Mickey, Minnei és barátai

Piros nadrág, sárga cipő és hófehér kesztyű. Mosolygó tekintete és kalandos életútja valamikor az 1928-as évekig nyúlik vissza. MICKEY EGÉR a 2018-as kifutók abszolút főszereplőjévé vált 90-ik születésnapja alkalmából. Az üzletek polcait hihetetlen gyorsasággal ellepték a mesehős holmik. Ez a kissé bohém, vidám szín és formakavalkád egészen napjainkig hódít.

A divat úttörője Moschino volt – aki különösképpen rajong ezért a témáért – őt követte Dior, Miu Miu és Marc Jacobs is formabontó, egyedi kollekciójukkal. Mint minden valamire való igazi trend nyomot hagyott más szektorokban is. Sephora, a neves parfüméria lánc divatkampánya fókuszában Mickey kedvesét, Minnie-t csodálhattuk. Méretes füles hajráfok, mini chignon-ok a fejtetőn, mind-mind mesefim inspirációval lopództak be mindennapjainkba. Nemzetközi divatmagazinok címlapján csodálhattuk Wonder Women-t és még a legnagyobb divatikonok is felfedték némi iróniával a bennük lakozó kisgyermeket mesehős outfitjüknek köszönhetően.

De hogy is van ez a mérhetetlen rajongás rajzfim szereplők, szuperhősök iránt a felnőttek gardróbjában?

Van aki a fehérnemű révén esik kísértésbe és van aki a Mickey Egeres sneakersbe szeret bele. Míg mások táskán és egyéb kiegészítőkön viselnek egy-egy vidám figura illusztrációját.

Aki a YURKOV világát ismeri és követi jól tudja már hogy a kommunikáció és az öltözetünk kéz a kézben járnak mindennapjaink kifutódeszkáján. A Mickey-s kapucnis pulóverben nehéz lenne hiteles összképet adni önmagunkról bizonyos életszituációkban. Szükség lesz némi öniróniára nagymama korban is Minnie-t viselve.

De megoldás mindenre található a divat világában!

Egy-egy apró részlet természetesen remekül megfér ruhatárunkban főként szabadidős programok során. Személy szerint nem javasolnám a farmer zsebén és a kabát gallérján sem. Ezek olyan kapszula gardrób elemek melyeket hosszabb időre vásárolunk. Ha mégis szeretnénk becsempészni egy-egy holmit gyermekkori nosztalgiánk vagy a legfrissebb divattrendek hatására, megtehetjük egy póló, egy pulóver szerepében. Ne feledjük azért az összhatást női mivoltunkkal kompenzálni. Ha a ruházatunkban megjelenik egy mesehős, az összes többi holmi maradjon egyszerű de nőies. A megfelelő cipőválasztás, fekete harisnya és egy piros rúzs vidám módon elkísérheti figurás ruhánkat egy kissé bohém kötetlen alakalom adtán. A YURKOV örök tanácsról se feledkezzünk meg, egy öv a derékon és máris megmentettük a sziluettet. Ha stílusunk, hangulatunk, napi programunk megengedi, játszhatunk az apróbb részletekkel is, természetesen szem előtt tartva korunkat és egzisztenciánkat.

Elegendő végigsétálni a kirakatok előtt vagy egy virtuális shopping során nézelődni, az eredmény országtól függetlenül ugyanaz. A fehérnemű üzletek is beálltak a sorba, széles választákkal várják a kedves vásárlókat mesehősök társaságban. Jelentésük vitathatatlan, elegendő ha tudjuk hogy kinek és mit szeretnénk kommunikálni legintimebb ruhanemünkkel.

Ha már az iróniáról esett szó ennek a könnyed, szórakoztató témának köszönhetően nézzünk szembe a valósággal! Ha több mesehőst ábrázoló holmi van a szekrényünkben mint egy 10 év alatti kisgyermeknek, valahol elcsúszott a határ. Érdemes inkább teret adni a bennünk lakozó kisgyermeknek képregények, mesekönyvek olvasásával vagy a képernyő előtt. Ám ha mindezt Mickey Egeres pulóvert viselve vagy Disney takaró alatt tesszük meg otthonunk négy fala között, semmi kivetni való nincs benne, sőt, valójában nagyon trendik vagyunk! (Esteleg választhatjuk a gyerekes, barátnős pillanatokat ezekre a tevékenységekre. A férfiak egészen másképpen interpretálják az efféle öltözködést, sőt leginkább nem értik de ezzel nincs is semmi probléma).

Remek tanácsokhoz juthatunk Doffek Gábortól a WMN újságírójától a YURKOV mini sorozat keretében mindarról amit a férfiak gondolnak rólunk hölgyekről:

https://www.facebook.com/yurkovfashionlounge/videos/300821614440148

És ha a következő video sorozat alkalmával szó esne a SUPERMAN effettusról?!

Úgy gondolom bőven lenne mit mesélni…

Ne maradj le a stílustippekről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj legfrissebb híreinkről és stílustippeinkről.

Ez is érdekelhet:

Otthon is csinosan

Tudom, Anyu! Sapka, sál…

Hogyan viseld a tavaszi kabátot?

Fenntartható divat nyáron is? Igen!

Reneszánszát éli a mellény

Pocakos szettek: így lehetsz stílusos kismama

Alapruhatár-
tervező

Amilyen a gardróbod, olyan az életed

Tudd meg, hogyan csempészhetsz a mindennapjaidba stílusos harmóniát a ruhásszekrényeden keresztül! 😊

Még több olvasnivaló: