Pulóver, Maglione, Pullover

Ruhatárunk elengedhetetlen kelléke évszázadok óta. Meleg, komfortos és megfelelően viselve rendkívül dekoratív.

Az ír halászok feleségei hosszú, magányosan töltött óráikat kedvesükre várakozva használták ki a kézzel kötött gyapjú pulóverek megvalósítására. Minden családnak önálló szimbóluma volt mely főszerepet kapott a kényelmes viseleten. A gladiátorok védelmére és státusszimbólumaként fémszálból készült. Jónéhány évvel később a svéd filmcsillag Greta Garbo tette felejthetetlenné a divat világában.

Vajon mi történik ezen a szokatlan 2020 őszén a pulóverek széles repertoárján?

A pulóver van, volt és lesz. Rajtunk áll hogy melyik változatát keltjük életre ruhatárunkban.

Kivel is ha nem a pulóverek királynőjével kezdjük a betekintést szekrényünkbe.

Kétség kívül a legnemesebb a kasmír szálból készült finom tapintású holmi. Viselete nem kíván különlegesebb jótanácsokat, a minőség örök divat, nehéz elrontani. Természetesen minél diszkrétebb a szín és formavezetés annál jobban érvényesül az alapanyag. Ha odafigyeléssel gondoskodunk róla, egy életen át tart ölelő melegsége és eleganciája. Ruha verzióban hódít idén, leírhatatlan szépsége és kényelme. Egyszerűen imádjuk!

A pancsók nagy utat tettek meg „A piroska és a farkas” története óta.

Napjaink elengedhetetlen darabjai. A Smart Working idején az íróasztal mellett nélkülözhetetlen. Egy fehér inggel és bőr kesztyűvel a derűsebb napokon akár a kabátot is helyettesítheti. Remekül helyt áll az otthoni öltözetünkben is, kihasználva az évszak szépségeit mint a kandalló melege, egy jó könyv és egy finom csésze forró csokoládé.

A garbó életünk része; rosszabb, borúsabb pillanatokban megóv minket, míg máskor a sálat helyettesíti (például egy repülőutazás során remek kiegészítő a túlzott légkondicionáló és a csomagok kavalkádja közepette). Greta Garbo gondoskodott róla hogy mi nők megtanuljuk hogyan is érdemes viselni. Az idei must have az Intimissimi beige színű gyapjú modellje. Pihe-puha, könnyű és egy magas derekú farmerrel, bordó körömlakkal a vonzás tetőfoka.

Gyöngyökkel, strasszal díszített pulóverek minden évben fellelhetőek az üzletek polcain.

Egyetlen szabály esetükben hogy abszolút főszereplők. Diszkrét cipő, szolid nadrág. Miután a kedves, kifinomult YURKOV publikumnak van szerencsém írni, nem is fecsérelnék szavakat egyéb ebben az estben nem helytálló kiegészítőkre. Biztos vagyok benne hogy senkinek nem jutott az eszébe méretes fülbevalók, karkötők társítása ehhez a típusú pulóverhez.

Oversize pulóverekről már számtalan alkalommal beszéltünk. Érdemes testhez simuló ruhadarabokkal viselni és odafigyelni a smink-haj kombinációra is. Övvel kreatív módon kiemelhetjük a kontrasztot a forma és a mondandó között.

Ha valaki legginssel szeretné viselni – fizikumától függetlenül – érdemes megfontolni a pulóver hosszát. Hosszú csizmával csak haldóknak, az összhatás könnyen elbillenhet egy egészen más irányba.

Kapucnis pulóver már jó ideje hódít főként a fiatalabb generáció körében. Gyakran előfordul, hogy a női gardrób mélyén is ott lakozik. Van aki fiától örökölte meg és van aki nem tudott megválni tőle még az ezredforuló határán sem. Ha szeretnénk viselni, tanuljuk meg! Nőies, letisztult stílusvilágot kér ez a típusú pulóver. Az alkalmat is érdemes jól megválasztani, hol és mikor. Messze elkerülném a szülői értekezleten és a munkahelyi dresszkód is csak kevés szférában foglalja magában. Kreatív, lendületes megjelenést kölcsönöz viszont egy szép rúzs és vidám mosolyunk társaságában szabadidős programok során.

Elkerülhetetlen az ünnepek közeledtével néhány szót szentelni a karácsonyi pulóverre. A szívet melengető amerikai filmek oszlopos tagja, az olaszországi kirakatok nélkülözhetetlen kelléke decemberhez közeledve. Meggyőződésem hogy a karácsonykedvelő kedves magyar lakosság jórésze is rendelkezik vele.

A divat valódi szépsége hogy egyedivé varázsolhatjuk. Viselhetünk kapucnis pulóvert vagy kasmír kardigánt, sőt még alkalom adtán rénszarvasos csodát is (tüll szoknyával párosítva megmenthetjük női mivoltunkat) a lényeg hogy jól érezzük magunkat!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,