Milyen a jó szoknyahossz?

Milyen a jó szoknya hossz?

A szoknya talán a legnőiesebb ruhadarabunk. Biztatunk téged is, viseld bátran! A vásárlása előtt azonban érdemes átgondolnod:

  • milyen viszonyban vagy a lábaiddal, mennyire szeretnéd láttatni őket, valamint
  • jó, ha tisztában vagy a testalkatodhoz illő szoknyahosszal és fazonokkal is.

Maxi szoknya

Sokan hiszik, hogy összenyomja a testalkatot, de épp ellenkezőleg: megnyújtja. Feltéve, hogy betartasz néhány alapszabályt. Ha a hosszú szoknya nem a cipőig vagy a földig ér, hanem a szoknya alja elvágja a bokánál a lábat, és akár még egy bokapántos magas sarkú cipő is kilátszik, akkor az valóban összenyomja optikailag a tested és rövidíti a lábad. Tehát bátran válassz alacsony termethez, rövid lábhoz is olyan maxi szoknyát, ami földig ér, de olyat ne, ami bokánál végződik!

Maxi szoknya Orsin

Minél jobban hagyod a szoknyát a deréktól kezdődően látszani, annál jobban nyújtó hatást tudsz elérni vele. Ha deréknál rálógatod a felsőrészedet, egy blúzt vagy egy hosszabb pólót, egészen a csípőcsontodig, ami a legszélesebb pont a testünkön, akkor az optikailag meghosszabbítja a felsőtestedet, és ezáltal rövidebbnek mutatja a lábaidat. Próbáld csak ki a tükör előtt, látni fogod a különbséget! Tűrd be deréknál a felsőrészt, és ha szeretnéd, még egy övvel is kihangsúlyozhatod a derekadat.

Midi szoknya

A midi szoknya nem attól függ, hogy jól áll-e neked vagy sem, hogy magas vagy vagy alacsony. Hanem attól, hogy pontosan meddig is ér rajtad. A legjobb az, ha a lábszár egy vékonyabb pontján vágja el a szoknya vége a lábad. Egy icipicivel a vádli íve alatt.

A szoknya talán a legnőiesebb ruhadarab

Rövid szoknya

A rövid (térd fölött végződő) vagy mini, esetleg ceruzaszoknyák esetében sokan azt a hibát szokták elkövetni, hogy a felsőrészt rálógatják a szoknyára. De a már sokszor emlegetett szabály itt is igaz: egy deréknál betűrt pólóval vagy inggel hangsúlyozod a derekadat, meghosszabbítod az alsó végtagjaidat, azaz nyújtó hatása van.

A ceruzaszoknyák titka

A ceruzaszoknyák épp térd alatt végződnek. Ez a legvékonyabb rész a lábadon, így ha itt még a szoknya optikailag is összeszűkül, ahogy a ceruzaszoknyák esetében történik, akkor az különösen vékonnyá fogja varázsolni az alsó testedet.

Jól áll neked a tüll szoknya?

Minden lány álma: a tüllszoknya

A tüllszoknya, akár hosszú, akár rövid, azért lehet jó választás, mert szépen kiemeli a test legkeskenyebb pontját, a derekadat, és aztán csípőcsonttól kezd el bővülni. Már elég feltűnő darab önmagában is ahhoz, hogy felülre valami teljesen egyszerű, szolid topot vagy pólót válassz hozzá. Ha ennek a felsőrésznek van egy kis válltömése vagy az ujja a vállcsontnál szélesebb pontban végződik, akkor ez a szett gyönyörű homokóra testalkatot fog varázsolni neked.

Szoknya alma testalkatú hölgyeknek

Még rengeteget ki tudsz hozni a külsődből szebbnél-szebb szoknyás szettekkel, az átlapolttól az aszimmetrikus szabásvonalúig, és különböző kiegészítőkkel, zakókkal, cipőkkel, övekkel ügyesen társítva. Ha tetszenek stílustanácsaink, tarts velünk online stíluskurzusunkon is, ahol megtanulhatod, hogyan hozd ki testalkatodból a legtöbbet!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig