Körte vagy és homokóra testalkatra vágysz?

Körte testalkat stílustanácsadás, divattippek

Körte testalkat, így nevezük azt, amikor valakinek a vállszélessége keskenyebb, mint a csípőszélessége. Ezt úgy tudod megmérni, hogy a vállad legszélesebb pontjáról, a vállcsúcsról leengedsz egy mérőszalagot, és megnézed, hogy a csípőd egy picit átlépi-e a lefelé lógó mérőszalag vonalát. Lehet ez egy fél ujjnyi vagy akár több is, amennyivel szélesebb a csípőd, de ha ezt látod, akkor a testalkatod körte.

Körte testalkat: a nőiesség szimbóluma?

A körte testalkat egyébként az egyik legvonzóbb, igazán nőies és szexi lehetsz, hiszen a széles csípő mindig is a termékenység szimbóluma volt, és vonzotta a férfiakat. Ha viszont a mai általános nézet szerint a homokóra testalkathoz szeretnéd közelíteni optikailag a testedet, akkor mutatunk néhány trükköt, amivel ezt meg tudod oldani.

Váll szélesítése körte testalkatúaknak

Mit tud tenni a körte, ha homokóra testalkatra vágyik?

Az egyik a derék vonalának hangsúlyozása. Sok körte hölgynek vékony a dereka, amit ügyesen ki tudna hangsúlyozni pl. egy derékig érő, tehát magas derekú nadrággal, mégis csípőnadrágot hord. Előbbi a derék karcsú vonalára viszi a fókuszt, utóbbi viszont a csípő szélességét emeli ki. Melyiket szeretnéd?

Amivel még szintén lehet ügyeskedni, az a váll szélesítése. Egy válltömés vagy vállnál puffos, szélesített blézer, vagy egy olyan top, aminek nem egyenesen felfelé halad a vállpántja, hanem csónakszerűen kikúszik a vállcsúcsra, eléri ezt a hatást. Így a szem egyre kisebbnek és kisebbnek látja a különbséget a vállszélesség és a csípőszélesség között.

Igaz, tudnánk arra is hozni példát, amikor tökéletesen mutat egy körte testalkatom egy válltömés nélküli blézer is, tehát ez a szabály sincs kőbe vésve. Mindig az adott darabot nézd meg, amikor felpróbálod, hogy a váll-csípő arányt hogyan módosítja optikailag!

Körte testalkat váll és felsőtest szélesítése, stílustanácsadás

A harmadik pedig, hogy nem csak vállban, hanem a teljes felsőtestet szélesíted egy kicsit. Ne arra gondolj, hogy több kilót pakolunk rád deréktól felfelé, de egy vízszintes csíkozású felső, és fő, puffos blúz, egy könyékig feltűrt pulóver, ami így a könyékre halmoz több réteg anyagot és ezzel szélesíti azt a részedet, mind-mind a csípőd szélességéről vonja el a figyelmet.

Ceruzaszoknya minden mennyiségben!

Nagyon szép szett lehet egy szűk, térdnél is lehetőleg legszűkebb ceruzaszoknya, felülre pedig egy bővebb szabásvonalú blúz vagy pulóver – deréknál természetesen betűrve. Ilyen összeállításban a felsőtest picit hangsúlyosabb, szélesebb, az alsó picit vékonyabb lesz látványra, és máris homokóra-egyensúlyt érzünk.

Ceruzaszoknya körte testalkatra

A testalkatoddal nincs semmi baj, vannak olyan irányok, amelyek épp a testi adottságok hangsúlyozásával foglalkoznak, tehát pl. azzal, hogy a körte minél körtébbnek látsszon. A mi ajánlásaink csak arra az esetre szólnak, ha szeretnéd a homokóra vonalhoz közelíteni az alakodat.

Szeretnél rutinossá válni abban, hogy mi áll jól neked? Online stíluskurzusunkon megtanítjuk neked, milyen színek és fazonok hozzák ki belőled a legtöbbet. Tarts velünk ott is!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,

Tavaszi átmeneti kabát ötletek

Átmeneti kabát tavaszra hangolva

Ha átmeneti kabát kerül szóba, zsigerből jön a bőrdzseki, farmerkabát vagy a ballonkabát. Szeretnénk azonban ezt a palettát kitágítani, mert ebben a témában sokkal több