Reneszánszát éli a mellény

Egy ideig mellőzött volt, de mostanában újra felfedezte magának a divat világa a mellényt. De ne a gyerekkorunk derékig érő kötött verzióira gondolj, a mellény ma már sokkal tágabb fogalom. Hordhatod kardigán, dzseki vagy akár top helyett is, lengén lógni hagyva vagy derékban egy övvel csinosítva… a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt.

Szőrmés mellény: csak óvatosan!

Utcán, boltokban sokakon látunk szőrös, szőrmés mellényt, bár ez nem a legfrissebb divatnak felel meg, mégis rengetegen szeretik viselni. Nincs ezzel semmi gond, hordd te is, ha a kedvenc darabjaid között szerepel, de légy óvatos, mert igaz rá az, ami minden szőrös ruhára: vastagít, tehát csak a nagyon vékonyaknak áll igazán jól. Ha elől és hátul is szőrmés, akkor akár 5-6 plusz kilót is pakolhat rád optikailag. Egy övvel érdemes derékban összehúzni, hogy karcsúbbnak hass benne.

Hideg ellen is megoldás

A combközépig érő mellények sokunk problémáján segítenek. Sokszor deréktól lefelé fázunk, a comb és popsi környéke “védtelen”, a hosszú mellényekkel ez könnyen orvosolható.

A susogós mellény alapvetően sportos megjelenést kölcsönöz. Sportcipővel, kapucnis pólóval tipikus hétvégi vagy gyereket fociedzésre hordós szett. Ahogy a férfiak felveszik ing fölé, vagy zakó alá, a hölgyek is bátran keverhetik elegánsabb darabokkal is.

A mellény variálhatósága

Felveheted akár egy bőrdzseki fölé, de mehet alá farmerkabát, sőt pufidzseki is.

A garbó és mellény párosítása hűvösebb időben gyakran felmerül. Itt arra kell vigyáznod, hogy garbó ciciben erősít, ezért ha az átlagosnál nagyobb vagy itt, akkor felülre optikailag nagyon pakolja a plusz kilókat. Ezen a mellénnyel úgy segíthetsz, hogy nem összezárod, hanem kinyitva viseled. Így gyakorlatilag felszeleteled a felső részedet három függőleges sávra, ami karcsúbb összhatást fog eredményezni.

Egy egyszerű mellény nagyon jól támogatja a hangsúlyos ujjú blúzokat. Például a fodros ujjú blúz jól megmutatja magát.

Általában egy bőrhatású leggings minden divatos mellényhez illik, semlegessége és szűk szára miatt. De ha szeretnél inkább szoknyát viselni, akkor törekedj rá, hogy a mellény hossza a csípőcsontnál véget érjen. Ha hosszabb mellényt választasz szoknyához, a derékvonal elrejtése miatt tömbösíteni fogja a csípő-derék részedet.

Ha érdekel, hogyan tudsz ügyesen bánni a ruhatáraddal és a testalkatoddal, jelentkezz valamelyik következő kiscsoportos stílustréningünkre!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több