Praktikus öltözködési tippek fesztiválra

Öltözködési tippek fesztiválra

Eredetileg arról terveztünk írni, hogy a trikók teret hódítottak maguknak a női divatban, aztán hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy a trikót fesztiválszettekben képzeljük el leginkább így augusztus derekán. De miért ne kapcsolhatnánk össze két ilyen izgalmas témát? A trikóviselés nagyon is illik egy öltözködési tippek fesztiválra témájú írásba. Olvasd el, és meglátod, sok hasznos tippet nyersz!

A női ruhatár alapdarabjává vált a trikó

A trikók a rosszfiúk és izompasik viseleteként csordogált be a köztudatba, gondoljatok csak a Die Hardra Bruce Willis-szel. Megvan? Aztán olyan hírességeknek köszönhetően, mint pl. Kate Moss, a hölgyek ruhatárát is meghódította. Mára már alapdarab, ami senki szekrényéből nem hiányozhat. A legegyszerűbb viselési módja, ha farmernadrághoz vagy farmersorthoz veszed fel, így nyár végén ezzel biztosan nem tudsz melléfogni. Némi kreativitással viszont mind a négy évszakban helye lehet a ruhatáradban.

Persze ne irodába vagy tárgyalásra indulj el benne, de menő, és nem hivalkodó szett a városnéző nyaralástól kezdve a kerti partin át a fesztiválokig bárhova.

Öltözködési tippek fesztiválra

A trikók csak első ránézésre egyforma szabásúak. Ugyanúgy rengeteg fazon létezik belőlük, mint más ruhadarabokból, és ugyanúgy érdemes a testalkatodhoz illőt megtalálni, ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni a külsődből.

Ha bőséggel megáldott a teremtő cicivel, akkor a kicsit mélyebb kivágásúakat ajánljuk. Ha konkrétan karcsúsítás a célod, akkor még V-kivágásút is érdemes választanod, vagy egy V-alakban lelógó, hosszú nyaklánccal tudsz nyújtani az összképen. A kisebb kosárméretű hölgyeknek a magasabban záródó nyakú fazonok előnyösebbek. Ennek az az oka, hogy ha feljebb ér a mellkason az anyag, tehát textilt „pakolsz” a nyakrész alá, az a mellrészt optikailag nagyítja. Nem kell itt nagy, több kosárméretes nagyításra gondolni, csak egy pici benyomásra, egy kis plusz hatásra.

A legnagyobb divatbakik egyike

A trikónál gyakori, hogy X-hátú, klasszikus izomvillantós fazon. A legnagyobb divatbaki, amit el lehet követni, hogy ha kilóg alála a melltartópánt. Teljesen mindegy, hogy ez egy klasszikus melltartóanyag vagy egy szilikonpánt, az X-hátú trikót nem stílusos olyannal viselni, aminek a pántjai egymással párhuzamosan haladnak. A jól ismert fehérnemű márkák árusítanak középen összekapcsolható, összefogható pántú alapdarabokat, amelyek az ilyen felsőrészekhez is szépen alakíthatóak.

Öltözködési tippek fesztiválra

Ha már a trikók kapcsán említettük a fesztiválra való szetteket, akkor egy picit még időzzünk el ezen a témán. Ha még mész ilyen programra az idei nyáron, vagy az ősz elején, esetleg a következő szezonban, akkor érdemes megfogadnod néhány tanácsot.

Öltözködési tippek fesztiválra

A fehér tornacipőt gyakran ajánljuk, mint sok szetthez jól illeszkedő, stílusos darabot, ide viszont nem javasoljuk. Néhány nap fesztiválozás után olyan koszos lesz, hogy gyakorlatilag menthetetlen. A magassarkú cipők sem kényelmesek az egyenetlen talajon, és könnyen bokaficam lehet belőle, ha belemelegedsz a táncba vagy a koncerten ugrálásba. Egy fekete sportcipő vagy szilikon, gumi lábbelik tökéletesek, ezeket a buli után könnyebb kitisztítani.

A táskákkal is hasonló a helyzet, a praktikum és kényelem legyen az elsődleges. Annak érdekében, hogy az alapvető holmijaidat és az értékeidet biztonságban tudd, érdemes olyan fazont választani, ami táncolás közben sem él külön életet. Egy cross body, testen átvethető pántos darab tökéletes lehet, de ugyanilyen szuper egy övtáska is.

A táskán kívül más is fog a derekadra kerülni: amikor fesztiválozni indulsz, gondolj az időjárásra és a rétegező öltözködésre. Amikor lemegy a nap vagy már elmúlt éjfél, megfagysz ugyanabban a ruhában, amiben még délután megsültél a napon. Egy kardigán, farmerkabát vagy egy kis dzseki fontos, hogy legyen nálad. Ha a derekadra kötöd, nem fog akadályozni a szabad mozgásban.

Ha nem zenei fesztiválra mész, hanem inkább spirituális témájúra, akkor egy puha kimonó mindig jó szolgálatot tesz, és abszolút oda illő viselet.

Abszolút menő fesztiválkiegészítő a kalap. Legyen az szalmakalap kisebb vagy nagyobb karimával, de akár egy westernes fazon is remek, ha megtalálod a stílusodhoz passzoló darabot.

Ha szeretnél személyre szóló tanácsokat kapni és elsajátítani a stílusos öltözködés alapjait, akkor tarts velünk online stíluskurzusunkon.

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több