Nadrág, pantalone, trousers


Nagy előszeretettel viseljük, belegondolni hogy évszázadokkal ezelőtt csak a férfiak kiváltsága volt, szinte elképzelhetetlen. A szó eredeti jelentése olasz eredetű, a vándorkomédiások állandó figurájának, Pantalónénak, a velencei kereskedőnek a nevével és legendás „alsó viseletével” függ össze.

Az út rögös és hosszú volt de cseppet sem eredménytelen!

Napjainkban akár a legelegánsabb alkalmakra is megjelenhetünk nadrágot viselve, megtartva női mivoltunkat.

Ha a 2020/2021-es nadrág trendekről esik szó, a főszereplő vitathatatlanul a BÁRSONY. Lehet kordbársony vagy a puha, simogató, lágyabb változat. A 90-es évek nagy visszatérője – mint a divatban gyakran megesik – megújult, megszépült változatban emelt fővel tér vissza. A vintage valódi titka pontosan ebben a nemes folyamatban rejlik.

Ha szeretnénk egy csepp Armanit csempészni megjelenésünkbe, választhatjuk magas derékkal egyenes bő szárral. Blúzok, könnyed felsőrészek méltó kiegészítője lehet akár egy esti outfitben is.

Határozottan új arcát fedi fel a bársony LEGGINS változatban, csizmával és széles vállú blézerek, maxi kötött pulóverek társaságában. A BŐR NADRÁG is remekül helyt áll egy ilyen összeállításban. Kinek ne jutna az eszébe a legendás 80-as évek imádata?!

Ha már a vonalvezetést említettük, az alul kibővülő nadrágok (FLARE vagy akár EXTRA/ULTRA-FLARE) ismét helyett kapnak gaardróbunkban, valódi optikai csodára képes az a néhány plussz cm a boka környékén.

A PALAZZO nadrágok már jó ideje emelik ruhatárunk fényét. 2021 felé haladva sem lesz ez másképpen, tökéletes megoldás egy kreatív, kifinomult megjelenéshez. Óvatosan a szárhosszal, a boka környéki harang ingás itt és most nem megengedett. Méltóságát veszíteni ez a nem mindennapi nadrág típus.

Az OVERÁLt is ide sorolhatjuk (de ha a ruhákról lenne ma szó akkor is teljes jogon részt vehetne a felsorolásban) imádjuk ezt a multifunkcionális darabot! A BOYFRIEND-től sem válunk meg, olyan hosszú ideig vártunk rá, most hogy végre szabad teret kapott ez a kissé bohókás, férfias nadrágfazon, szívesen elszórakozunk társaságában.

Örök szabály: ha lent férfias, felül nőies. Tehát a kapucnis pulóver nem ezzel a típusú nadrággal ajánlott. Viseljük inkább csinos rövid kötött pulóverrel, rövid blézerrel, nőies kiegészítőkkel. A cipő is sokat módosíthat jelentésén.

A REGULAR FIT, CHINO nadrágok remekül helyt állnak a mindennapokban, munkahelyen, formális események alkalmával.

Ha már az idei trendekről van szó nem maradhat ki a CARGO sem. Sok zseb – sok lehetőség. A boyfriend szabályok itt is érvényesek, ne feledkezzünk meg sem a korunkról, sem a státuszunkról. A divatban szinte minden megengedett de nem mindegy hogy milyen módon.

Hasznos tanácsokat szerezhettek Orsitól és Mirtilltől a kapszulagardrób összeállításán túl a nadrágokat illetően is:

https://www.facebook.com/yurkovfashionlounge/videos/351318579478751

Alapanyagtól, fazontól függetleneül a legfontosabb egy nadrág esetében – de valójában minden ruhadarabra igaz – a tökéletes méret. Ha valaki olyan szerencsés hogy egy igazi varrónő gondoskodik ruháiról a megérdemelt precizitással, becsülje meg, nagy kincs! Ráadásul ha édesanyáinkról, nagymamáinkról van szó ebben a szerepben, értékük felbecsülhetetlen.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több