Hangsúlyozd a derekad!

A múltkor már beszéltünk a váll, nyak, mell terület részleteiről, és arról, hogyan tudsz deréktól felfelé úgy öltözni, hogy az minél előnyösebb legyen a testalkatodhoz. Most a derék tájékára csúszik le a figyelmünk!

Sokan gondolják így, pedig biztosan nem igaz! Csak rossz helyen keresed! Lehet, hogy amit deréknak hiszel, az egy lejjebb levő rész, már-már a csípő vonala. A derék viszont igazából feljebb található, a legvékonyabb része a törzsednek. Fontos, hogy beazonosítsd, mert akár 3-6 cm különbség is lehet a vélt és a valódi derékbőséged között.

Így találhatod meg: egy testhezálló ruhában vagy fehérneműben a vállad vonalától lógass le függőlegesen egy szalagot! Ahol a törzseddel nem párhuzamos, hanem egy háromszög rajzolódik ki, ott van a derekad, a háromszög tompa csúcsánál.

A derék tehát a legkeskenyebb része a törzsednek, és ezért nem mindegy, hogy hogy emeled ki. Hiszen ha eleve egy szélesebb részre (amit derekadnak hiszel) még ráteszel egy övet, azzal tovább szélesíted magad.

A vékony derék hangsúlyozása

Egy kivétel mégis akad: ha alma testalkatod van, tapasztalhatod, hogy mivel pocakra hízol, épp a derék karcsúsága (a háromszög tompa csúcsa) tűnik el. Erre is van megfelelő optikai „trükkünk”: egy derékban betűrt bő blúzzal, és a nadrág derekának lejjebb tolásával tudod karcsúbbnak láttatni az alakodat, ha szeretnéd.

Akár alma vagy, akár nem, egy rövid blézerrel vagy kabátkával optikailag vékonyítható a derék. Ilyenkor egy öv is rakható rá. A kis kabátka be nem gombolt része függőlegesen “elvágja”. harmadolja a felsőtestet, és így vékony derekat, szinte homokóra alkatot varázsol neked.

Alma testalkattal is varázsolható derék magadnak

De lássuk, akinek háromszög a háromszög, mivel tud játszani:

Hogyan válhat karcsúvá a derekad?

A kitűrve hordott blúz vagy ing rövidíti a lábat és szélesíti a derekat. Sokkal jobban néz ki, ha betűröd az inget, és a derekat a nadrág vagy szoknya és a felsőrész találkozása emeli ki. Ha szeretnéd, még egy övvel is kihangsúlyozhatod, ami lehet a szoknya vagy nadrág színéhez választott monokróm is, de akár egy attól eltérő, pl. piros öv is.

Divattippek a derék hangsúlyozására

Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen szélességű öv állna jól, akkor a 1-1,5 cm-eset ajánjuk, azzal nem lehet mellélőni.

„Csalni” tudsz úgy is, hogy nem a derék vékonyságát, hanem vagy a vállat, vagy a csípőt hangsúlyozzuk ki (pl. egy gyorsan szélesedő tunikával), és így a csípő vagy a váll vonalához képest a derekad darázsderéknak fog látszani.

Keblesebb vagy? Erre vigyázz!

Ha egy magasan végződő nadrág kihangsúlyozza a derekadat, ami épp a mell alatt van, és utána egy dúsabb kebel következik, az aránytalan testalkatot tud eredményezni. Ilyen esetben egy picit, 1 cm-rel lejjebb érdemes húzni a nadrág derekát, hogy maradjon a mellek és a derék között egy kis hely. Fordítva is gondolkodhatsz, megemelheted a ciciket egy arra alkalmas melltartóval, centiket nyerve a derékrész és a melled alja között.

Szeretnéd megtanulni, hogy neked mi áll legjobban?

Kattints a linkre és kérd 10 részes online stíluskurzusunkat!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Ilyen szabású ruhákkal tudod eltüntetni a hasad

Na, belejöttél már a 2023-as trendekbe?

Átmeneti kabátok és réteges öltözködés tavasszal

Szoknya, gonna, skirt

Légy barátságban a gardróboddal!

Otthon is csinosan

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: