Hozd ki a legtöbbet a testalkatodból!

Ha szeretnél a testalkatodhoz leginkább illő ruhatárat, itt az idő elszakadni az eddig ismert skatulyáktól! Körte, alma, homokóra… Megtanultuk őket, nem baj, ha tisztában vagy vele, melyik típusba tartozol, de még mielőtt beleragadnál, érdemes gyorsan el is felejteni ezeket.

Ezek a testforma-meghatározások ugyanis kizárólag a sziluettet veszik figyelembe. Pedig, amikor úgy szeretnél felöltözni, hogy az a legelőnyösebb legyen, sok egyéb apró részlet is számít. Pl. a nyak, a váll, az arcformád, a mellek mérete, a derék vagy a boka, de még a kulcscsontod is… és még sorolhatnánk.

Ezek a részleteink pedig sokfélék lehetnek, egyéni kombinációt alkotunk.

Gyakorlatilag nincs két egyforma testalkatú nő, így nem mondhatunk olyat sem, hogy minden körte testalkatú hölgynek ez fog jól állni, ha viszont homokóra, akkor meg az.

Ha sikerült magadban lebontani ezeket a kategóriákat, akkor lépjünk is tovább! Ebben a blogcikkben a felsőtest, főleg a nyaki-váll rész alkati adottságait nézzük meg. Ha figyelmesen elolvasod, tudni fogod, milyen felsőt és milyen kiegészítőket válassz, hogy a legjobb énedet mutathasd!

Neked rövid vagy hosszú nyakad van?

Ha rövid a nyakad, egy nyakhosszabbító trükk, ha felemeled a blúzod gallérját. Nem állítsd teljesen fel, mint Elvis, hanem hátul középen 1 cm-nyire hajtsd vissza, így hátul feláll, elől viszont lesimul, és az az ív, amit a gallér alkot, szépen megnyújtja a nyakat. Hogy tartása és letisztult vonala legyen, vasalással is rásegíthetsz.

Fontos, hogy ha valaki rövidnek érzi a nyakát, akkor semmiképpen se zárja be nyaktájékon magát, mindenképpen „nyisson”. Neki a nagyobb kivágások, V-nyakak valók, a garbó és félgarbó viszont előnytelen lesz.

Arcforma és mellbőség

Ha az arc, a fej ovális, hosszúkás, akkor az egész összhatást hosszanti irányban nyújtja. Tovább nyújtja az összhatást az is, ha a fejed tetején kontyban viseled a hajad.

Akinek a rövid nyakhoz kisebb cicit adott a természet, az csak kicsi V-kivágásig merészkedjen. A túl nagy V-nyak ugyanis már a mell vonalában fogja elvágni a mellkast, és annak kicsinyítő optikai hatása van a mellre. Kicsi cicihez ajánlani szoktuk a zsabós, nyak alatt fodros felsőrészeket vagy sálakat.

Ha nem kicsi, de nem is nagy a melled, nyugodtan felvehetsz egy mellkasnál fodrozott blúzt. De itt is, ha lehet, ne nyakban végződő legyen, hanem egy kicsit kivágottabb, ami még nem fogja lekicsinyíteni a melleket, de nem is zárja be a nyakrészt. Ettől karcsúbbnak is tűnhetsz. Ha pedig a fodor a vállak felé is kifut, akkor az enyhíti a mellrészre jutó „felesleg” látványát.

Kicsi és nagy mellű hölgyeknek is előnyös lehet a kimonó hatású felsőrész, hiszen V-kivágású, ami nyújt, és „le van csapva” a válla.

Mi a helyzet a vállakkal?

Erős, széles vállakhoz a lágyan omló, finom kötésű anyagból készült felsők előnyösek. Ha sátorszerűen omlana le a válladról, az általában szélesít, ezért érdemes az ujjat ferde vonalban felhajtogatni. Ez az aszimmetrikus vonal nem csak a vállat lágyítja és keskenyíti, hanem a derekat is megnyújtja. Látod, milyen nagy a különbség?

Sokszor beszélünk a Yurkov Akadémián belül arról, hogy erőteljes keblek esetén óvatosan érdemes bánni a mintákkal. A nagy minták optikailag növelő hatásúak. Egy nagy felirat vagy nagy minta az amúgy is dús keblen kövéríthet. Ilyen esetben inkább apró vagy geometriai mintákat válassz.

Varázsolj a kiegészítőkkel

A V-kivágású ruhák vagy felsőrészek többféle kiegészítőt is megengednek a nyakrésznél. Mostanában újra bekúszik a divatba, hogy egy bőrcsíkot vagy nyakörvszerű kiegészítőt teszünk a nyakunkba. Ezt is csak a nyújtottabb, hosszabb nyakúaknak ajánljuk, a rövid nyakat tömzsivé változtatja. Igaz, a bőrt úgy is megköthetjük, ahogy régebben az amerikai nyakkendő fazon feküdt a nyakon, tehát hogy egy V-alakot adjon ki.

A keblekkel bőven megáldott hölgyek jó, ha lefelé nyújtják a nyaki és dekoltázs részt a kiegészítőkkel is. Pl. egy hosszú nyaklánccal is megtehetik, aminek a végén egy nagy medál lóg.

Szeretnéd megtudni, hogy neked melyik szabásvonalak állnak a legjobban?

Gyere el a kiscsoportos stíluskonzultációnk egyikére: https://yurkov.hualap-stilustrening/

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,