögtön a sort ugrik be. Azonban nem mindenki vágyik sortot hordani, mert ilyen-olyan baja van a lábaival, viszont meggyulladni sem szeretne. Erre hozunk most nektek megoldásokat, ötleteket nyári melegre.

Klasszikus vagy modern nyári nadrágok

Az a jó hírünk van, hogy jelenleg szinte minden divat. Akár a klasszikus, örökzöld fazonokat szereted, akár csak a rövid élető divatot imádod követni, akár a kettőt ötvözve szoktad megtalálni a saját stílusodat, most mindent szabad. Ugyanúgy divatos a csípőfazon, mint a magas derekú nadrágok, és csupán testalkat kérdése, hogy pont neked melyik a megfelelő választás.

Nézzük, melyik nadrágtípusról mit érdemes tudnod!

Leggings: Rögtön ezzel kezdjük, pedig ez nem is nadrág. Arra a célra mégis tökéletes megoldás lehet, ha rövid, akár mini ruhát vennél fel, de a lábadat is szeretnéd eltakarni. Ez a legszűkebb, legtesthezállóbb „nadrág”, amit viselni tudsz. A leggings is különböző derékmagasságokkal kapható, a csípőtől az akár mell alá érő fazonig. Kérdés, mit szeretnél elérni. Kapható alakformáló leggings is, ami egy hosszú fazonú pólóval vagy inggel, egy kaftánnal vagy kis hátizsákkal tökéletes lehet kutyasétáltatáshoz, laza rohangálós programokhoz.

Chino nadrág: Nem szövet, nem farmer, hanem a kettő között egy rugalmas vászon darab. Nagyon népszerű, nyáron is. Több testalkathoz is jó választás, még a körtéknek is nagyon jól tud állni, mert az átlós szabásvonalú svéd zseb levág optikailag a csípőből. A chino-kon szokott lenni hátul egy olyan zseb, ami vagy álzseb, vagy valódi, de a lényg, hogy csak egy csík látszik belőle. Ennek optikailag lágyító szerepe van, megtöri a fenékrészt. Nyugodtan hagyd meg azt a zsebet „álzsebnek”, azaz ne vágd ki, ha be van varrva, mert utána szét fog nyílni, el fog állni, és már kevésbé kicsinyíti a popsit – ha ez a célod.

Itt megjegyezzük, hogy a farzsebekbe amúgy sem érdemes semmit sem tenni, mert az mindig nagyító és formátlanító hatású lesz.

Jogger nadrág

Jogger nadrágok: Ezek, az eredetileg sportos darabok teljesen beköltöztek a hétköznapi ruhatárunkba. A fényes, orkán anyagú, derékban gumival összehúzott nadrágok nagyon kényelmesek, az aljuk vagy szintén gumival húzott, vagy épp ellenkezőleg, bő szárúnak meghagyott. Az orkán anyag hideg anyagfelület, ezért kánikulában is szeretni fogod.

Palazzo nadrág: Ha az „elborultan” bő fazonok híve vagy, ez is jó választás. Manapság már ezeket sem csak elegáns cipővel viselheted, sportcipővel is simán felveheted őket. Több hangulatba is beilleszthető. Az előző blogbejegyzésben bemutatott kalapokkal pedig igazi romantikus, tengerparti városnéző hangulatot idéző szettet tudsz összeállítani vele.

Bő, palazzo nadrág

Trapéznadrág: A klasszikus trapéz fazon is újra divatban jött. A klasszikus vonal itt azt jelenti, hogy a nagyjából térdig szűk fazon egyszercsak elkezd szélesedni, és nem kicsit. Nem csak a hippik viselete.

Fehér nadrág: Sokan vágytok, vágyunk egy szuper csinos fehér nyári nadrágra, de gyakran szembesülünk vele, hogy ezek csak a nagyon vékony lányoknak állnak jól. Itt-ott átüthet mozgás közben a comb-fenék narancsbőre, a popsihurkák, és elől a térdnél sem mindig szép. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne bárkinek egy fehér nadrág az álma, és ne találhatná meg azt a fazont, ami jól áll neki. A már említett palazzo is egy ilyen, érdemes kipróbálni, de akár egy sportosabb, nagy zsebekkel telerakott, nem szűk, de nem is nagyon bőszárú, magas derekú fehér nadrágot is választhatsz.

Rövid nadrág, sort, forrónadrág

Forrónadrág vagy nagyon rövid sort: Bizonyos korosztály felett, bizonyos testalkattal ezt a fazont már nem ajánljuk, és érdemes óvatosnak lenni atekintetben is, hogy hova, milyen alkalomból viseled. Erről már korábban is írtunk és beszéltünk, hogy első randira szinte tiltólistás (hacsak nem a rövid, felületes kapcsolat a cél), üzleti reggelire, business-megjelenéshez szintén nem jó választás, és egy abroszos étterembe se ülnénk be benne. Nyári utcai jövés-menéshez, ha az alakod is megengedi, azonban csinos lehet.

Sortok, rövid nadrágok: A térd fölött érő rövidnadrágok viszont sok korosztálynak és testalkatnak jelenthetnek megoldást a kánikulában. Akár sportcipővel, flipflop papuccsal vagy csinos, magassarkú szandállal is viselhetőek.

Sort divat

Na de milyen pólóval?

Gyakran hordjátok nyáron úgy a pólókat, hogy csak lebeg a nadrág felett. Továbbra is azt javasoljuk, tűrd be deréknál, mert sokkal kellemesebb látvány lesz, kiemeli a derékvonaladat, ami – persze testalkatfüggő is – karcsúsító hatású.

Legyél bátor a színekkel és mintákkal is nyáron, de ha nem tudod, pontosan mi is áll neked jól, szeretettel várunk a következő kiscsoportos stíluskonzultációnkon is.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!