A színek mondandója

Minden reggel kitárt szárnyaival vár bennünket, vannak napok mikor szinte légiesen, könnyedén köszönünk el tőle, míg máskor hosszasan elidőzünk előtte és alkalom adtán ismét felfedezzük komponenseit és szórakoztató perceket töltünk el társaságában.

A ruhatárunk otthona, emlékeink, mindennapjaink és jövőbeli események színhelye.

A gardróbszekrényünk hosszasan tudna mesélni rólunk, a ruhaneműk mennyisége, minősége, elosztása és SZÍNE mind-mind legmélyebb énünket fedik föl.

Mindenki életében vannak olyan színek melyek kellemes érzéssel töltik el, kortól, életszakasztól függően ezek változhatnak velünk együtt. Egy különleges ruha, egy étterem hangulata, egy kirándulás emlékei, egy fotó, egy találkozás gyakran színekkel asszociálódik gondolatainkban és öltözetünkben.

A divatpszichológia külön jelentéssel ruház föl minden színt. Jelentésüknek ismerete segítségünkre lehet harmonikussá tenni megjelenésünket és remekül kamatoztathatjuk mint kommunikáció forrást mindennapjainkban. Öltözetünkben a színek aránya, elosztása (közel vagy távol az arctól, mintával ötvözve vagy önállóan, komplementer színként vagy főszereplőként) mind meghatározó faktorok.

A PIROS szín életerőt ad viselőjének mind fizikálisan mind mentálisan. Egy kis piros öltözetünkben önbizalmat sugall és stimulálja a problémamegoldó készségünket. Hódító hatása ősidők óta ismert, a szenvedély, a csábítás és a szeretet színe. Óvatosan nagy felületeken való viselésekor, ez a szín már önmagában főszereplő, nem kíván különösebb kiegészítőket.

A NARANCSSÁRGA szín pozitivitást mesél viselőjéről, a belső harmóniánkat hangsúlyozzuk ki vele, kreativitásunk és bizalmunk névjegye. Boldogságot, kiegyensúlyozottságot kommunikálunk viselésekor.

Míg a SÁRGA szín gardróbunkban határozott, vidám karakterre utal. A nap fénye és ereje ötvöződik e szín viselésekor. Jótékony hatással van egészségünkre és lelkünkre egyaránt. Valódi unaloműző a hétköznapi viseletekbe csempészve.

A ZÖLD nyugalommal, pozitív energiával ajándékozza meg viselőjét. A kitartást, testi-lelki egyensúlyt szimbolizálja ez a sokak által kedvelt színt.A KÉK a hitelesség színe, nem véletlenül az üzleti etikett elengedhetetlen része. Tisztaságot sugározz. Óvatosan a total blu outfittekkel, üzenete könnyen átbillenhet és a határozottság rideg, tartózkodó jelentést kaphat. Érdemes egy másik színnel párosítani, például a bézs vagy a rózsaszín lágyíthat az összhatáson. Az árnyalatbeli különbségek is újabb információkat hordoznak rólunk. Például még az INDIGÓKÉK a kreativitás jelképe, a VILÁGOSKÉK a megértés, a puhaság szimbóluma, bordóval párosítva valami egészen különleges hatást lehet elérni.

Ha már szóba került a BORDÓ szín, a paletta hercegnője. Eleganciát, kifinomultságot sugall. A legfavorizáltabb választás az estélyi ruhák kínálatában. De mindennapjaink során is remekül viselhető, könnyen társítható egyéb tónusokkal.

A BARNA szín világa a piros, a sárga és a kék egyvelege. A nyugodtság, természetesség és a stabilitás színe. Öltözetünkre kivetítve igényel némi kiegészítést, smink, haj vagy ékszerek terén.

Hogyan is feledkezhetnénk meg a FEKETE színről?!

Az olasz hölgyek és urak gardróbjának alappillére. A total black rendkívül vonzó és elegáns tud lenni, de mint oly sokszor láthattuk már a divat világában, semmi nem improvizált. Ez a szín önmagában távolságtartást, zárkózottságot jelent a divatpszichológia tudományában. A fekete szín elrejti testünket, mégis a legérzékibb létünk tolmácsa. Haladóknak javasolt, rendkívül fontos a viselt textil vastagsága és az adott ruhadarab vonalvezetése.

A FEHÉR szín magába foglalja az összes szín becses értékeit. Egy total white épp olyan komoly kihívás mint egy total black ha megfelelő módon szeretnénk viselni, elkerülve a közönséges összhatást. Egy-egy ruhadarab esetében egyszerűbb a helyzetünk, e szín pozitív tulajdonságait kamatoztathatjuk. Vitalitás, tisztaság és fény.

A kedvencemmel fejezném be a teljesség igény nélkül ezt e néhány sort, a SZÜRKE szín. Egy érzés, egy stílus mely óva őrzi legbensőbb énünket. Egy szín mely önmagáért beszél, a minőség és az elegancia párosítása. Önmagában könnyen tartalmát veszítheti, de egy meleg bézs árnyalattal és arany színű kiegészítők fényével csodákra képes.

A színek jelentésének ismerete már önmagában véve is egy rendkívül érdekes, szórakoztató téma, ebben a néhány sorban épp csak általánosságban foglalkoztunk néhány színnel, a YURKOV stílusszakértők mindezt praktikus személyre szóló útravalóval gazdagítják a jó közérzetünk, sikeres mindennapjaink és funkcionális ruhatárunk érdekében:

https://yurkov.huegyeni-es-paros-stiluskonzultacio/

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több