A női önbizalom és a stílus – 1. rész

Stílus és önbizalom, kéz a kézben jár

A női önbizalom érdekes, érzékeny és intim téma. Elválaszthatatlan a megjelenésünktől és a stílusunktól. Talán te is érezted már, hogy küzdesz vele, általában túl kevés van belőle. Amikor nőként véget ér egy fontos kapcsolatod, vagy elveszíted a lelkesedésedet a munkád iránt, vagy nem tudod, hogyan fogod kifizetni a számláidat, könnyen elveszítheted az önbecsülésedet, de még a nőiességhez való viszonyod is megreccsenhet.

Ez a helyzet viszont azt az erőt is generálja, amivel új utat, új életet igyekszel kezdeni. Ilyenkor elgondolkodsz, mi is az, amit szívesen csinálnál a jövőben, ha a munkáról van szó. Mitől lennél boldogabb a magánéletedben, mitől éreznéd igazán nőnek magad.

A Yurkov alapítója, Orsi is egy ilyen magánéleti, karrier- és anyagi válság hármasa után találta meg önmagát. Méghozzá a stílus segítségével bukkant rá az útra, ami végül a Yurkov megszületéséhez vezetett.

Női önbizalom és stílusos megjelenés, nők pinkben

Kísérletezz a színekkel és a fazonokkal, önbizalom lesz a jutalmad!

Amikor padlóra került az életed vagy lelkileg apróra összegöngyöltnek érzed magad, akkor általában nem sok kapcsolódásod van a külsőségekhez. Pedig a megoldás sokszor épp abban rejlik, hogy ha a környezetedet és a külsődet szintről szintre emeled, akkor kívülről befelé építkezel, és végül az önbizalmadra és a lelki békédre is rálelsz.

Ha elkezdesz kísérletezni a színekkel, a fazonokkal, napról napra érezheted, ahogy visszatér beléd az önbizalom, a tartásod, az erőd – és végül rálelsz a nőiességedre is.

A stílus és a megjelenés túlmutat a ruhákon

A ruhák csak egy-egy darab tárgyak mindaddig, amíg fel nem veszed őket és meg nem töltöd élettel, azaz magaddal. A stílus pedig az, amikor egyben vagy.

Amikor már nem kritizálja a jobbik éned a rosszabbikat, amikor már nem nézegeted, hogy túl lapos vagy túl nagy a popsid, vagy karikás a szemed. Összeköttetésben vagy, egyben vagy. Megérkezel. Ez a stílus, és az önbizalmad alapja is.

Stílus és önbizalom, a stílus terápia

Amikor stílustréningeket tartunk, a nap végére pont ezt látjuk megérkezni a hölgyekbe. A velük együtt töltött nap folyamán beszélünk színekről, színtónusokról, testalkatokról, felpróbáltatunk velük sok-sok ruhát. És a végén gyermeki önfeledtséggel a tükör előtt illegő-billegő nőket látunk, akik sugároznak a boldogságtól, és már eszükbe sem jutnak olyan kifejezések, mint a túl lapos fenék vagy a karikás szemek.

Boldogok. Előfordul, hogy időnként el is pityergi magát valaki, mert évek óta nem látta magát szépnek, és nem érti, ez hogy történhetett meg vele. Tőlünk pedig úgy megy haza, hogy már tudja, hogyan hozhatja ki magából ezt minden egyes nap.
A stílus olyan többlet tartalmat ad nekünk, ami vissza tudja adni a méltóságunkat, a tartásunkat és a nőiességünket.

Női önbizalom és stílusos megjelenés

Szeresd a tested! Oké, de hogyan?

Sok helyről hallod te is ezt a tanácsot, de nem könnyű magadévá tenni? Nem csoda. Rengeteg minden történt már kislánykorod óta, amikor még ítélkezés nélkül tudtál tükörbe nézni és illegni-billegni az új szoknyácskádban. Talán beszólt egy fiú, aki nagyon tetszett neked, vagy legebézett, leducizott egy családtagod, vagy apukád azt mondta, hogy fiúnak vártak. Lehet, hogy csúfoltak az osztálytársaid a hajszíned, a testalkatod, vagy a szeplőid miatt. Most pedig itt vagy felnőtt nőként, rengeteg mindenen túl, és nem tudsz nem kritikusan állni a testedhez.

De gondolj csak bele! Amikor elkezdesz valakivel randizni, ahogy egyre jobban megismered őt, úgy egyre jobban megszereted. Nincs ez máshogy a testeddel sem. Minél jobban ismered magad, annál inkább rájössz, nincs is veled semmi gond. El tudod fogadni és kevesebbet ítélkezel magad felett.

Nők feketében, stílustanácsadás, önbizalom

Álljunk meg itt egy picit, mert ez egy hatalmas téma, amiről szeretnénk részletesebben írni neked. Annyi mindent mondanánk, hogy ebbe az egy blogcikkbe bele se fér minden. Tarts velünk, figyeld a következő bejegyzésünket is a női önbizalom és a stílus kapcsolatáról, ott folytatjuk!

Ha pedig a saját stílusodat szeretnéd megtalálni, várunk szeretettel online stíluskurzusunkon!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több