Hogyan ne érezd magad hógolyónak kabátban

Kabátban sokszor érezzük magunkat hóembernek, pedig ahogy minden más ruhadarab, így ez is kiválóan alkalmas arra, hogy alkatunk erősségeit hangsúlyozza. Persze az apró trükkökre itt is oda kell figyelni, vagyis: a titok a részletekben rejlik. A kabát esetén is.

Megfelelő választás esetén remekül támogatja céljainkat, de tudnunk kell: a kétsoros gombolás erősíti a törzset, a nagy cicit még nagyobbnak mutatja, így inkább az átlagos testalkatúaknak ajánljuk. Ugyanígy mellben erősít a lent gombolódó kabát is.

Elképzelhető, hogy megtalálod álmaid kabátját, de olyan színű gomb van rajta, ami nem felel meg a színtónusodnak. Pl. neked az ezüst állna jól, de a gombok aranyok. Ez tipikus szituáció, de ilyenkor sem kell otthagynod a boltban a ruhadarabot. Nyugodtan cseréltesd ki a gombokat egy varrónővel, érdemes áldozni erre egy kis pénzt. Így nem kell lemondanod álmaid kabátjáról.

Ahogy mindenféle más felsőrésznél vagy ruhánál is javasolni szoktuk, mint karcsúsító trükköt, a kabát ujját is feltűrheted, felhúzhatod. Persze ne fázz meg, arra vigyázz, de ha az időjárás engedi, így tudsz sikkesíteni az összhatáson.

Divat kabátövet hordani, de milyen is egy kabátöv?

Leginkább széles. És rendkívül jól variálható. Lehet a kabát színével azonos (monokróm szett), de játszhatsz a kontrasztokkal is, pl. amikor egy világos kabáthoz direkt fekete övet választasz. Légy óvatos azonban a gombok és az övcsat találkozásával! Túl sok lehet a szemnek a kettő együtt, különösen akkor, ha a gombok arany, a csat viszont ezüst színű. Léteznek olyan gumis övek, amik hátul csatolódnak, elől nincs csatjuk, érdemes azokat is kipróbálni, vagy előszeretettel használjuk a spanyol öveket is, amelyeket csak megkötni kell. Mindkettő jó megoldás kabátokra is.

Az oversize tollkabátok igazi jolly-jokerek. Akár kismamák is hordhatják, van hely benne a pocakjuknak, amikor pedig már megszületett a baba és nincs pocak, akkor egy övvel nagyon csinosan össze lehet fogni.

Ha az abszolút elegancia a cél, nem mehetünk el a garbó és V-nyakú kabát kombinációja mellett sem. Ez talán a legelegánsabb párosítás, viseld bátran!

Mi legyen a kabát-alapruhatáradban?

Mindenkinek praktikus, ha van a ruhatárában néhány alapdarab kabátokból is. Ezek olyanok, amelyek nagyon sokáig nem mennek ki a divatból, és sok mindennel variálható, örök darabok:

  • farmerkabát
  • esőkabát (valamilyen vízálló, kapucnis kabát)
  • bőrkabát
  • trench kabát (ballonkabát)
  • szövetkabát (rövid vagy hosszú is lehet, mi inkább a hosszút, vádliig érőt választanánk)

Az asszimetria mindig nyerő

Amire mindenképpen oda kell figyelnünk: Az aszimmetrikus kabátokat, amelyek elől egymással átlapoltak és nem középen fut rajtuk a zippzár, kinyitva hordani nem csinos. Legalább derékig húzzuk fel a zippzárt, hogy ne csak úgy lógjon a kabát két fele szanaszét.

Ugyanígy vigyázni kell a szőrmés kabátokkal, főleg, ha elől hátul szőrme van rajtuk. Ezek akár 5-6 kg-ot is ránk tudnak rakni optikailag.

Ha érdekel, hogyan tudsz ügyesen bánni a ruhatáraddal, várunk szeretettel kiscsoportos stílustréningünkön!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,