Így viselj élénk színt nagy felületen

Élénk színek stílusos viselése

Tél közepén talán merésznek tűnik, hogy az élénk színek nagy felületen viseléséről fogunk beszélni. Mégis ez a szándékunk, hiszen elindult az új év, és az év egyik hivatalos színe a magenta. Az igen élénk színt kevesen merik viselni, és még kevesebben tudják stílusosan beilleszteni a ruhatárukba. Eddig. De ma mindennek vége, mutatjuk, hogyan hordd ügyesen!

Élénk színek nagy felületen? Kezd kicsiben!

Hidd el, nem ciki óvatosnak lenni. Ha eddig szinte mindig pasztell színekbe öltöztél vagy fekete ruhákat hordtál, és eleinte félsz a drasztikus váltástól, akkor csempészd be a ruhatáradba kis kis lépésekben. Kezdheted például egy körömlakkal, vagy egy a nyakadba köthetsz egy magenta kendőt. A tükörbe nézve látni fogod, mennyire feldobja az egyébként színtelen, pl. csupa farmer vagy csupa fekete szettedet. Viseld fehér sportcipővel, és szívdöglesztő leszel!

Ha elegánsabb stílusra vágysz, egy magenta spanyol öv egy amúgy semleges színű ruhán vagy overállon nagyon jól tud mutatni. Azonban vigyázz, ennyi elég élénk kiegészítőkből! Ne kövesd el azt a bakit, hogy a cipődet és a táskádat is ebből az élénk színből választod! Túl sok lesz.

élénk színek viselése elegánsan és stílusosan

Jöhet egy magenta blúz?

Ha idáig túlélted, és még arra is rájöttél, hogy megfűszerezi ez a szín az összhatást, akkor lépj előre még egyet. Egy élénk színű blúzt is nyugodtan viselhetsz, csak az nem mindegy, hogy hogyan teszed. A nagy élénk felület optikailag nagyító hatású. Nem kell azonban kétségbe esni, hogy pusztán amiatt, mert egy magenta vagy más élénk felsőt vettél fel, már rögtön kövérít… az ördög ugyanis itt is a részletekben rejlik.

A blúzt érdemes nem nyakig begombolnod, hanem jó pár gombot nyitva hagyhatsz. Ha kikandikálna, aminek nem kellene, akkor pedig egy szép selyem topot vehetsz alá. Akár ugyanabból az élénk színből is. Így a blúz V-nyakúvá válik és nyújtó hatást érsz vele el, ami pedig karcsúsít. Elegáns, finom és laza egyszerre. Sőt, még sejtetően szexi is.

Egyrészes ruha élénk színből

Ez már hatalmas felület egyetlen rikító színből, ugye? Bátran viselheted, ha úgy érzed, passzol a személyiségedhez. Arra vigyázz viszont, hogy ha sliccelve van, akkor alatta a csizmád meddig ér. Egy fekete csizma felett kikandikáló csupasz láb nem néz ki jól egy ilyen élénk ruha alatt. Viselj hozzá még egy fekete harisnyát vagy harisnyacsizmát, hogy a monokróm hatás folytatólagos legyen.

Mint a blúznál írtuk, a nagy élénk felület nagyít. Ám ezt meg tudod törni egy hosszan, V-alakban lelógó nyaklánccal, amellyel függőlegesen nyújtó hatást érsz el. Ez pedig vékonyítja az összképedet. Viszont egy ilyen hangsúlyos kiegészítő mellé már nem kell semmi, ami szintén feltűnő. Ne aggass magadra nagy fülbevalókat vagy karkötőket, mert az már túl sok lesz.

magenta vagy más élénk szín viselése stílusosan

Egy ruha, több viselési forma

Azt már tudod, hogy egy ruhának nem csak egy élete, nem csak egy viselési formája lehet. Enyhítheted a nagy élénk színű felületet azzal is, ha felveszel egy blézert vagy kabátkát rá, lehetőleg olyat, ami ne egy újabb színárnyalatot hoz be, és nem is ugyanolyan, mint az élénk nagy felületű ruha rajtad. A fekete csizma-harisnyához pl. jól mutat egy fekete kiskabátka.

A bátorság csúcsra járatva: Color blocking

Viszont mégis van egy olyan út, ahol az élénk színt egy másik élénk színnel kombinálhatod: a color blocking divatja még tart, és ha bátor vagy, pl. egy magenta ruhát egy élénk lila pufi dzsekivel vagy egy élénk királykék pufi mellénnyel is bevállalhatsz. A pufi viszont nem elegáns, hanem sportosabb vagy bakancsosabb lábbelit kíván.

Nude és magenta? Jóbarát!

Az élénk színek nagyon jól működnek naturális színekkel is. Bézs, homokszín, pasztell szürke, nude és társaik… elő az ilyen nadrágaiddal, szoknyáiddal, kabátjaiddal! Egy élénk színnel párosítva le sem akarod majd venni a szemed magadról a tükörben.

Mennyi, mennyi ötlet…

Ezt a tudást te is megszerezheted

Célunk, hogy magabiztosan választhass magadnak ruhákat a boltokban és párosíthasd össze reggelente a gardrób előtt állva. Kérd online stíluskurzusunkat, hogy megismerd a stílusos öltözködés alapjait! Vagy ha már haladó vagy, csatlakozz a Yurkov Akadémia Stílusklubhoz, ahol egy nagy, segítőkész közösségben hangoljuk finomra a stílusodat. Gyere, várunk szeretettel!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,