Azok a csodálatos színek…

Sokan mondják, hogy szeretik a színeket, de végül mégis gyakran a semleges, fekete, fehér, szürke ruhákat viszik a kasszához, vagy ha meg is vesznek egy-egy színesebb darabot, alig kerül ki a szekrényükből. Egyfajta biztonsági játék is lehet ez, talán azt hihetjük, hogy nehezebb melléfogni egy fekete szettel: több alkalomra illik, nem öltözünk vele túl senkit, nem lesz nagyon feltűnő, sokan pedig az örök eleganciát is látják benne.

A valóság azonban az, hogy a fekete a legtöbbeket öregít, és ezt a kiscsoportos stíluskonzultációinkon be is szoktuk bizonyítani azzal, hogy egy fekete textildarabot teszünk az arc közelébe, majd kicseréljük egy sötétkékre. Egyértelműen látszik, hogy máris változik az arc, kevésbé lesznek feltűnőek a hölgyek apró ráncai.

színek, color blocking

Bánj hát bátran a színekkel! Jön a tavasz, itt az idő nyitni feléjük!

Év színe

A Pantone Intézet 2000 óta minden évben kihirdeti az év színét. Ezt a színt egy „titkos társaság” határozza meg, és a döntésüket egy komoly kutatómunka előzi meg, amelynek folyamán elemzik az adott év társadalmi folyamatait. Pl. a klímaváltozás, a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetésére való törekvés, a világjárvány elleni harc és további hasonló hatások is közrejátszanak abban, hogy végül melyik színt választják az adott év színének.

2022-ben ez a szín a Very Peri névre hallgató lilás-kékes árnyalat (Pantone-skála száma: 17-3938).

az év színe

Az év színe aztán visszaköszön mindenhol, a lakberendezéstől a sminktrenden át az öltözködésünkig. Sokat köszönhetünk a Pantone Intézet ötletének, hiszen sokkal színesebbé válik tőle a világunk, a divat világa is, és felhívja a figyelmet olyan árnyalatokra és jelentéstartalmukra, velük kapcsolatos érzelmeinkre is, amelyekkel lehet, hogy egyébként alig foglalkoznánk. De miért foglalkozunk keveset a színekkel?

Nem csak a tél típusok öltözhetnek színesen

Tévhit, hogy a színek, az élénk árnyalatok kizárólag a tél típusoknak állnak jól. Tulajdonképpen bárki bármilyen színt viselhet magán, ha tudatosan teszi, figyelve a tónusának és testalkatának megfelelő részletekre. Hogy mik ezek, azokat a stílustréningeinken te is el tudod sajátítani, gyere el a legközelebbire, ha még nem voltál!

színek, color blocking

Amíg viszont nem vagy tisztában ezekkel, addig arra mindenképp figyelj, hogy az arcod közelében a színtónusodnak megfelelő színű darabokat (ruhákat és kiegészítőket) viselj! Ha azonban beleszeretsz egy olyan színbe, ami nem kimondottan a te típusodnak való, akkor sem kell elkeseredned, hiszen az arcodtól távol, pl. nadrág színeként bártan viselheted.

Color blocking

A color blocking egy kb. 10-12 évvel ezelőtt berobbant divatirányzat, amely a mai napig meglehetősen népszerű. A nagyon élénk, egymással komplementer, azaz a színkörön egymással épp ellentétesen elhelyezkedő színek együtt viselését jelenti. Ez a trend felrúgta a korábbi szabályokat. Ma már nem gondoljuk, hogy nem szép együtt a barna a kékkel, vagy a lila a narancssárgával, hiszen tudjuk, hogy csak a megfelelő árnyalatát kell megtalálnunk, és máris működni fog.

színek, color blocking

Persze csak annak, aki szereti a nagyon színes szetteket. Sokan maradnak továbbra is a monokróm, vagy fekete-fehér kontrasztos öltözködésnél, és természetesen azzal sincs semmi baj, ha te is így érzed magad jól a bőrödben! De ha mindig is szemeztél a színesebb darabokkal, vágj bele! Csak egyszer kell elkezdeni a színes öltözködést, és imádni fogod!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több

Cipő kisokos és stíluskalauz

Íme, a cipő kisokos

Egy igazi nőnek rengeteg cipője van – szokták mondani. Lehet, hogy neked is sok pár papucs, szandál, sportcipő, balerina, csizma és bakancs sorakozik a szekrényedben,