Öltözz ruhába – 2. rész

Öltözz ruhába 5 napig kihívás

A nyár visszavonhatatlanul megérkezett, egyre lengébb ruhákba öltözünk. Ugye te is? Ugye bátor vagy és kipróbálsz olyan darabokat, amelyeket korábban nem mertél?

Az előző blogbejegyzésünkben már adtunk jó néhány tippet, hogyan öltözz ruhába nyáron, de ez még nem minden. Van még mondanivalónk, érdemes elolvasnod a mai blogcikkünket is!

Karcsúsíts jól megválasztott cipővel

A lábat nyújtja, és egyben az összhatást karcsúsítja, ha egy hegyes vagy nyújtott orrú lábbelit viselsz. Nem kell feltétlenül magassarkúnak lennie. Erről már korábban írtunk, lapostalpú cipőben is lehetsz csinos. Lapos szandálból, balerinából, de még sportcipőből is léteznek olyan nőies fazonok, amelyeknek nyújtott az orruk.

Egy ruha több stílusban

A ruha hossza mindig kritikus kérdés

Ha részt veszel a stílustréningünkön, ott személyre szabottan megtanítjuk neked, hogyan tudod meghatározni a számodra legideálisabb szoknyahosszt. Amíg viszont nem tanulod ezt meg, arra mindenképp figyelj, hogy a legvékonyabb részét találd meg a lábadnak, és ott vágd el optikailag a szoknya végével a lábszáradat. Ez a legtöbb nőnél a térd alatti rés vagy a bokája, de nem mindenkinek ez a két pont az, ahova érdemes a szoknya hosszát belőnie.

Strandruha, fesztiválruha, bárhova ruha

Vannak ruhák, amelyek csak strandra, fesztiválra illenek, de találhatsz olyan fazonokat és anyagokat is, amelyek pl. egy fehér nadrággal tunikaként, vagy egy blézerrel kiegészítve akár irodai viseletté is alakíthatók. Természetesen itt is fontos, hogy milyen táska, cipő, kiegészítő kerül a szettedbe. Ezt a stílusprofilod határozza meg, no és az, hogy hova, milyen környezetbe, milyen tevékenységhez szeretnéd viselni a nyári szettedet. A sportosból elegáns, az elegánsból sportos viselet válhat egy-két perc alatt.

Nyári ruha tippek

Ha már elegancia, akkor pár szót mindenképpen érdemes szólnunk azokról az eseményekről, amelyre nyáron mindenképpen stílusosan, és többnyire ruhát választva szeretünk felöltözni. Ezek a nyári kerti partik, esküvők, és hasonló rendezvények.

Mindig a helyzet, a környezet, a helyszín határozza meg, hogy pontosan hogy illik és hogyan kényelmes felöltöznöd. Tehát egyetemleges szabályok nincsenek, hacsak az nem, hogy ne öltözd túl a menyasszonyt – akkor se, ha mérges vagy rá. Ezen kívül ne viselj pirosat, fehéret, feketét!

Nem könnyű azonban jól választani, ráadásul már nem csak a házasságkötő terem-templom-lakodalom szent hármasára kellhet felkészülni, hiszen egyre többen választanak szokatlan helyszínt. Pl. lehet manapság egy esküvő egy réten, vagy külföldön a homokos tengerparton, és ezek a helyszínek mind más-más öltözködést kívánnak meg. Ki szeretne tűsarkúban tipegni a süppedős homokban vagy erdei úton? Naná, hogy senki.

Nyári ruha stílustippek

Elegáns lehet egy hosszú, lábfejig vagy akár még tovább érő ruha, amely alá nem magassarkú cipőt veszel fel, hanem a könnyebb, kényelmesebb mozgás érdekében választhatsz egy lapos talpú, de nőies szandált.

Illetve ami még univerzális ötlet, hogy egy egyszerű, letisztult ruhát választasz, lehet akár bő fazon is, amelyhez egy szatén öv és egy gyöngysor kellő csinosságot és eleganciát ad. Így nem vonod el a menyasszonyról a figyelmet, mégis az eseményhez méltóan öltözöl fel. A lábbelit pedig a helyszín talajviszonyaihoz tudod választani.

Ha a stílusod megtalálásához és az ideális ruhatárad kialakításához segítségre van szükséged, akkor az online stíluskurzusunk pont neked szól.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több