Íme, a cipő kisokos

Cipő kisokos és stíluskalauz

Egy igazi nőnek rengeteg cipője van – szokták mondani. Lehet, hogy neked is sok pár papucs, szandál, sportcipő, balerina, csizma és bakancs sorakozik a szekrényedben, de vajon milyen tudatossággal választottad ki őket a boltban? Csak beleszerettél és nem tudtad otthagyni őket, vagy azért vetted, mert egy tucat szetteddel fogod tudni viselni és pont úgy karcsúsítja a lábadat, ahogy szeretnéd?

A helyzet az, hogy nagyon kevesen választanak úgy cipőt, hogy tudnák, miért pont az áll nekik jól, és miért nem egy másik. Pedig rengeteg pénzt és energiát spórolhatsz, ha tisztában vagy az adottságaiddal és azzal, hogy milyen fazonokkal és színekkel tudod elérni, amit szeretnél.

Milyen az aktuális cipő trend?

Ha a konkrét idei divatról kérdeznek minket, két dolgot biztosan megemlítünk:

  • a platformcipőket
  • és a fehér tornacipőt.

Igaz, ezek közül egyik sem újdonság, a platform egyszer már kisétált, és most újra visszatérni látszik a trendekbe, míg a bármihez felvehető fehér tornacipő évek óta tartja magát, és még évekig velünk lesz.

Milyen cipő a divat, magenta stiletto vagy fehér tornacipő

Az a bizonyos fehér tornacipő

Gyakran kérdezik tőlünk olvasóink, követőink vagy a kurzusainkra jelentkeztők, hogy hófehér legyen-e, vagy krémszínű. Ez attól függ. A most divatos, old money stílus miatt népszerűvé vált krémszínű ruhákhoz a krémszínű tornacipő egy fokkal jobb választás, de fehérrel sincs semmi baj. Ha tudod, hogy mindig ősz típusú, krémszínű ruhákat viselsz, akkor nyugodtan szerezz be ugyanilyen árnyalatú tornacipőt, imádni fogod.

Ugyanakkor, ha nem vagy ősz típus és kezdőként az első ilyen lábbeli kerül be a ruhatáradba, az inkább fehér legyen. Sokkal több mindenhez fogod tudni társítani.

Még egy tipp: itt a tavasz és aztán jön majd a nyár is, meleg nappali és hűvös esti időjárással. Ilyenkor egy könnyű selyem ruha elég napközben, de estére magadra kaphatsz egy rövid farmerkabátot, és egy ilyen szetthez is isteni jól néz ki a fehér tornacipő.

Milyen cipő a divat, fehér tornacipő vagy nőies szandál

Még mindig fehér sportcipő, de a klasszikus, csíkos Adidas oldalán a fekete sávok magukra vonják a figyelmet. Ha ilyet viselsz, pl. egy pici, fekete cross body táskában tud visszaköszönni ez a szín a szettedben, és máris harmonikussá válik. A csíkos Adidas cipő fekete cargo nadrághoz, joggerhez, de akár farmernadrághoz is remek választás.

Nyújtó hatású a platform cipő

Visszajött a divatba és mindenféle lábbeliből megy most a platformos, legyen az szandál vagy zárt cipő. Elsőre csak erős idegzetűeknek ajánlottuk, mert az elmúlt évek kecses darabjai után sokkoló látvány lehet, de bizony ebből is találhat jópofa darabokat, aki keres. Ha földig érő szárú nadrággal vagy hosszú szoknya alá viseled, lesz egy kis lábhosszabbító hatása. Sőt, emiatt a tulajdonsága miatt olyankor is érdemes ilyen cipőbe bújni, amikor a szetted inkább rövidítené a lábadat, pl. egy derékban nem betűrt, hanem kifelé lógatott póló vagy ing optikai hatását tudod ellensúlyozni vele.

Újra divat a platform cipő

Továbbra is nagyon nőies a stiletto

A magassarkú, oldalt nyitott stiletto gyönyörűen kiemeli a női lábfej kecsességét, de leginkább akkor tudod viselni, ha már gyakorlott vagy a sarkakon tipegésben vagy csak ülni szeretnél benne. Ez még nekünk is az úgynevezett bárszékes cipőnk.

Ugyanakkor kevésbé elegáns, de hasonlóan nőies és szexi tud lenni a balerina, ami talán sosem volt ennyire a naprakész trend része, mind most. Lapos talpú cipőben is lehetsz csinos, egy hegyes orrú, szép anyagú balerinacipő szemből pedig megtévesztésig hasonlít a stilettora, úgyhogy hosszú nadrág vagy szoknya alá bátran is bátran viselheted.

Mindig nőies, szexi és divatos a stiletto cipő

Játszhatsz a színekkel

A sötétkék ruháidat kezeld úgy, mint a feketéket. Ez ugyanolyan univerzális szín, mindig minden kiválóan illik hozzá. Egy sötétkék ruhához nyugodtan választhatsz fekete szandált vagy cipőt, de lehet sötétkék is (akár sötétkék-ezüsttel), de egy statement színt, pl. egy magentát is bátran bevállalhatsz.

Ha van rajtad egy olyan ruha, amiben több szín is feltűnik, akkor a cipő színével valamelyikre ráerősíthetsz. Pl. ha a ruha színeiben egyenlő arányban van fehér, piros és kék, és egy piros cipőt választasz hozzá, az a teljes szettedben ki fogja emelni a pirosat.

A cipő színe visszaköszönhet egy táska vagy egy apró minta színében

Azt se feledd, hogy a 2024-es év színe a peach fuzz, így ebben a színben is bátran viselj lábbelit. Farmernadrághoz, ruhához, de még akár üzletiesebb szettekhez is el tudjuk képzelni.

Akinek pedig belefér a stílusába, annak eláruljuk, hogy most nagyon menő lett, hogy mindenfélét készítenek farmerből, így pl. szandálokat is. Egy farmer overállal egy ilyen magassarkú farmer szandál szuper választás lehet.

S miből tudhatod, hogy belefér-e a stílusodba és egyáltalán mi áll jól neked és mi nem? Tudatos nőknek szervezett online stíluskurzusunkon megtanulhatsz magabiztosan választani. Kattints ide és jelentkezz a kurzusra!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több

Cipő kisokos és stíluskalauz

Íme, a cipő kisokos

Egy igazi nőnek rengeteg cipője van – szokták mondani. Lehet, hogy neked is sok pár papucs, szandál, sportcipő, balerina, csizma és bakancs sorakozik a szekrényedben,