Ilyen szabású ruhákkal tudod eltüntetni a hasad

Haseltűntető szettek minden testalkatra

Sok hölgy küzd azzal, hogy nagynak érzi a pocakját, még akkor is, ha mások szerint nincs is semmi probléma ott vele. A menopauza időszakában ráadásul pont erre a testtájra szaladnak fel a kilók, és ez bizony elég látványos változást tud okozni. Milyen szabásvonalakat részesíts előnyben, ha el szeretnéd rejteni a domborodó pocakodat? Mutatunk néhány stílusos és nőies haseltüntető szettet.

Az első és legfontosabb tanácsunk, hogy ne bújj zsákokba, ne bújj egyenesen lezúduló függönyök mögé, mert épp az ellenkezőjét fogod elérni vele, mint amit szeretnél. Talán nem is hinnéd, de pont az a legfontosabb trükk, hogy menekülj előre és mutasd meg a sziluetted!

Haseltüntető szettek: emeld ki a derékvonalad

Nagyobb pocak, nagyobb cici? Bizony! Ha a pocakra elkezdünk hízni, általában mellre is hízunk. És ha egy kosármérettel nagyobb lesz a keblünk, az már eleve ad egy telt érzetet.

Mit tudsz ebben az esetben tenni? Ha a cicid a derékhoz közel kerül, tehát a hashoz vagy a legszélesebb pontodhoz, a csípőhöz, akkor az optikailag kilókat pakol rád. Érdemes a melleket ezért megemelni, minél feljebb, hogy a derék hangsúlyt kapjon. Így a derék ívére kerül a vizuális fókusz, nem a hasra.

Haseltűntető szettek: emeld ki a derékvonalad

A derékvonal kiemelése tehát elviszi a figyelmet a hasról, ezért érdemes a derekat kihangsúlyozni pl. egy övvel. Vigyázz, a derék nem azonos a csípővel! A derekad a legkeskenyebb része a törzsednek, a csípő pedig a legszélesebb. Ha pedig az öv alatt eligazgatod úgy a ruhádat, szoknyádat, hogy a pocakodnál húzott legyen az anyag, tehát plusz textilt teszel oda, az szintén takarja majd a hasat. Azt a látszatot kelti, hogy ha picit nagy is, csak a húzott anyag miatt látszik annak. De vigyázz, ez nem igaz mindenképpen! Ha teszel egy nagy masnit, ha ott kötöd meg a hasadon az övedet, és így tovább, az inkább nagyító hatású lesz és odavonzza a tekintetet.

A jó öreg aszimmetria segít elvonni a figyelmet a pocakról

Sokszor emlegetjük, de itt is szóba kell hoznunk: az aszimmetria karcsúsító hatású. Egy átlósan csíkos ruha, egy félvállról „véletlenül” lecsúszó, csónaknyakú póló vagy egy cross body táska magára vonja a figyelmet és elviszi a fókuszt a pocakról. Az átlapolós ruhák, nadrágok, overallok is aszimmetrikusak, segítenek a karcsúsításban, és a legtöbb testalkatnak előnyösek.

Játszhatsz azzal is, hogy ha egy téglalap alakú ruha van rajtad, akkor nem a derekára kötöd az övét, hanem a csípődre. Majd felette elrendezed buggyosan a felső részét, így máshova kerül az optikai fókusz. A hasad, úszógumid nem fog látszani, hanem egy laza, lezser összhatás lesz. Ráadásul ez a csípőre letolt öv, tehát ha csípőnél vágod el a felső- és alsótestedet, nagyon szexi feneket is varázsol.

Haseltűntető szettek: emeld ki a derékvonalad

További hastakaró szettek

Sokan hordják a felsőrészt, pólót vagy blúzt inkább lógva, hogy eltakarják vele a hasi részt. Ennél azonban sokkal nőiesebb, ha deréknál betűröd a nadrágba, és felveszel egy lágy esésű blézert vagy kardigánt hozzá. Így szemből szép lesz, nem látszik a hasad, de ugye az amúgy is oldalról nézve szokott zavarni… Oldalról viszont nem fog látszani, mert a kardigán vagy blézer kitakarja ezt a kényes területet. Ez egyébként arra is megoldás, hogy ha csípő részen van valami, ami zavar téged, azt is el fogja takarni.

Nyárra jó választás a mell alatt behúzott, onnan pedig csak lefelé lógó ruha. A ruha bőségét – ha az időjárás engedi, és nem lesz túl meleged benne – egy kis farmerkabát is tompítva, és még a derekadat is kiemeli.

Ha szeretnél további stílustippekkel gazdagodni, és rutinossá válni abban, hogy mi is áll jól a te testalkatodhoz és színtípusodhoz, akkor az online stíluskurzust szívből ajánljuk! Kattints a linkre és kérd az oktatóvideókat!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig