Nyári cipőtrükkök

Miért érdemes beszélni a nyári cipőkről? Miért van szükség trükközésre? Nos, a válasz mindig nálad van: ha te szeretnéd, hogy ne csak egy „felkapom és elszaladok benne valahova” cipő legyen a lábadon, hanem megtaláld a számodra legelőnyösebb fazont, akkor érdemes elolvasnod nyári tippjeinket!

Bokavékonyító nyári cipő

A kánikulában könnyen nyúlunk a zárt cipők helyett a papucsok, szandálok, saruk felé. Az utóbbi kettőnek azonban van egy olyan tulajdonsága, amely miatt nem áll jól mindenkinek. Mégpedig a bokapánt.

Nyári cipő trükkök, bokapánt

A bokapánt optikailag elvágja a lábat, és akinek amúgy sem vékony ez a része, vagy alacsony és ezért rövid a lába, annak az összhatás sok esetben nem lesz előnyös. A legtöbb hölgy inkább karcsúsítani szeretné ezt a testrészét is, nem vastagítani, ezért azt javasoljuk, hogy ha te is vékonyítanád inkább, akkor a bokánál pántos cipőket egyszerűen felejtsd el. 

Ja, nem!

A megoldás a nude színű pántos cipő vagy szandál, ami a testünk színéhez nagyon hasonló, ezért nem töri meg a látványt.

Nyári cipő trükkök, bokapánt

Ha van egy bokapántos nude cipőd, és bármilyen más színű is, akkor trükközz egyet, és cseréld ki a pántokat. A fekete vagy más színű szandálhoz is remekül fog passzolni a nude bokapánt, és nem vágja el optikailag a bokádat!

Nude, nude és nude

Tulajdonképpen mindent megold ez a szín, hiszen nem vágja el a lábat, nem rövidíti, nem vastagítja a bokát, de még a lábfejet sem. A trükk azonban megsokszorozható, ha nem csak a színre figyelsz, hanem a fazonra is.

Nyári cipő trükkök, bokapánt

A nude ugyanis nem csak a bokánál tesz csodákat. A teljes cipő, szandál vagy balerina lábbeli esetén igaz, hogy nyújtó hatást lehet elérni vele. A szemünk egészen a lábfej hegyéig tud úgy végigfutni, hogy nem akasztja meg kontrasztos szín, és ennek karcsúsító, nyújtó hatása van.

Ha pedig még tovább szeretnéd fokozni, akkor válassz belőle hegyes orrú fazont. Egy magas sarkú cipő mindig lágyítja a láb vonalát, formásítja a vádlit és megnyújtja a lábadat optikailag, de ha te idegenkedsz a többcentis sarkakon tipegéstől, akkor bátran válassz egy lapos talpút. A hosszított orr miatt ez is nagyon szép nőies, finom darab lesz, és karcsúsítja a lábadat.

Nyári cipő trükkök: a nude karcsúsít

A nude azért is Jolly Joker, mert olyasmit is bátran bevállalhatsz vele, amit más színből kockázatosabb lenne. Pl. lehet akár fodrokkal díszített is, vagy lehet egy nagy masni rajta, a szín miatt nem fogja bumszlinak mutatni a lábadat.

Egy pici sarok kényelmesebb

Teljesen tudunk azonosulni azzal, hogy ha a kényelem ilyenkor, a kánikulában előbbre való, mint hogy szuper sikkes legyél, de az igazság az, hogy a teljesen lapos talpú cipőknél kényelmesebb és egészségesebb is a pici, kb. 1,5 cm magas sarok. Ha még nem volt ilyen cipőd, próbálj fel egyet, és meglátod, nagyon kényelmes lesz.

A balerinákat szeretjük, kedvesek, szépek és kényelmesek, sokszor az az érzésünk, hogy hátraesünk bennük, annyira lapostalpúak. 

Széles lábfejre aszimmetrikus cipő

Vannak hölgyek, akiknek a terhesség alatt megnőtt a lábuk, de nem hosszában, hanem széltében. Aztán a baba születése után sem tért vissza az eredeti méretre. Ha te is túl szélesnek érzed a lábfejedet és szeretnéd optikailag eltüntetni ezt, akkor két dolgot tehetsz:

Az egyik, hogy olyan cipőt választasz, ami aszimmetrikusan vágja el a lábadat. Akár egy papucscipő is nagyon jó tud lenni, ha oldalt, a lábfej oldalán aszimmetrikus vonalvezetésű. Így légiesíteni fogja a megjelenésedet.

A másik jó megoldás, hogy olyan lábbeliket válassz, amin elől, a lábfej felső részén van valami nagy, pl. egy nagy masni vagy virág. Ez elfedi a lábfejed egy részét, így nehéz megállapítani, valójában milyen széles.

Nyári cipő trükkök

Hagyd érvényesülni a statement cipődet

Eddig a kifejezetten nem hangsúlyos lábbelikről beszéltünk, most viszont épp ellenkezőleg, a statement cipőkről is szeretnénk néhány szót ejteni. Egy neonszínű pamacs a papucscipőd elején, egy magenta klumpa vagy egy nagy virágmintás cipő nagyon hangsúlyos már önmagában is. Tulajdonképpen meghatározza a szettedet. Azt javasoljuk, hogy ha egy ilyen darabot viselsz, akkor már ne vegyél fel újabb hangsúlyos darabot. Se táskát, se ruhát, se ékszert. Hagyd, hogy ezek a csodás lábbelik érvényesüljenek, és a ruhadarabokat inkább neutrális színekből válogasd össze.

Néhány éve a papucsszandálok is  betörtek a divatba. Hordd őket bátran, abszolút van létjogosultságuk az utcai viseletben.

Ha mindig szeretnéd tudni, mivel tudod emelni a megjelenésedet, és milyen darabok állnak jól, vegyél részt online stíluskurzusunkon, és megtanítjuk neked!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,