A ruhák üzenete

Egy város mely néhány napra estélyi ruhába öltözött, elkápráztatva a nagyvilág publikumát. A filmvásznon és a vörös szőnyegen keresztül megmutatva örök sármját.

Kultúra, művészet és a divat tette még vonzóbbá a szerelem városát az elmúlt napokban.

Szeptember közepén záródott a 77-ik Velencei Filmfesztivál, ez az évente megrendezésre kerülő neves esemény az Oscar-díj után a második legtekintélyesebb prémium a filmművészet világában melyet 1932 óta az arany színű oroszlán szobor (Leone d’oro) szimbolizál.

Az a néhány lépés a vörös szőnyegen a divat világában mérhetetlen jelentőséggel bír. Stylistok, divatházak legnagyobbjai hónapokon keresztül tartó munkájának végeredménye mindaz amit mi viszont láthatunk a színészek, színésznők által viselt outfitekben. Egy tökéletes look képes évekre nyomot hagyni (csakúgy mint egy rosszul megválasztott ruha, kiegészítő). A minőségi filmkínálaton túl kétségtelenül pozitív életérzéssel gazdagodhattunk mindannyian mert a világnak ma pontosan erre van szüksége.

A ruhák kiválasztása mögött egy alaposan átgondolt koncepció áll egy ilyen volumenű eseményre, leegyszerűsítve pontosan arról van szó mint mikor a reggeli készülődés során a gardróbunk előtt találjuk magunkat.

A felmerülő kérdés: „Mit szeretnék kommunikálni a környezetem felé?”.

Armani ruhakölteményei emelték a rendezvény színvonalát a megszokott letisztult vonalvezetéssel. Valentino az általa jól ismert kifinomult nőiességet testesítette meg ezen a nem mindennapi velencei kifutón míg Versace mérhetetlen sikert aratott a tőle megszokott fekete szín főszereplésével. Dior reménykeltő csillogása, Stella McCartney könnyed eleganciája tették még elkápráztatóbbá ezt az önmagában véve is színvonalas világeseményt. A legexkluzívabb ékszerházak mutatták meg elkápráztató ékszereiket.

Napjaink nélkülözhetetlen „kiegészítője”, a maszk került előtérbe – dekorált verzióban – a legnagyobb dívák megjelenésében, természetesen fókuszpontként, elkísérve egy diszkrétebb ruhaválasztással. Az újrahasznosítás szemtanúi lehettünk, többen döntöttek már múltban viselt ruhák új élete mellett trendi kiegészítőkkel. Mert ma már ez is megengedett, sőt! Természetesen nem hiányoztak a bohém, figyelemfelkeltő összeállítások sem.

Lehet hogy mindennapjaink vörös szőnyege kicsit megkopottabb, a cipőnk sarka alacsonyabb, nem várnak ránk fotósok az utcasarok mögött és még publikálva sem lesz napi outfitünk. De a főszereplők mi magunk vagyunk életünk színpadán. A viselt ruhákkal kiemelhetjük szépségünket, pozitív üzenetet kommunikálhatunk saját magunk és a nagyvilág felé.

Ha szeretnétek még többet megtudni stílusról, önbizalomról és mindarról mely minket nőket foglalkoztat, a STÍLUSERŐ könyv rátok vár YURKOV KOVÁCS-ORSOLYA tollából:

https://yurkov.hustilusero-konyv/

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több