Elegáns szettek a fekete-fehéren túl

A sötét szoknya, fehér blúz dress code-dal életünkben először az iskolai ünnepségek kapcsán találkoztunk. Így szocializálódtunk mindannyian, hogy ezek az ünnepélyes és elegáns szettek. Csakhogy közben pont annyira vette el ez az időszak a kedvünket a fekete-fehér összeállítástól, mint a menzakoszt a kelkáposzta főzelék élvezetétől.

Már felnőve az üzleti életben és a reprezentatív rendezvények meghívóján is gyakran találkozunk a black tie dress code-dal. A szervezők célja ilyenkor az, hogy a fekete-fehér ruhák az esemény összképét elegánsnak mutassák. Az összkép azonban nem jelenti azt, hogy az egyes embereknek mind jól is állnak ezek a színek. Sőt, a legjobban ezek állnak? Lehet, hogy nem.

Elegáns szettek a fekete-fehér-piroson túl

Az elegáns szett egyenlő a fekete-fehérrel?

Ha egyénileg nézzük, bizony lehet elegánsabb választásod is, ugyanis nem csak az unalomig ismert fekete szoknya, fehér blúz kombinációt viselheted egy számodra fontos alkalomra.

Kreatív határfeszegetésre hívunk téged! Legyél te az a vagány, bátor nő, aki egy kicsit újragondolja és megfűszerezi az összhatást. Az üzleti eseményeken ugyanis ezzel tudsz kitűnni, figyelmet vonni magadra, vagy ha az a célod, akkor finomítani a megjelenéseden.

Elegáns szettek a fekete-fehér-piroson túl

A fekete-fehér-piros ördögi háromszöge

Sokan nyúlnak ilyenkor a piroshoz. Egy piros övvel, táskával vagy cipővel igyekeznek feldobni az összhatást. Nem a legrosszabb választás, nem mondjuk, hogy ez elrontott szett, de kétségkívül van jobb is. Ehhez adunk tippeket!

  1. Eltérő szín vagy minta: Próbáld ki egy eltérő mintájú vagy színű kis táskával, pl. egy állatmintással, vagy egy zöld clutchként is használható, elegáns övtáskával.
  2. Fehér helyett szürke: Ennek a színnek is a számtalan árnyalatából meg tudod találni a hozzád illőt és egyben elegánsat. Ha egy fekete ruhához egy szürke blézer vagy zakó van rajtad, ahhoz már nyugodtan magadhoz ragadhatod a piros kistáskát, nem lesz zavaró az összhatás.
  3. Lágyíts: Az élére vasalt fekete nadrág fehér ropogós inggel elegáns, de maszkulin hatású. Egy melegebb, bézsesebb árnyalatnak lágyabb hangulata lesz. A bézsnek is létezik meleg és hideg árnyalata, tehát minden színtípusú hölgy találhat magának ideálisat belőle.
  4. Tedd kedvesebbé a szettedet: Egy fekete pliszírozott szoknya és egy fekete blézer is jó választás lehet, és ebben az esetben nem fehér, hanem piros blúzzal és piros rúzzsal. A piros cipő viszont már túl sok, ezt az összeállítást inkább fekete lábbelivel javasoljuk. Ha viszont kedvesebb összhatást szeretnél, akkor a kontraszt elérhető egy kellemesebb fekete-pink kombinációval is. Ne győzd meg magad, hogy neked nem áll jól a pink! Mindenki számára van a rózsaszínnek olyan árnyalata, ami a színtípusának megfelelő, csak meg kell találni. Stílustréningünkön segítünk megtanulni, melyik árnyalat a tiéd.
Elegáns szettek a fekete-fehér-piroson túl

Ha pirosat szeretnél viselni, így tedd!

Ha mindenképpen piros övet szeretnél felvenni, akkor ne fekete-fehérrel tedd, hanem cseréld le a fehér blúzodat is egy pirosra. Ahhoz már harmonizálni fog és egységesebb lesz az összhatás. A piroson kívül azonban más élénk színekhez is nyúlhatsz, pl. egy erőteljes lilához vagy zöldhöz. Az ilyen telített, erős színekhez az arany és egyéb határozott, karakteres kiegészítő már túl sok.

A fekete-fehér-piros lehet más arányokban szuper választás. Például egy piros földig érő szoknya fehér blúzzal remek, és a fekete csak a kis clutch táskában mutatkozik meg. Ügyelj arra is, hogy egy földig érő nadrág vagy szoknya alatt sem mindegy, mi van rajtad, hiszen amikor leülsz és keresztbe teszed a lábaidat, ki fog kandikálni, és ha nem jól választottál, akkor oda az összkép.

Elegáns szettek a fekete-fehér-piroson túl, fekete helyett kék

Elegáns szettek elszakadva a fekete-fehértől

Értelmezd újra a sötét-világos dress code-ot, a fehér helyett törtfehérhez, bézshez vagy akár világoskékhez is nyúlhatsz, a fekete helyett pedig választhatod az elegáns sötétkéket. Az ilyen ízléssel összeállított szettekben van valami professzionális jelleg. Imádjuk!

Az eleganciáról ritkán jut eszünkbe az overall, pedig abban is lehetsz elegáns. Alkalomhoz illő lehet egy tetőtől talpig sötétkék, letisztult szabásvonalú darab egy krémszínű táskával és szintén krémszínű rövid bundával.

A fehér vagy enyhén bézs blúzhoz egy fahéjszínű nadrág és egy leopárdmintás szandál vagy cipő is alkalmi és nőiesen lágy, de egyben karakteres is. Ha viszont állatmintás a felsőrészed, amit ehhez a fahéj vagy karamellszínű nadrághoz választasz, akkor a kiegészítők, beleértve a cipőt is, inkább feketék legyenek.

Miért fekete, miért nem arany kiegészítőket javaslunk? Azért, mert az úgy már túl sok, túl mesterkélt lenne. Az állatmintás blúz ugyanilyen mintájú lábbelivel szintén erőltetett. Amikor elegáns szetteket állítunk össze, jobb egy sima fekete cipővel viselni.

Megjelenésed magabiztos összeállításához elengedhetetlen, hogy ismerd a színtípusodat és a testalkatodat, és hogy tudd, ezek alapján mi áll jól neked. Jelentkezz tudatos nőknek szóló online stíluskurzusunkra, és megtanítjuk, hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet!

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Pulóver, Maglione, Pullover

Nyári cipőtrükkök

Oversize – kényelem és stílus egyben

Így viselj élénk színt nagy felületen

Ti kérdeztetek, mi válaszolunk!

Sportosból elegáns – elegánsból sportos

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: