Kényelem és elegancia L-es méret felett

A kiscsoportos és a személyes konzultációkon is rendszeresen felmerülő téma, hogy oké, oké, könnyű öltözködni 36-38 méretben, de vajon mi a helyzet az L-es mérettel? Röviden összefoglalva: semmi, ugyanis L-es méret felett is gyönyörű minden nő, és semmi más dolgunk nincs, mint ezt a nőiességet kiemelni. Nézzük, hogyan!

Úgy láthatjuk, hogy sok üzletben 42-es méret felett az oversize ruhák alkotják a kínálat nagy részét. Viszont ha rááll a szemed, itt is vannak a sziluettet tökéletesen és finoman kiemelő darabok. Ne feledd, ahogy elkezdjük túlméretes darabokkal takargatni magunkat, azonnal plusz kilókat pakolunk magunkra. Ha nem ez a cél, akkor jó hírünk van: van más út is!

A kulcs az optikai karcsúsítás

Fontos tudnod, hogy milyen szabásvonalakkal tudod a nőiességedet megmutatni, és ha épp szabásvonalakkal szeretnél karcsúsítani, akkor még erre is van lehetőség. Az öltözködési szabályoknak van létjogosultságuk, de mindegyiket felülírja az, hogy TE hogy érzed magad a ruhádban, és ezáltal a bőrödben. Meg kell értened, hogy a méret csak egy szám, és nem ez határoz meg minket. Mindegy, milyen méret van a ruhacímkébe írva, minden nőnek joga és lehetősége van a kifinomultságát megmutató szettek közül válogatni.

A karcsúsító tippekről már többször írtunk, mindet ebben a blogcikkben nem tudjuk átadni neked, de lássunk néhány praktikus módszert:

Előnyösek pl. a cici alatt megkötős ruhák vagy tunikák. Ezzel a megkötős fazonnal csinálunk egy kis derekat, de nagyon fontos, hogy a kötőt ne masnira kösd, mert akkor megint lesz ott deréktájékon egy nagy anyagtömeg, ami optikailag erősít, vastagít. Ha nem ez a cél, köss egyet inkább a kötőn, övön, és hagyd masni nélkül lefelé lógni! Így a szemet függőlegesen vezeti és ez azon kívül, hogy ad egy nőies sziluettet, még karcsúsítani is fog, megnyújtja ezt a részét a testednek.

42-es méret felett általában dúsabb kebleket is adott a teremtő, így arra is figyelni kell, hogy a nyak-mell rész egy V-nyakkivágással karcsúsítva legyen. Ez gyönyörűen nyújtja a nyakat, nagyon légies sziluettet ad.

Sokszor elmondtuk már a vékonyabb hölgyeknél is, de itt is igaz, hogy ha a ruhák ujját felhajtod, az mindig nyújtottabbá, könnyedebbé teszi az összhatást.

Egy tunikához szűk fekete nadrág tökéletes választás, és akár olyan, ami valamennyivel a boka felett végződik. A vékony boka megmutatása mindig ad egy buja hatást!

Kiegészítők plus size hölgyeknek

Ha dús a kebled, és pocak-, illetve derékrészen erősebbnek érzed magad, akkor érdemes óvatosan bánni a hátizsákkal. Ugyanis ilyenkor a kebel részhez a hátunkon is jön egy erős felület. Ha oldalról nézzük ilyenkor a sziluettet, egy nagy gömbnek fog látszani az egész. A kézben hordható, láb mellé leengedhető táskákat viszont csak bátran! Viselhetsz még a mellkason keresztbe futó pántos táskát is, hiszen az aszimmetria, a válltól-nyaktól az ellentétes oldalú derékra futó csíkok amúgy is karcsúsítanak.

Fokozható még a nyújtó hatás más kiegészítőkkel is, pl. egy hosszú, lógós fülbevalóval, illetve lehet játszani a frizurával is: fejformától függően például tudod nyújtani a nyakad az összefogott hajjal.

Városi legenda, hogy a csíkos kövérít

Sokan hiszik, hogy a csíkos kövérít. Pedig ez nem igaz, sokféle csíkozás létezik, és optikailag különböző hatásokat lehet velük elérni. Még a keresztbe csíkosra sem igaz ez a mende-monda, bár való igaz, hogy tud úgy esni a világos és a sötét sáv, hogy az ne legyen előnyös. Ha például dúsak a kebleid, akkor ne ott fusson egy világos, 15 centi széles vízszintes sáv, mert az látványban tovább fogja növelni, és ennek bizony van egy kövérítő hatása.

Minden, ami aszimmetrikus, az légiesít és nyújt, ezért pl. az egyik válltól a másik oldali csípőig lefutó keresztbe csíkozás is karcsúsít.

Ez csak néhány alap trükk, amelyeket te is alkalmazhatsz a szettjeid összeállításánál. Stílusod megtalálásához és az ideális ruhatárad kialakításához ajánljuk neked valamelyik következő stílustréningünket!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig

Stílusos napszemüveg divat

A napszemüveg is öltöztet

Manapság már évszaktól függetlenül divatos kiegészítő a napszemüveg, de amint megjelenik az első tavaszi napsugár, a kereslet felélénkül iránta. Egy-egy szettet nagyon fel tud dobni,