Átmeneti kabátok 2024 őszére hangolva

Több szezonban is beszéltünk már az átmeneti kabátokról, de most szeretnénk emlékeztetni néhány olyan darabra, amiről esetleg már elfeledkeztél. Lehet, hogy évek óta pihen a szekrényedben, de létjogosultsága van most is, mert olyan átfogó kabáttrend jön, hogy a croptól a maxiig, a bőtől a szűkig, a színestől a monokrómig minden beleilleszthető.

Az átmeneti kabátokról gyakran halljuk, hogy nincs is igazán szükség rájuk, hiszen olyan hirtelen lesz télből nyár, nyárból tél, hogy nem lehet kihasználni őket. Mi ezzel – kis félénk mosollyal a szánk sarkában – vitatkoznánk. Szerintünk az elmúlt években nagyon is volt tavasz és volt ősz is, amikor a téli már meleg, a nyári ruhákban viszont még meg lehet fázni. Sőt, a tavaszi, őszi nap olyan, hogy lebukik vagy elbújik egy felhő mögé, már fázol. Az átmeneti kabátok ilyenkor nagyon jól kihasználhatók, de pont a szezon rövidsége miatt nem kell belőlük sokat tartani.

A nagyon színes és az oversize is része az átmeneti kabátok idei trendjének.

A legtutibb átmeneti kabát a pehelykabát

Az alap tuti darab egy kis pehelykabát, ami egészen kicsire összegöngyölhető, és akár egy kisebb női táskában is elfér. Amióta Yurkov videókat készítünk és blogot írunk, ez az alap darab rengetegszer felbukkant, hiszen remekül lehet vele rétegezni anélkül, hogy óriási hóemberré válnál. A másik előnye, hogy bár önmagában is viselhető, de hasznos akkor is, ha egy szép, elegánsabb kabát alá veszed fel.

Az alap tuti darab egy kis pehelykabát

Old money, a csendes luxus

Természetesen továbbra is nagyon elegáns és kifinomult a csendes luxus, azaz az old money stílus. Egy monokróm bézs vagy fehér szettel, amire ráadásul egy ugyanolyan színű kabátot veszel rá, hihetetlen minőségi kisugárzást tudsz magadra varázsolni.

A semleges színek nagyon jól működnek, mert sok minden megy hozzájuk. Az idei trendben azonban az a legjobb választás, ha ugyanazt a tónust viseled tetőtől talpig.

Viselj bátran színes bőrdzsekiket is, nem csak a fekete divat.

Klasszikus, kereknyakú vagy színes bőrdzseki

A klasszikus motoros bőrdzseki, a kereknyakú bőrkabátok és a szőrme is divat most. A fenntarthatóság jegyében azonban nem kell ilyenkor szaladni újat venni. Érdemes körülnézni az idősebb korosztályból származó rokonaid gardróbjában, hátha lapul ott egy jó kis szőrmekabát vagy bőrkabát, amit te még második tulajdonosként tovább tudsz viselni.

A kereknyakú, magasan záródó átmeneti kabátokkal érdemes óvatosnak lenned, ha van egy kis tokád. Az ilyen kabátnyak ugyanis optikailag nem előnyös, úgy szoktuk mondani, hogy „fojtó”. Mi a megoldás? Legyen az motoros bőrdzseki, ballonkabát vagy szövetkabát, ha V-alakban záródik a mellkasodon, akkor vizuálisan nyújtja a nyaki részt.

Egy kis szőrmekabát lapulhat a szekrény mélyén

A bőrdzseki nem csak fekete vagy barna lehet. Viselj bátran színeket, sőt, kombinálhatod is őket. A khaki, ami most újra divatba jön, vagy a burgundi vörös olyan színek, amelyek szinte mindenhez passzolnak és mindenkinek jól állnak – persze csak a megfelelő árnyalatban és színhőmérsékletben.

Nem értetted, miről beszélünk az utolsó mondatban? Nem tudod, hogyan találhatod meg a színek számodra legjobban álló árnyalatát? Azzal sem vagy tisztában, hogy miért fontos, hogy hideg vagy meleg színt választasz-e? Akkor sokat tanulhatsz az öltözködésed alapjairól online stíluskurzusunkból. Kattints ide és kérd a 10 részes képzést!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Átmeneti kabátok 2024 őszére hangolva

Kabátmustra karcsúsító és elegáns ötletekkel

Körte vagy és homokóra testalkatra vágysz?

Fókuszban a blézer

Vásárolj okosan!

A párizsi nők stílusa

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Stílusos fegyvertár az ütős üzleti fotókért:

zsebeld be a legjobb szakértői tippeket, hogy a képeid is a szakmai profizmusodat tükrözzék!

Még több olvasnivaló: