Beszéljünk a kiegészítőkről!

Közeleg a tél, ilyenkor hajlamosak vagyunk sötét ruhákat hordani, és automatikusan nyúlunk a sötét kiegészítők felé is. Pedig sok üdeséget, vidámságot vagy akár eleganciát tud kölcsönözni egy megfelelő kiegészítő kiválasztása, feldobva vele a szürkésebb napok hangulatát is. Lássuk, hogyan!

Fülbevaló

Ahogy a stílustréningeken is hangsúlyozzuk, fontos, hogy amit az arcodhoz közel viselsz, azt a színtónusodnak megfelelően válaszd meg. A fülbevaló éppen ilyen. Ha neked a hideg színek állnak jól, akkor inkább egy hideg csillogás, ha a meleg színek illenek hozzád, akkor meleg csillogás ajánlott. Ha pedig nem fém fülbevalót szeretnél, hanem egy kézműves, bőr, műanyag, színezett bizsut, akkor is figyelj a megfelelő színválasztásra és az árnyalatra.

Mostanában a trend a nagy fülbevalók felé tart. Ezek nagyon látványosak, meghatározóak a szettedben, viszont súlyuk is van, ezért egész napos viseletre nem ajánljuk, csak egy néhány órás programra, pl. egy randira vagy színházi előadásra.

Még mindig divat az aszimmetria, ezért ezekből az amúgy is hangsúlyos darabokból elég csak az egyik füledbe tenni. Mindig figyelj rá, hogy ha egy valami (legyen az kiegészítő vagy egy minta a ruhádon) már nagy vagy feltűnő rajtad, akkor már nincs szüksége a szettednek egy másik hangsúlyos darabra is. Ha pl. egy mintás, feltűnő harisnyát választasz, javasoljuk, hogy a többi ruhadarabod egyszínű, szolid legyen.

Nyaklánc

A testalkatod és a nyakad formája határozza meg, milyen típusú nyakláncot érdemes felvenned. Ha rövidnek vagy vastagnak érzed a nyakad, vagy ha van egy kis tokád, akkor a nyakláncodra helyezz egy kis medált is, az V-alakúvá teszi és már meg is nyújtja optikailag a nyakrészedet. Ha pedig még ennél is jobban szeretnéd karcsúsítani ezt a területet, akkor hosszú, V-alakú nyakláncot válassz! A hosszabb nyakláncot teheted a blúzodon kívülre vagy belülre is. Ha belül futtatod végig a mellkasodon, akkor a kivágottabb nyaki résznél kisejlik, de a blúz marad hangsúlyos, ha viszont kívül helyezed el, akkor az ékszer kap figyelmet.

Karkötő

Az egyszerűbb nyakláncot, ha szeretnéd, hangsúlyozhatod egy hozzá illő karkötővel. Vigyázz azonban, mert könnyű átesni a ló túloldalára! Nem kell mindenhova aggatni valamit magadon, hogy stílusos legyél. Sőt, a túl sok kiegészítő tönkreteheti a szettedet. Gyakran elég csak egy nyaklánc vagy egy fülbevaló és másra nincs is szükség.

Nude – Viselheted színekkel?

Nagy divat a nude, azaz testszínű bármi… kiegészítő, harisnya, táska, ruha, cipő. Ez a szín általában a letisztultságot és szolid eleganciát sugallja, ezért ha pl. egy fekete ruhával viseled, lehet, hogy nem tudod elképzelni további színek bevonását. Pedig a nude nagyon jól működik együtt pasztell árnyalatú kiegészítőkkel, pl. egy púderszínű, halvány rózsaszín karkötővel, gyűrűvel, órával, medállal, de még akár élénk színekkel is, pl. egy magenta vagy ciklámen táskával. Próbáld ki bátran!

A smink is kiegészítő

Egy bizonyos kor felett már szinte kötelező, hogy sminkelj, ha stílusos megjelenést szeretnél. Természetesen nem vastag vakolatra gondolunk, hanem egy BB krémre, egy kis arcpírre és szájfényre. Ha eddig nem is viseltél magadon ilyesmit, érdemes elkezdened megbarátkozni velük. Hidd el, egész más lesz az összhatás, ha homogénebb, egységesebb felületű az arcbőröd.

Természetesen a táskák, sapkák-sálak, napszemüvegek, cipők és övek is kiegészítők, ezekkel majd egy későbbi blogcikkben foglalkozunk.

Ha érdekel, hogyan tudod kihozni a legtöbbet a külsődből, várunk szeretettel a következő stílustréningjeink egyikén!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,