Megnézted már, hogy nézel ki hátulról?

Imádjuk, amikor kérdeztek tőlünk, némelyik témafelvetésetekből ugyanis egész stílustananyagok születhetnek. Ilyen ez a mai blogbejegyzésünk is, egy követőnk kérdése alapján gondolkodtunk el, hogy valóban, milyen fontos is, hogy megtekintsük, hogyan nézünk ki hátulról, amikor kilépünk a lakásból.

Ahogy elől is vannak stratégiai pontok a testünkön és a szettünkön, mint a nyak-mellkas rész, a derék vonala, a csípő vagy a boka, úgy hátul is vannak ilyen területek, amelyekre érdemes odafigyelni. Sokat tudunk javítani az összképen, és akár rontani is egy-egy bakival.

Ahogy elkezdtünk gondolkodni, hogy mik lehetnek hátulról a kényes pontjaink, rájöttünk, hogy tulajdonképpen a fejünk búbjától a sarkunkig minden. Lássuk sorban:

Frizura hátulról

Egy hátul félrenyomódott frizura, egy már kicsit lenőtt haj, ami a forgóknál szétnyílik és megvillantja az ősz hajszálakat, nem tesz jót az összehatásnak.

Stílusos a szetted és a frizurád hátulról

A mumus: a kificcenő, bevágó melltartópánt

Arról már többször beszéltünk, hogy a kivillanó melltartópánttal csak akkor van gond, ha melltartónak látszik. Vannak olyan csipkés, selyem vagy egyéb pamut melltartók, amelyeknek a pántján nem látszik, hogy fehérneműről van szó, olyan hatást keltenek, mintha egy kis top lenne a ruhánk alatt rajtunk és az ficcenne ki. Figyeljünk erre oda, mert nagy divatbakikat lehet vele elkövetni. Különösen a hátul mélyen dekoltált ruháknál… azok alá jobb, ha egyáltalán nem veszel melltartót vagy olyat veszel, aminek nincs hátul pántja (ragasztós melltartókra gondolunk).

Az X hátú felsőrészek alá is jobb, ha X pántú melltartót választasz. De egy teljesen zárt hátú póló vagy blúz is nézhet ki rosszul a melltartópánt-résznél, pl. ha bevág a melltartó pántja és kis hájacska-dombocskát buggyant, vagy ha becsípi a pánt a pólódat. Megoldás lehet a hátul buggyos, bő ruhák és felsőrészek választása.

Stílusos a szetted és a frizurád hátulról

A derék és csípő vonala hátulról

Itt az lehet kritikus, ha a bugyi kicsit bevág, és az látható a ruhád anyagán keresztül. Majd pár ujjnyival magasabban egy öv helyezkedik el, a derekadon. Így az optikailag homokóra felé formált alakod nem kettő, hanem háromfelé lesz vágva. Talán nem is kell részletesen ecsetelnünk, hogy ez minden szemet erre az elhibázott területre fog vonzani.

A fenék, a hátsó részünk fő területe

Bár sok férfi titkolja, hogy ez a terület a top 3 legfontosabb rész lenne, amit egy nőn megnéz, azért azt megállapíthatjuk, hogy hátulról ez az egyik legfeltűnőbb terület rajtunk. Ezért érdemes figyelni, a választott nadrág, szoknya milyen formát ad a popsidnak. Már korábban is említettük, hogy a nagy zsebek, vagy bármi, ami a fenéktájékon van, fodor, masni, világosra koptatott anyagrész oda fogja vonzani a tekintetet, és optikailag kilókat pakol arra a területre. Így ha nem az a célod, hogy a feneked méretét növeld, inkább kerüld a nagy, mobillal, zsebkendővel, kulcscsomóval kitömött zsebeket, és mindenféle feltűnő dolgot, ami a fenékre esik. Ha viszont épp az a célod, hogy ne legyen lapos a feneked, akkor a zsebfedős nadrágokat ajánljuk.

Stílusos a szetted és a frizurád hátulról

A nadrágok, farmerek szabásvonala viszont lehet olyan, hogy kerekebbnek vagy akár kisebbnek mutatja a hátsódat. A kerekített varrás a farrész felett, vagy a vékony csík zseb, ami akár be is van varrva vagy eleve álzseb, lágyíthatja ezt a területet.

A popsidivat egyébként sokat változott az elmúlt években. A fiús, kicsi, fokhagyma popsi helyét, ami csípőnadrággal volt igazán szexi, átvette a kerek, nagyobb, szinte körteformájú fenék, amit mi csak JLo-popsinak nevezünk. Kim Kardashiantól Nicki Minaj-ig sokan ilyen testalkattal hódítanak most, és ehhez a fenékformához a magas derekú nadrágok, szoknyák, farmershortok illenek.

Szett hátulról

Lábak hátulról

Bár a saját bőrhibáit hajlamos minden hölgy felnagyítani, és a fele sem igaz, annak amit pl. a hátul futó ereiről gondol, ha téged zavarnak ezek az erek, akkor figyelj rá, hogy hol ér véget a szoknyád vagy rövid nadrágod, hol vágja el a lábadat. Egészen a cipő sarkáig látszik hátul a lábunk, de itt sem állunk meg, hiszen nyáron sokszor fedetlen marad a sarkunk, és az sem szép, ha töredezett, száraz ott a bőrünk.

Ha nem ismered még a testalkatodat, és hogy milyen szoknyahossz, öv, cipő, nadrág és a többi áll neked jól, akkor vegyél részt online stíluskurzusunkon, ahol megtanítjuk neked!

Oszd meg a cikket az ismerőseiddel!

Neked ajánljuk

Kardigán stílusosan

Hűvös van, beszéljünk a kardigánokról!

Amikor úgy, mint most, lehűl az idő, de nem szeretnénk április derekán újra a téli ruháinkhoz nyúlni és hóembernek öltözni, akkor kézenfekvő megoldás a kardigán

Nadrág a farmeren túl: overall

Nadrág a farmeren túl

Tedd a szívedre a kezed és valld be: hányszor nyúlsz a kedvenc farmernadrágodért, amikor fel kell kapnod valamit? Mindig? Vagy legalábbis az esetek 90%-ában? Pedig