Akár bevalljuk, akár nem, imádjuk az oversize darabokat, hiszen ezek a ruhák lezser, laza benyomást keltenek és nagyon kényelmes hordani őket. A legtöbben viszont aggódunk, nem leszünk-e bennük hatalmasak, nem szélesít, tömbösít-e túlzottan. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan tudod jól használni a túlméretezett ruháidat!

Mi is az az oversize?

Nagy divatja van, de kevesen tudják, hogy mi is ez pontosan. Az oversize túlméretezettet jelent, az öltözködésben azonban nem arra értjük, amikor kiveszel a férjed (ha nagy méretet hord) szekrényéből egy XXL-es pulóvert vagy inget, és onnantól kezdve abban jársz, hanem arra, amikor tudatosan van túlméretezve a ruha. Tehát tulajdonképpen a te méreted, csak itt-ott nagyobbra tervezték, tehát oversize stílusban készült.

Miben rejlik az oversize sikk titka?

Amitől egy ilyen összeállítás stílusos tud lenni, az az, hogy ügyesen alkalmazod. A kevesebb itt is több, ezért a stílustréningjeinken is hangsúlyozzuk, hogy sose vegyél fel felülre és alulra is ilyen túlméretes darabokat, hanem mindig csak az egyiknél alkalmazd! Ha pl. picit pocakos vagy és szeretnéd ezt a területet elrejteni, akkor azt javasoljuk, hogy felülre vegyél oversize inget, és alulra egy szűk nadrágot. Nagyon jól működik az is, ha alulra ceruzaszoknyát választasz, ami pont a legvékonyabb részt, a térded alatti beszűkülő szakaszt emeli ki a lábadból. Egy magassarkú cipővel még sikkesebb és karcsúsítóbb, felülre pedig nyugodtan választhatsz hozzá egy bő pulóvert.
A felsőrészeknél nem győzzük ismételni, és ez a bő ingekre, pólókra is igaz, hogy az ujját érdemes feltűrni. Azon kívül, hogy lazább, stílusosabb külsőt kölcsönöz, optikailag több kilógrammot is leolvaszt rólad.

oversize stílus bő szoknya szűk felsőrész

Ami a nadrágot illeti, szép kerek feneket tud varázsolni egy bő nadrág, amit a derekadon egy övvel összehúzol. A bősége miatt a fenékre így több anyag kerül, és kerekíti, formásnak mutatja.

A mély ülepű nadrágokra viszont ez nem igaz. Ugyan nagyon divatosak, de általában nagy és fenék alá lecsúszott farzsebet varrtak rájuk, ami nem is karcsúsít és nem is csinál szép feneket. Ettől persze még szeretheted az ilyen öltözetet, ám jó, ha tudod, milyen hatást kelt.

oversize stílus divat bő pulóver szűk nadrás

Ezt az aranyszabályt tehát mindig hangsúlyozzuk: vagy felül legyen oversize a szetted, vagy alul. Igen ám, de street style fotókkal teli weboldalakon találkozhatsz olyan összeállításokkal, amelyekben a felsőrész és a nadrág is bő, és még talán a kabát is az, mégis stílusos az összkép. Igen, az alul-felül bő is tud jól kinézni, de úgy működik hatásosan, ha mindig beleviszel egy nőies csavart.

Egy ilyen szett összeállításához viszont már haladó tudás szükséges, amelyet nem tudunk egy blogcikkben átadni neked. Ha érdekel, hogyan tudsz ügyesen bánni a ruhatáraddal, várunk szeretettel kiscsoportos stílustréningünkön! https://yurkov.hu/alap-stilustrening/

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!