Overall nyárra hangolva

Pánt nélküli overall, elegáns, nőies overál

Az overall kifejezés azt jelenti, hogy „átfogó”. Az öltözködésben azt a párosítást képzeld el, amikor a felsőrész és a nadrág is annyira passzol rád, hogy ha összevarrnád, megszületne belőle a tökéletes összeállítás. Nos, ez az összevart nadrág-felsőrész párosítás maga az overall.

Sokan hiszik, hogy a szerelők munkaruhájaként született meg, de igazából az ejtőernyősök számára fejlesztették ki. Hogy hogy lett ebből elegáns, finom, nőies, nyári viselet? Sok-sok apró lépésben. De ez már történelem.

Csinos nyári overál

Tökéletes nyári overall – hogyan találj rá?

Nem könnyű rálelni, ha úgy indulsz el vásárolni, hogy na, ma addig megyek, amíg meg nem lelem a tökéletes overallom. Valószínűleg csalódott leszel, mert minden mást fogsz találni, csak azt az egyet nem, amiről álmodozol. Amikor viszont csak úgy járod a boltokat vagy szörfölsz a divatoldalakon és webshopokban, egyszer csak szembe fog jönni veled, amit kerestél. Akkor kell megvenned, ott a soha vissza nem térő alkalom. Ezt félig viccesen tanácsoljuk, de hidd el, tapasztalatból beszélünk.

Pont azért nehéz műfaj ez, mert a jó overallnak alul és felül is passzolnia kell, hiszen a két része elválaszthatatlanul összetartozik. Ugyanakkor ahány nő, annyiféle testalkat. Ami remekül áll alul, lehet, hogy felül nem a te fazonod, és fordítva. Mit lehet tenni?

Farmer overál

Néhány alap tippel szeretnénk segíteni abban, milyen fazont válassz:

Meghatározó a testalkat

Aki szeretné a pocakját kicsit rejtve hagyni, annak a bő, oversize fazont ajánljuk, amire nem is muszáj övet tennie. Ha viszont a testalkat homokórásítása a cél, akkor érdemes a derekat kiemelni. A legtöbb overallnak van saját öve vagy kötője, esetleg gumival összehúzott a dereka. Ha azonban úgy érzed, nem elég „meggyőző”, akkor mással is megoldhatod.

Overál derék része

Stílusprofil kérdése, ki érzi magának a széles öveket, de az biztos, hogy feltűnőbben varázsol derekat, ha ilyet viselsz, mintha egy vékonyabb szalagot kötsz a derékrészre.

Figyelj arra is, hogy ha nagy keblekkel áldott meg a teremtő, akkor az övet, az overall derékvonalát ne helyezd túl magasra. Ha a nagy keblek közel kerülnek az övhöz, vagy akár picit rá is lógnak (oldalról nézd meg), az kilókat pakol rád optikailag. Ha nem ez a célod, egy jobban emelő melltartóval és az 1-2 cm-rel lejjebb vitt övvel sokat javíthatsz az összhatáson.

Csinos nyári overál

Pánt nélkül vagy pánttal?

A pánt nélküli overallok nagyon szépek tudnak lenni, de nem állnak jól mindenkinek. Érdemes őket melltartó nélkül viselni, de akinek szükséges hordania, annak is csak B-kosárméretig, esetleg C-ig javasoljuk a pántnélküli melltartó viselését. Az a tapasztalatunk ugyanis, hogy ez a fehérnemű külön életet él, és hosszabb ideig viselve egyszerűen elvándorol onnan, ahol tartania kellene.

Kisebb kebleket optikailag növelhetsz úgy, ha fodros vagy húzott overallt választasz. Ugyanezek viszont, ha nagyobb cicivel rendelkezel, kövérítő hatásúak lesznek. Mindig gondolt át, mi a célod, és aszerint válassz (vagy engedj el) fazonokat!

Piros overall, elegáns és csinos

Kreálj magadnak overallt

Ha van olyan alsó- és felsőrészed, ami ugyanolyan anyagból készült, akkor azokat is viselheted együtt, mintha overall lenne. A monokróm szettek nyújtó hatásúak, így egy ilyen összeállítás karcsúsítani fog téged.

Irodába is? És esküvőre? És színházba?

Igen, igen és igen! A szerelőruha múltja miatt él egy olyan általános tévhit, hogy az overall nem elegáns, de bizony könnyen válhat azzá. Az anyagán, a szabásvonalán és a kiegészítőkön is múlik, hogy hova viselheted.

Egy clutch táskával és egy finom vonalvezetésű magassarkú cipővel vagy szandállal, az eseményhez illő sminkkel alkalmi ruha is válhat belőle. Ugyanakkor tornacipővel vagy flip-flop papuccsal fesztiválra vagy a gyereked meccsére is elindulhatsz benne. Egy blézerrel irodai, farmerkabáttal nyáresti városi sétálós szetté alakítható.

Ha szeretnél magabiztosan eligazodni a testalkatodnak és színtónusodnak megfelelő ruhák között, vegyél részt online stíluskurzusunkon!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,