/ / / / /

Nincs hosszú lábad? Csinálunk!

Az előző cikkben a derekakkal foglalkoztunk. Ahogy ott már írtuk, sok hölgy hiszi, hogy nincs dereka, de ugyanilyen tévhit az is, hogy sokaknak rövid a lábuk. Ha te is úgy gondolod, hogy a tiéd rövid, akkor már most, látatlanban megnyugtatunk: nem az! A nők, lányok 99%-ának a lába hosszabb, mint a felsőteste. Azonban a hosszú lábat is lehet rosszul felöltöztetni, és ezáltal rövidnek láttatni. A jó hírünk az, hogy könnyű változtatni rajta, hiszen csak meg kell tanulnod, hogy mi áll jól, és mi az, ami inkább kiemel, mint eltakar.

Azt már korábban is említettük, hogy ha a teljes testarányt nézzük, akkor a felsőrész/alszórész arányszáma: 1/3-2/3, azaz az aranymetszés. A derekas témánál is volt szerepe az arányoknak, de a lábaknál is fontos: ha nem a neked megfelelő helyen vágod el, akkor a felsőtestedet meghosszabbítja, az alsó pedig rövidebbnek látszik.

Nem mindegy, milyen hosszú a szoknyád

Érdemes mindig a sziluettet nézni, és így megvizsgáljni, vajon a most divatos ‘midi’ szoknya, ami a lábszárat vágja el, előnyös-e az alkatodnak, vagy tömbösíti a lábad? Akármilyen furcsa, a térd alatt, ceruzaszoknya hosszban végződő szoknya a nők nagy részének jól áll, de ha neked is tetszik a hosszabb (mi is imádjuk), akkor is alkalmazhatsz néhány lábkarcsúsító, hosszabbító trükköt.

Nincs hosszú lábad? Csinálunk

Itt érdemes átgondolni a cipő- vagy csizmaválasztást, persze évszaktól függően. Télen például , ha bokacsizmával és testszínű harisnyával (vagy harisnya nélkül) viseled a rövidebb állású szoknyádat, akkor az garantáltan rövidíteni fogja a lábat. Ha nem ez a cél, érdemes ilyenkor, hidegebb időben monokrómba öltöztetni a lábat: vagy például fekete harisnya és egy fekete cipő/csizma vagy harisnyacsizma segítségével.

Egy másik ötlet melegebb időre: ha egy magassarkú, a lábfej nagy részét fedetlenül hagyó cipővel viseled a szoknyát, az megnyújtja a lábat, a lábszár vizuálisan egészen a bokától (vagy a lábujjaktól) a szoknya vonaláig egységet alkot majd, és ez vékonyító hatású.

Magassarkú cipő, csizma vagy zoknicsizma hosszú lábat varázsol

A lapos talpú papucsok, saruk jellegüknél fogva (hiszen nem emelik meg a bokát) lábformától függően vastagíthatnak a lábon, de ettől ne ijedj meg! Ugyanis például a lapos talpú nude (testszínű) cipők, vagy olyan lapos lábbelik, amik nem vágják el a bokát, még tökéletesek lehetnek!

Hosszú láb, ha nadrágos típus vagy

Sokan szeretünk szoknya helyett nadrágot viselni. Ez is tökéletes választás, ha szeretnéd meghosszabbítani a lábad! Nyáron ilyenkor érdemes szandállal vagy minél nyitottabb cipővel hordani a nadrágot, és ilyenkor, ha feltűröd a szárát egy picit, vagy eleve olyan nadrágot veszel, aminek bokacsontig ér a szára, akkor megmutatva a bokádat megnyújtod optikailag a lábadat. Télen, hideg időben is van megoldás: ilyenkor egy lovaglócsizma is tökéletes megoldás, vagy nyúlhatsz a monokróm trükkjéhez: például fekete nadrág fekete csizmával: kész is a lábhosszabbítás!

Rövid szoknya, hosszú láb: de azért ne fázz fel az őszi hidegben!

Hűvös időben a most divatos zoknicsizmákat ajánljuk, tulajdonképpen minden szoknyahosszhoz és nadrághoz is. Ezek a lábbelik olyanok, mint egy bokacsizma, de a száruk nem áll el a lábtól, hanem zokni vagy harisnya módjára rásimul. Azért is szeretjük, mert amellett, hogy sikkes, nőies és nem rak a bokádra egy vastag anyagréteget, és nyújtja a lábat, egy ugyanolyan színű harisnyával szinte észrevehetetlen, hol végződik a csizma és hol kezdődik a harisnya. Így könnyű elkerülnöd vele, hogy akár bokában, akár a még rosszabb, szélesebb vádli résznél két részre bontsd vele a lábad.

Magassarkú cipő, hosszú láb

Ebből következhet, hogy a bakancs is vastagítja a bokát és a lábat. Nem, ez nincs így, hiszen minden a lábformától és legfőképpen a stílusprofilodtól függ! Igen, ez így van! Bakancs esetében például ha betűröd vagy felhajtod a nadrág szárát, máris egy kis fűszer csempészel az egész megjelenésbe. Szóval csak bátran: bakancsra fel!

Mintás vagy fényes nadrág – szeretjük?

A nagyon mintás darabokat valaki szereti, valaki nem. A stílustréningeken azt szoktuk javasolni, hogy mivel a minta a figyelmet arra a területre irányítja, ahol van, egy nadrág/szoknya esetén pl. a lábakra, ezért olyanok viseljenek ilyet, akik kifejezetten szeretnék hangsúlyozni ezt a testrészüket.

Nude színű cipőben hosszabbnak látszik a láb

Ugyanezt javasoljuk a fényes anyagú nadrágokkal kapcsolatban is. Pl. a nem matt bőr vagy műbőr nadrágoknak van egy kifejezetten hangsúlyozó hatásuk, ezért csak akkor viselj egy ilyen fényes nadrágot, ha az a cél, hogy kiemeld a gyönyörű lábaidat!

Érdekel, mi a helyzet a miniszoknyával vagy a mély ülepű nadrággal? Szeretnéd tudni, hogy hogy tudsz minden reggel úgy felöltözni, hogy a legtöbbet hozd ki magadból? Akkor online stíluskurzusunkat épp neked állítottuk össze. Kattints és tarts velünk ott is!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Szoknya, gonna, skirt

Ti kérdeztetek, mi válaszolunk!

Elegáns és praktikus is: Fel a kalappal!

Megérkeztek az ősz hivatalos trendszínei

Dögmelegben is stílusosan – nyári stílusos szettek

7 tipp az internetes ruhavásárláshoz

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: