Itt a tavasz, egyre melegebbek a nappalaink, és egyre bátrabban viselünk vékony, színes ruhákat is, de amint lemegy a nap, az esték még hűvösek. Jó, ha úgy indulunk el otthonról, hogy van nálunk egy kis kabátka vagy dzseki. De milyen legyen, és hogyan viseljük? Erről szól a mai blogbejegyzésünk.

Tavaszi dzseki, kabát

Az elegáns

Örök barátunk a farmerdzseki. A rózsaszíntől a kéken át a fehérig sokféle színben kapható, de ha csak egyet szerzel be, azt javasoljuk, az olyan színű legyen, amit a legtöbb ruhadarabodhoz tudsz viselni. Egy világoskék frissességet, a sötétkék újszerűséget, egy színes üdeséget, egy fekete pedig – akármilyen furcsa – eleganciát fog sugározni.

Ugyanígy jó választás egy műszőrméből készült kis kabátka is, ami feldobja a tavaszi esték szettjeit. Elegáns, meleg, praktikus.

A réteges, többféle időjárásra

Érdemes olyan kabát vásárlásában is gondolkodni, amely több rétegű. Tehát télen van egy belső és egy külső része patenttal vagy zippzárral összeillesztve, és akár kapucnival is. Amikor viszont jön a tavasz, ketté lehet választani a belső és a külső részt, és külön, vékonyabb kabátkaként viselhető.

Tavaszi dzseki, kabát

Praktikus az a megoldás is, ha a könnyű esésű, vékony kabát, amit a tavaszi hőmérséklet indokol, vízlepergetős anyagból készül, így a tavaszi záporok sem viselnek majd meg nagyon. Persze az mindig jó, ha van nálad esernyő is.

Hosszú kabát? Miért ne?

Sokan kérdeztétek, hogy hosszú szoknyához milyen kabát illik. Ugyan jól mutathat egy derékig érő kis farmerdzseki is hozzá, de ha ennél hosszabb a kabát, akkor azt kell figyelembe venni, hogy lehetőleg takarja el teljesen a szoknyát, vagy maximum 5 centiméter látsszon ki belőle.

A balonkabátszerű darabok erre tökéletesek. Balonkabátból bátorítunk, hogy ne csak a bézs változatot használd. Egy világoskék árnyalat vagy egy fehér is nagyon szép lehet. Ha túl semlegesnek érzed a színeket, egy élénk színű, pl. pink cipővel is feldobhatod. A lábbelikkel is játszhatsz, viselheted tűsarkú cipővel, de akár a most népszerű hófehér tornacipővel is.

Tavaszi kabát stílus, divat

A dúskeblű hölgyeknek a kétsoros gombolású kabát helyett az egysorost, V-kivágással ajánljuk. A kétsoros gombolás még tovább nagyítja a mellkast, ezzel kilókat pakolva ránk optikailag. Ha nem ez a cél, akkor inkább másfajta kabátot válasszunk!

Ha még nem tudod, milyen szabásvonalak előnyösek a testalkatodhoz, akkor gyere el a következő stílustréningünkre, és megtanítjuk neked!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!