Milyen a jó szoknyahossz?

A szoknya talán a legnőiesebb ruhadarabunk, biztatunk téged is, viseld bátran! A vásárlása előtt azonban érdemes átgondolnod, milyen viszonyban vagy a lábaiddal, mennyire szeretnéd láttatni őket, valamint jó, ha tisztában vagy a testalkatodhoz illő szoknyahosszal és fazonokkal is.

Maxi szoknya

Sokan hiszik, hogy összenyomja a testalkatot, de épp ellenkezőleg: megnyújtja. Feltéve, hogy betartasz néhány alapszabályt. Ha a hosszú szoknya nem a cipőig vagy a földig ér, hanem a szoknya alja elvágja a bokánál a lábat, és akár még egy bokapántos magas sarkú cipő is kilátszik, akkor az valóban összenyomja optikailag a tested és rövidíti a lábad. Tehát bátran válassz alacsony termethez, rövid lábhoz is olyan maxi szoknyát, ami földig ér, de olyat ne, ami bokánál végződik!

maxi szoknya

Minél jobban hagyod a szoknyát a deréktól kezdődően látszani, annál jobban nyújtó hatást tudsz elérni vele. Ha deréknál rálógatod a felsőrészedet, egy blúzt vagy egy hosszabb pólót, egészen a csípőcsontodig, ami a legszélesebb pont a testünkön, akkor az optikailag meghosszabbítja a felsőtestedet, és ezáltal rövidebbnek mutatja a lábaidat. Próbáld csak ki a tükör előtt, látni fogod a különbséget! Tűrd be deréknál a felsőrészt, és ha szeretnéd, még egy övvel is kihangsúlyozhatod a derekadat.

midi szoknya

Midi szoknya

A midi szoknya nem attól függ, hogy jól áll-e neked vagy sem, hogy magas vagy vagy alacsony. Hanem attól, hogy pontosan meddig is ér rajtad. A legjobb az, ha a lábszár egy vékonyabb pontján vágja el a szoknya vége a lábad. Egy icipicivel a vádli íve alatt.

Midi szoknya

Rövid szoknya

A rövid (térd fölött végződő) vagy mini, esetleg ceruzaszoknyák esetében sokan azt a hibát szokták elkövetni, hogy a felsőrészt rálógatják a szoknyára. De a már sokszor emlegetett szabály itt is igaz: egy deréknál betűrt pólóval vagy inggel hangsúlyozod a derekadat, meghosszabbítod az alsó végtagjaidat, azaz nyújtó hatása van.

A ceruzaszoknyák titka

A ceruzaszoknyák épp térd alatt végződnek. Ez a legvékonyabb rész a lábadon, így ha itt még a szoknya optikailag is összeszűkül, ahogy a ceruzaszoknyák esetében történik, akkor az különösen vékonnyá fogja varázsolni az alsó testedet.

tüllszoknya

Minden lány álma: a tüllszoknya

A tüllszoknya, akár hosszú, akár rövid, azért lehet jó választás, mert szépen kiemeli a test legkeskenyebb pontját, a derekadat, és aztán csípőcsonttól kezd el bővülni. Már elég feltűnő darab önmagában is ahhoz, hogy felülre valami teljesen egyszerű, szolid topot vagy pólót válassz hozzá. Ha ennek a felsőrésznek van egy kis válltömése vagy az ujja a vállcsontnál szélesebb pontban végződik, akkor ez a szett gyönyörű homokóra testalkatot fog varázsolni neked.

Még rengeteget ki tudsz hozni a külsődből szebbnél-szebb szoknyás szettekkel, az átlapolttól az aszimmetrikus szabásvonalúig, és különböző kiegészítőkkel, zakókkal, cipőkkel, övekkel ügyesen társítva. Ha tetszenek stílustanácsaink, gyere el valamelyik kiscsoportos stílustréningünkre is, ahol megtanulhatod, hogyan hozd ki testalkatodból a legtöbbet!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több

Cipő kisokos és stíluskalauz

Íme, a cipő kisokos

Egy igazi nőnek rengeteg cipője van – szokták mondani. Lehet, hogy neked is sok pár papucs, szandál, sportcipő, balerina, csizma és bakancs sorakozik a szekrényedben,