Méretet növelnél? Így kezdj neki!

Méretnövelés a vállak hangsúlyozásával

Arról már sokat írtunk, hogyan tudod magad karcsúsítani, de van, akinek épp az ellenkezője a célja. Túl vékonynak érzi magát és inkább szeretne néhány plusz kilót magára varázsolni. Az öltözködésben az a jó, hogy még erre is van lehetőség, szinte bármit kihozhatsz a testalkatod adta keretekből. Ha te is érintett vagy, érdemes elolvasnod tippjeinket!

1. A vállak hangsúlyozása növeli a méretet

Méretet tudsz növelni a vállvonalad szélesítésével, a váll megnövelésével. Erre a két legismertebb módszer a válltömés és a fodros vállú ruha. Ezeken kívül használhatsz olyan zakót vagy blézert, amelynek a vállvarrása kicsit kijjebb van, mint ahova igazából ez a testrészed esik. Bármelyiket alkalmazod a 3 közül, szélesebbnek fogsz tűnni, mint amilyen vagy.

Méretnövelés a derék elrejtésével

2. Optikailag nagyobb cicik

A keblek optikai növelése is plusz kilókat tesz a felsőtestre. Ezt a hatást több trükkel is el lehet érni. Pl. a garbónyakú felső megnöveli a mellrészt, és ezzel nagyobbnak mutatja a ciciket, de ugyanígy meg lehet növelni a mellek tájékát egy zsabós blúzzal, vagy a nyaknál megkötött nagy masnival, vagy akár egy mintás felsővel, amelyen a virág, csík vagy betűnyomat épp a mellekre esik. A fényes anyag vagy csillogós minta mellmagasságban szintén optikailag növelő hatású.

Általában azt javasoljuk, hogy ha felülre bő darabot választasz, akkor a szetted alsó része (nadrág, szoknya, leggings) legyen inkább szűk – és fordítva is. Vannak ugyan kivételek, előfordul, hogy alul-felül bő ruhák is jól állhatnak, de egy ilyen szett összeállítása már haladó szintű öltözködési tudást igényel.

Ezt az íratlan szabályt pedig még azzal is kiegészíthetjük, hogy ha egy vállat és mellet hangsúlyozó, nagy mintás vagy nagy fodros felsőrész van rajtad, akkor a hajadat (ha hosszú), fogd össze hátul vagy a fejed tetején, így az összhatás tökéletesen légies és harmonikus lesz. Egy nyújtó frizurával látszik, hogy karcsú vagy, de mégis oda tudsz pakolni néhány kiló pluszt, ahova szeretnél.

3. Méretnövelés úgy, hogy nem emeled ki a derekadat!

Amivel még tudod növelni a méreted, az a derék „eltüntetése”. A derekat többek között a betűrt felsőrésszel és a vékony övvel tudod hangsúlyozni, ha karcsúbbnak szeretnél tűnni, és természetesen működik az ellenkezője is: ha nem emeled ki a vékonyságát, akkor az összhatásában kilókat tesz rád.

Méretnövelés a derekad elrejtésével

Ezt elérheted úgy, hogy a felsőrészt nem tűröd be a nadrágodba vagy szoknyádba, hanem kilógatod. Ugyanígy választhatsz egy A-vonalú tunikát is, ami alatt nem látszik, hol is fut a derékvonalad pontosan, és mégis, egy leggings-szel viselve csinos maradsz.

El szoktuk mondani, hogy a feltűrt ingujjak is karcsúsító hatásúak, ezért ha neked az ellenkezője a célod, akkor azt javasoljuk, ne tűrd fel a felsőrészed ujját!

Ha érdekel, hogyan tudsz ügyesen bánni a ruhatáraddal és a testalkatoddal, jelentkezz online stíluskurzusunkra!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig