Kimonó: miért szeretjük?

A tradicionális japán ruhadarabot, a kimonót már a 700-as években is viselték, de most, 2022-ben világszerte része a divatos öltözködésnek, a nyugati öltözködésben is jól ismert darab lett. Az elegánstól a laza, akár sportos viseletig sok stílusba beleilleszthető. Tulajdonképpen az elnevezés egy T-alakú ruhát takar, ami a mi szemléletünk szerint kiegészítőként funkcionál. Egy kimonó meg tudja emelni a ruhád színvonalát, hangulatát, érdemes megbarátkoznod vele.

Hogyan viseld a kimonót

Nagyon letisztult, egyszerű, egyszínű ruhákat szoktunk alá venni, de természetesen ez a szabály sincs kőbe vésve, nyugodtan kombinálható színes, mintás darabokkal is. Egy egyszínű szettre felvéve azonnal egy új hangulatot ad az összehatáshoz. Persze, mint mindent, ezt is variálhatod, pl. lehet az öved a kimonó alatt a nadrágod derekán, de helyezheted a kimonón kívülre is. A kimonóknak gyakran van saját övük is, használd őket bátran!

Virágmintás kimonó stílusos nyári szettben

Bármilyen testalkatú hölgy imádni fogja

A kimonót nem érheti az a vád, hogy csak az XS-es, S-es méretűek ruhadarabja. Mivel függőlegesen megosztja a testfelületet, az L-es feletti méretekkel rendelkezők is imádni fogják. Erről már sokszor beszéltünk, ez optikailag nyújtja a testalkatot, az öv pedig a derékvonalat, a testalkat sziluettjét emeli ki.

Ami a lábbeliket illeti, például egy magassarkú szatén szandál még tovább tud emelni a szetten, illetve meg is tudod vele nyújtani az összehatást. De ha ez nem célod, akkor természetesen viselheted sportcipővel, flipfloppal vagy balerinával is.

Kimonó bármilyen testalkatra

Ápol s eltakar

Sokszor kapunk olyan kérdést, hogy nyár elején, amíg nem barna a lábunk, hogyan viseljünk sortot. A kimonó erre is nagyon jó kiegészítő, akár egy kis fehér sorttal, akár egy farmersorttal és papuccsal viselhető. Így látszik a lábad, nem sülsz meg hosszú nadrágban vagy szoknyában, de nem tűnik fel, hogy nincs szépen lebarnulva a bőröd, mert csak kisejlik a kimonó elől levő nyílásán a lábszárad, nem látszik teljesen.

Testalkattól és testmérettől függetlenül vannak olyan testrészeink, amelyeket akkor sem szívesen mutatunk meg, ha egyébként a kánikulában szeretnénk mi is lenge ruhában flangálni. Remek választás ez a tradicionális ruhadarab olyan helyzetekben, amikor nem szeretnéd valamelyik testrészedet láttatni. Pl. ha rejtve hagynád a combod, a feneked, a karod, de vágysz rá, hogy mégis nyárias ruhában legyél, akkor egy leheletkönnyű kimonó remek választás.

Hordhatod fesztiválra, kerti partira, amikor este szeretnél felkapni a válladra már valamit, ahogy lehűlt az idő, de a kardigán túl meleg lenne. Egyszerűnek tűnik, hogy csak lóg rajtunk, mégis számtalan lehetőséget takar. Pl. ha le kell ülnöd benne, dönthetsz, hogy leveszed, vagy hagyod lógni kétoldalt, vagy elrendezed az öledben, betakarva vele teljesen a lábadat bokáig, vagy térdnél engeded szétnyílni és az egyik alsó lábszárad kivillanhat.

A kimonó drámai hatást kelt

A drámai hatás érdekében

Ahogy a cikk elején írtuk, egy nagyon egyszerű, letisztult szettet megemel egy szép kimonó és egy hozzá illő cipő, de lehet egészen máshogy is gondolkodni róla. Például választhatsz úgy is, hogy a kimonó lesz nagyon egyszerű, egyszínű, minta nélküli, és alá viselsz pl. egy flitteres topot, vagy bármit, ami csillog, mintás vagy feltűnő.

Fejleszd csúcsra velünk a stílusodat!

Legyél kísérletező, találd meg a saját stílusodat nyáron is! Ha pedig még nem tudod, mi is áll jól neked, szeretettel várunk online stíluskurzusunkon.

Ha viszont már ismered az alapokat, tudod, milyen színtónus vagy testalkat a tied, és mit előnyös viselned, akkor vár a haladó szint. A Yurkov Akadémiát azoknak az ügyfeleinknek, vendégeinknek indítottuk, akik szeretnék még tovább fejleszteni tudásukat, és olyan tudásanyagokhoz jutni, videók, fotók, kérdezz-felelek formájában, amellyel igazán kidolgozhatják saját stílusprofiljukat, és az alapokon kívül sokkal részletesebb stílusismeretekre tehetnek szert.

Yurkov stílustanácsadó csapat

A Yurkov Akadémia egy zárt Facebook-csoportban zajlik, amelybe havidíj ellenébe léphetsz be, és onnantól tiéd a terep, hozzáférsz évekre visszamenőleg minden videónkhoz (némelyik akár több órás is, és nem csak az öltözködésre, de a sminkeléstől a frizurán vagy a bőrápoláson át az órák, szemüvegek viselésére is kiterjed), kérdezhetsz tőlünk és más Akadémia-tagoktól, és része lehetsz egy elfogadó, befogadó, segítőkész társaságnak.

Felcsigáztunk, jelentkeznél? Ide kattintva teheted meg!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

A tavaszi ruhák titkai

Azok a csodálatos színek…

Pulóver, Maglione, Pullover

Na, belejöttél már a 2023-as trendekbe?

A turkálózás művészete

Nincs hosszú lábad? Csinálunk!

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: