Vásárolj okosan!

A jól variálható ruhatár kialakításának az ellensége az impulzusvásárlás. Az, amikor csak úgy meglátsz a kirakatban egy ruhát, ami 70%-kal le van értékelve, és nézzen ki akárhogy, neked az kell.  Jó vételnek tűnik, de aztán, miután hazaviszed, sosem hordod. Te is belefutottál már ilyenbe?

Ez is a meggondolatlan vásárlás egyik formája, de még gyakoribb az, amikor nem gondolod végig, valójában milyen élethelyzetekben vagy leggyakrabban, tehát tulajdonképpen milyen körülményekhez szeretnél öltözközködni.

Az okos vásárlás alapja: élethelyzet és variálhatóság

Mielőtt vásárolni indulnál, mindig gondold át ezt a két dolgot:

  • Milyen élethelyzethez keresel szetteket?
  • Mivel fogod felvenni, mivel tudod variálni?


Lássuk, milyen élethelyzetek lehetnek! Ha pl. minden hétvégén elmész vásárolni, piacra vagy bevásárlóközpontba, vagy minden nap bemész dolgozni egy irodába, ahol üzleti öltözetben kell megjelenned, de utána a játszótéren találod magad, ezek külön-külön élethelyzetek. A legpraktikusabb olyan ruhadarabokat vásárolnod, amelyekből egy apró átalakítással egyik helyzetedből a másikba tudsz lépni, ráadásul stílusosan.

Piacos bevásárlós szett, focipálya szélén drukkoló anyuka szett, irodában dolgozom szett, előadást tartok színpadon szett, tanulókat oktatok szett, ezek mind más hangulatú ruhatárat kívánnak, de hidd el, könnyen átjárhatóak.

Ha a napközbeni órákat a munkahelyeden töltöd, majd van egy olyan rendszeres délutáni programod, ahol szeretnél mindig jól kinézni (akár csak egy jógaóra vagy játszótér vagy nyelvoktatás), akkor legyen ez a kiindulópont.

Fűszerezd fel, legyél stílusos hétköznap is!

Évek óta felbukkannak a boltokban olyan darabok, amelyek alapvetően elegánsak, de egy-egy passzé vagy egy nagy szám vagy az oldalukon végigfutó színes csík formájában „joggingosítva”, sportosítva vannak. Így ezek stílusos, vagány szetteket alkotnak, mehetsz bennük akár vásárolni és a focipályára is a gyerekeddel.

Egy ügyes választással ugyanaz a ruha lehet az irodai, elegánsabb viseleted (pl. egy szép, nőies overál vagy egy „kisfekete” ruha) egy magassarkú cipővel, és munka után mehetsz benne a focipályára is, csak a cipőt sportcipőre cseréled. A sportosabb verzióhoz választhatsz egy keresztpántos kis táskát kiegészítőnek, és egy sportosabb dzsekit is rávehetsz. Máris egész más, laza, kényelmes hatása lesz, divatos maradsz, de nem kellett teljesen más ruhába átöltöznöd.

Piacra remek egy testhez álló farmer, bő pólóval vagy vékony anyagú pulóverrel, amit derékban betűrsz. Hogy szabad lehessen mind a két kezed az áru válogatásához, a pénztárcának, mobiltelefonnak, kulcsoknak övtáskában van jó helyük. Ehhez a szetthez tökéletesen illik egy bőr- vagy műbőr dzseki, és akár egy hangsúlyos, nagy fülbevalóval is feldobhatod.

Amikor pl. előadsz, színpadon szerepelsz vagy tanítasz, érdemes monokróm szettet választaniod. Így nem leszel hivalkodó, nem fogsz mindenki mást háttérbe szorítani, de ha csinos, letisztult darabokból állítod össze az aznapi viseletedet, akkor feltűnően stílusos tudsz lenni. A fekete, a krémszín vagy bármilyen visszafogott szín jó megoldás erre, akár egy-egy élénkebb kiegészítővel, pl. egy krémszínű nadrág, krémszínű blúzzal és zakóval, de piros cipővel és rúzzsal visszafogottan figyelemfelkeltő.

Természetesen egy ilyen helyzetben a táskát is fontos a szetthez igazítani. Nem mutat jól egy hatalmas válltáskával vagy hátizsákkal, esetleg sporttáskával megjelenni, inkább a clutch vagy egy kisebb fajta válltáska lehet ideális.

Ha érdekel, hogyan tudod kihozni a legtöbbet a külsődből, várunk szeretettel a következő stílustréningjeink egyikén!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több