Nagyon népszerű nyári viselet a selyem top, hiszen természetes és vékony anyagból van, amelybe nem sülünk bele. Nem véletlen, hogy annyira sokan szeretitek.

A selyem top és a melltartó

Elsősorban azokat a topokat ajánljuk, amelyeknek állítható hátul a pántja, mert így fel tudod magasabbra is húzni a mellet takaró részt, amitől a melltartó és a hónalj között levő „babaháj” nem kukucskál ki.

selyem top divat stílus

Ha már a melltartót említettük, az is fontos, hogy a selyem top alá mindig viselj, de lehetőleg pánt nélkülit. Ilyeneket már sok márka árul, és az a tapasztalatunk, hogy C vagy D kosárig tökéletesek. Ennél nagyobb méretnél – hiába lehet akár G vagy H kosaras pánt nélküli melltartókat is kapni – a gravitáció már átveszi a főszerepet, és hidd el, szükség lesz arra a bizonyos pántra. Azonban a nagyobb mellmérettel megáldott hölgyeknek sem kell lemondani a selyem topokról.

Milyet vegyél és hogyan viselheted?

A selyem vagy selyemhatású topok sokféle árkategóriában elérhetőek, de ha nem szeretnél nagyon sokat költeni rájuk, akkor akár a hipermarketekben is körülnézhetsz, ki lehet fogni ott is szép darabokat. Igaz, azok nem teljesen selyemből készülnek, hanem kevert szálasak, de optikai hatásukban nagyon hasonlóak, és ízléses darabjai lehetnek a könnyed, nyári ruhatáradnak.

Hordhatod kilógatva, ha egy picit hosszabb fazon, és akár tunikaként is viselheted, de a nadrágodba, szoknyádba betűrve is csinos, hiszen lehetővé teszi ezt a topok többnyire vékony, könnyed anyaga.

selyem top divat stílustanácsadás

Alapvetően egy elegáns, kicsit glamouros ruhadarabról beszélünk, ezért természetesen viselhető elegáns szoknyával vagy nadrággal, kosztümmel, de vagány szettbe is illik, pl. felvehető egy szakadt farmerrel és papuccsal is, ahogy a Yurkov csapatából Orsi is szereti.

Elegánsan szexi, ha csak kikukucskál

A selyem top finoman szexi megoldás azokban a szettekben is, amikor olyan hónalj alatt kivágott mellényt, vagy olyan blézert, inget vagy zakót viselnél, amelyből a gombolása felett kilátszana a melltartód vagy egyenesen a melled. Egy top ilyenkor finoman fedi a melltartópántot vagy az egyéb kényes területeket. Még stílusosabb, ha olyan topot választasz, ami a szélén egy finom csipkével díszített, vagy bátran viselhetsz élénk színű darabot is belőle, feldobja a szettedet, és tényleg csak itt-ott fog kikandikálni.

selyem top divat stílustanácsadás

A selyem nem csak szép, kényes is

Ahogy a címben is írtuk, a selyem top a felsőrészek királynője. Megkoronázza, megemeli a szettedet, de fontos óvatosan bánni vele, mert kényes darab. Valóban egy királynőhöz hasonlítható, akinek a fénye, csillogása és tökéletessége mellett bizony vannak „sztárallűrjei” is, ezért mindig oda kell figyelni az érzékeny pontjaira. Mik ezek?

Hibázni egy selyem top viselésével nem igazán tudsz. Arra viszont emlékezz, hogy nem bírja a magas hőt! Ne vasald magas hőfokon, ne gőzöld, mert csúnya törések, foltok fognak megjelenni az anyagon, amelyek már mosással sem állíthatók helyre. Sőt, maga a mosás sem jó ötlet magas hőfokon, mindig nézd meg a ruha címkéjét, hogy mit javasol a gyártó!

Ha szeretnél további, személyre szabott tippekkel gazdagodni, jelentkezz be a következő kiscsoportos stíluskonzultációnkra, vagy ha már haladó vagy, akkor csatlakozz a Yurkov Akadémiához!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!